روانشناسی شخصیت | تست شخصیت
روانشناسی شخصیت | چرا زنان بیشتر درخواست طلاق می دهند؟
روانشناسی رابطه امروز به درخواست طلاق زنان پرداخته است.
دادخواست طلاق زنان بر اساس آمارها بسیار بیشتر از درخواست مردان برای طلاق است.
همچنین 80 تا 90 درصد زنان پس از طلاق، پشیمان میشوند اما چرا زنان هم درخواست بیشتری برای جدایی دارند و هم پشیمانی بیشتری به دنبال طلاق احساس میکنند؟ عدهای مشکلات بیشتر زنان، چه در زندگی مشترک چه در زندگی پس از طلاق را علت آن میدانند. تامین معاش، نداشتن امنیت، شکست و دیگر مسائل میتواند باعث پشیمانی شوند. زنان در زمانی که درخواست طلاق میدهند نسبت به بسیاری از این مشکلات آگاهی دارند پس چرا بعد از طلاق پشیمان میشوند. در ادامه این مطلب بیشتر درباره درخواست طلاق از طرف زنان صحبت کردهایم. پیشنهاد می کنیم اگر به فکر جدایی هستید پیش از اقدام به طلاق با مشاورین روانشناس متخصص در حوزه خانواده و طلاق مشورت نمایید و تمام جوانب را کاملا ارزیابی کنید.
چرا میزان درخواست طلاق زنان بیشتر است؟
دلایل اصلی اینکه چرا زنان بیشتر از مردان به سمت پایان زندگی تمایل دارند و سریعتر در این مسیر حرکت می کنند، مشکلات بیشتر زنان در چارچوب زندگی است. امروزه عدم پذیرش نقش مهم زنان در جامعه و به رسمیت نشناختن توانایی ها و استعدادهای آنها باعث سرخوردگی و عدم تحمل شرایط زندگی میشود.
با گسترش دانش و استقلال مالی زنان، این توقع وجود دارد که بتوانند مانند مردان در زندگی و جامعه نقش داشته باشند اما ممکن است تفکر مردسالاری به زنان اجازه حضور بیش از حد در جوامع را ندهد. از طرفی پذیرش نقش زنان باعث میشود که وظایف خانه داری و تربیت فرزندان نیز به عهده هر دو طرف ازدواج قرار بگیرد که این مسئله معمولا پذیرفته شده نیست.
مردان معمولا توقع دارند که زنان هم وظایف خانه داری و هم تربیت کودک را حتی در صورت شاغل بودن انجام دهند؛ اما زنان در این عصر، نمیتوانند خود را در این چارچوب بپذیرند و تواناییها و قابلیتهایشان را در خانه بگذارند.
علاوه بر مسائل بالا، حساسیت، زودرنجی و روحیه شکننده زنان نیز باعث می شود نتوانند در مقابل مشکلات و بحران های زندگی، تحمل به خرج دهند. در واقع به این مسئله فکر میکنند که آیا تحمل این شرایط ارزشش را دارد یا نه؟
شایع ترین علل درخواست طلاق زنان
برخی دیگر از مسائلی که باعث سوق یافتن بیشتر زنان به سمت طلاق می شود شامل موارد زیر است:
همسر معتاد
ازدواج اجباری
تفاوت واقعیات زندگی با رویاها
عدم شناخت کافی از همسر به دلیل دلبستگی بیشتر زنان پیش از ازدواج
کمتر بودن توانایی سازگاری از علل درخواست طلاق زنان
خیانت در مردان
مشکلات اقتصادی (به دلیل وظیفه تامین نیازهای مالی خانواده توسط مرد)
دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی، بخصوص خانواده شوهر
پرخاشگری، بداخلاقی و خشونت خانگی
انواع اختلالات جنسی مرد و ناتوانی در ارضای نیازهای جنسی و عاطفی زن
دلیل این مسئله تقریبا مشخص است. سخت بودن زندگی زنان مطلقه نسبت به مردان مطلقه بیشتر است. بر اساس آمارها، جمعیت زنان مطلقه مجرد 6 برابر بیشتر از مردان مطلقه مجرد است. یعنی حدود 80 درصد مردان مطلقه، به زندگی مجدد برمیگردند.
به دلیل هنجارها و نگاههای منفی جامعه نسبت به زنان مطلقه، عدم حمایت خانوادهها، دشواری در تامین هزینههای زندگی، مسائل مربوط به فــرزندان طلاق و … باعث میشود زنان معمولا تا یکسال بعد از جدایی، به برگشت بعد از طلاق فکر می کنند. عمده ترین دلیل آن نیز فرزندان و خانه و زندگی است.
نگاه دوگانه و احساس ترحم نسبت به این زنان و همچنین نگاه منفی و آزار و اذیت آنان بسیار آزار دهنده است. همین مسائل باعث میشود زنان بخواهند به زندگی گذشته خود هرچند آسیبزا برگردند.
سخت گیری دادگاهها برای طلاق
معمولا دادگاههای خانواده، سخت گیری زیادی در مقابل طلاق گرفتن نشان میدهند، مخصوصا زمانی که دادخواست از طرف زنان است. براساس تحقیقات، زنان معمولا به دلیل تصمیم گیری احساسی دلایل سطحیتری نسبت به مردان برای جدایی دارند. دادگاه و قاضی در صورتی که تشخیص دهد طلاق ضروری نیست و مسئله حادی وجود ندارد، تلاش میکند تا طلاق رخ ندهد و یا طلاق توافقی انجام شود تا مسائل مربوط به مهریه و ارتباط مجدد زن و مرد مطلقه کاسته شود. اما در صورتی که واقعا مرد، شرایط زندگی را نداشته باشد، دادگاه نیز اصرار دارد تا حقوق زن هنگام طلاق به طور کامل رعایت شود.
راهکار برای کم شدن میزان طلاق و پشیمانی بعد از طلاق چیست؟
شناخت پیش از ازدواج، اصلی ترین عاملی است که باید بین زوجین اتفاق بیفتد. مشاوره پیش از ازدواج و مشاوره طلاق و حضور یک روانشناس متخصص مسائل خانواده، باعث میشود که قبل از ازدواج و در زمان اقدام به طلاق به یک انتخاب درست برسید و بتوانید منطقی تصمیم بگیرید.
همچنین معیارهای انتخاب همسر مناسب راهکاری است که موجب می شود در ابتدای راه بدانید چه انتظاری از همسر و زندگی مشترک دارید. اگر معیارهای منطقی و واقع بینانه برای خود مشخص کرده باشید و برمبنای آن همسر خود را برگزینید، مسلما با مشکلات کمتری مواجه خواهید بود.
سخن پایانی
زنان اگر درخواست طلاق بدهند، باید دلایل محکمه پسندی را ارائه نمایند. یکی از این موارد عسر و حرج زن است. یعنی مشقت و سختی فراوان در زندگی، که باید در دادگاه ثابت شود. یکی از مصادیق مشقت زندگی، خشونت مالی است که مردان در حق زنان روا می دارند. در چنین شرایطی می توان به جای طلاق به خاطر خساست با کمک های روانشناختی، برای درمان و بهبود رفتارهای نامتعارف همسر تلاش کرد.
سوالات متداول درباره درخواست طلاق زنان
میخوام طلاق بگیرم، اما مطمئن نیستم که تصمیم درستیه یا نه؟ باید چکار کنم؟
از آنجایی که طلاق روی زندگی فرزندان، سبک زندگی، وضعیت مالی و سرمایهگذاریهای زناشویی تأثیر میگذارد، بسیاری از زوجها اصرار دارند تصمیمی که میگیرند، از هر لحاظ صحیح و بیعیب و نقص باشد. متأسفانه، هیچ تضمینی برای آن وجود ندارد. تنها راهحلش این است که از روی احساسات یا خودخواهی تصمیم نگیرید و شرایط را تا حد امکان بهدرستی سبکسنگین کنید.
من راضی به طلاق نیستم این تصمیم همسرمه و اونه که میگه جدا بشیم.
در چنین شرایطی، فرد احساس میکند که قربانی شده است و به همین دلیل، شدیدا بههم میریزد و دچار بحران روحی میشود، زیرا زندگی خود را در آستانه تغییراتی میبیند که انتخاب خودش نبوده است. در مواجهه با این دشواری، باید از خودتان بپرسید که آیا اصرارتان به ادامه این ازدواج براساس دلایل منطقی است یا توهمات غیرواقعی. البته، کسی که احساس میکند از سوی طرف مقابل زخم خورده است، به این راحتیها نمیتواند مشکلات موجود در زندگی مشترکشان را با دید منطقی و واقعبینانه بنگرد و مسلما آسان نیست که خود را برای رویارویی منطقی با این مشکلات آماده کند.