چرا بیش از حد ادرار می کنید؟ + روش درمان

اگر تا به حال از خود بپرسید که چرا من اینقدر ادرار می کنم، ممکن است با تکرر ادرار مشکل داشته باشید، که میل به ادرار کردن در هر زمان، روز یا شب است.

کدخبر : 29580
سایت سرگرمی روز :

مثانه شما معمولاً پر می شود و ممکن است میل شدیدی برای ادرار کردن داشته باشید که می تواند باعث شود کنترل مثانه خود را از دست بدهید. تکرر ادرار را مثانه بیش فعال نیز می نامند و بسیاری از افراد از این عارضه رنج می برند. کلید درمان مثانه بیش فعال، رسیدگی به علت زمینه ای است.

اگر مقادیر زیادی مایعات مانند آب، نوشیدنی های الکلی یا کافئین دار می نوشید یا از داروهای ادرارآور استفاده می کنید که داروهایی هستند که برای حذف مایعات از بدن طراحی شده اند، نیاز به ادرار مکرر طبیعی است . مصرف برخی غذاها مانند شکلات، غذاهای تند و نوشیدنی های پروتئینی نیز ممکن است نیاز به ادرار را تحریک کند.

با این حال، اگر مقدار زیادی مایعات ننوشید یا داروهای ادرارآور مصرف نکنید و هنوز هشت بار در روز یا بیشتر ادرار می کنید یا نیمه شب از خواب بیدار می شوید و نیاز به تسکین خود دارید، ممکن است به بیماری به نام پلی اوری مبتلا شوید. افرادی که این عارضه را دارند ممکن است مقدار بیش از حد ادرار تولید کنند، حداقل 2.5 لیتر در یک دوره 24 ساعته.

پلی یوری می تواند ناشی از موارد زیر باشد :

بارداری - رحم در حال رشد به مثانه فشار وارد می کند و در نتیجه تکرر ادرار می شود.

دیابت - پلی اوری اغلب یکی از علائم اولیه دیابت نوع 1 و نوع 2 است زیرا بدن سعی می کند از طریق ادرار از شر گلوکز استفاده نشده خلاص شود.

شرایط پزشکی - پلی اوری علامت چندین بیماری مانند اسهال مزمن کم خونی داسی شکل، عفونت های دستگاه ادراری و سیستیت بینابینی است. علل کمتر شایع پلی اوری شامل اختلال عملکرد مثانه یا سرطان مثانه، نارسایی کبد، و سندرم کوشینگ (سطوح بالای کورتیزول در بدن است که گاهی اوقات می تواند منجر به دیابت شود).

نگاهی دقیق تر به برخی از علل

اگر تا به حال از خود پرسیده اید که «چرا اینقدر ادرار می کنم؟»، ممکن است یکی از این شرایط را داشته باشید و دانستن علائم اضافی می تواند به شما در شناسایی علت احتمالی تکرر ادرار کمک کند.

1. عفونت دستگاه ادراری - UTI

UTI می تواند در هر جایی از دستگاه ادراری، از کلیه ها تا مثانه ایجاد شود، اما معمولاً در مثانه و مجرای ادرار ایجاد می شود. آنها توسط باکتری ایجاد می شوند و زنان بیشتر از مردان به آنها مبتلا می شوند زیرا مجرای ادرار آنها کوتاهتر است که به راحتی مثانه را در معرض باکتری قرار می دهد. علائم اصلی UTI نیاز به تکرر ادرار، سوزش یا درد در هنگام ادرار کردن، ادراری که دارای بوی تند یا بد است و درد زیر شکم است. اگر فورا درمان نشود، عفونت ادراری می تواند بدتر شود و ممکن است تب و لرز، حالت تهوع و بی اختیاری ادرار را تجربه کنید.

2. دیابت

به گزارش سرگرمی روز،افرادی که دیابت نوع 1 یا نوع 2 دارند اغلب دچار مشکل تکرر ادرار می شوند. پولیوریا یکی از علائم اصلی این بیماری است. کلیه ها وظیفه فیلتر کردن خون برای تولید ادرار را بر عهده دارند و زمانی که دیابت دارید، میزان قند در بدن شما به طور غیرعادی بالا است، که به سختی به طور کامل از جریان خون تصفیه می شود.

هنگامی که کلیه ها سعی می کنند خون شما را فیلتر کنند، مقداری قند را دوباره جذب می کنند، اما نمی توانند همه آن را دوباره جذب کنند و قند استفاده نشده به ادرار شما می رسد. این باعث می شود آب بکشد و حجم زیادی ادرار تولید کند. یکی دیگر از علائم دیابت تشنگی مکرر است که با تلاش برای رفع تشنگی مایعات بیشتری به سیستم شما اضافه می کند.

3. نارسایی کلیه

کلیه ها اندام هایی هستند که مواد زائد را از خون فیلتر می کنند و از طریق ادرار به دفع آنها از بدن کمک می کنند. نیاز به تکرر ادرار می تواند از علائم نارسایی کلیه باشد، اما در ابتدا، نارسایی کلیه هیچ علامتی ندارد. هنگامی که کلیه ها شروع به نارسایی می کنند، نمی توانند مواد زائد را به طور موثر فیلتر کنند و تجمع مواد زائد در خون باعث علائم دیگری مانند بی حالی، ضعف، تنگی نفس و گیجی می شود.

دلایل زیادی برای نارسایی کلیه وجود دارد، اما معمولاً اگر به موقع تشخیص داده شود، می توان آن را با موفقیت درمان کرد. با این حال، اگر آنها به طور کامل شکست بخورند، ممکن است نیاز به دیالیز یا پیوند کلیه داشته باشید.

4. کم خونی سلول داسی شکل

کم خونی سلول داسی شکل ارثی کم خونی است که از تشکیل گلبول های قرمز سالم جلوگیری می کند. از آنجایی که گلبول‌های قرمز به حمل اکسیژن در سراسر بدن کمک می‌کنند، افراد مبتلا به کم خونی داسی شکل اکسیژن کافی دریافت نمی‌کنند زیرا گلبول‌های قرمز خون آن‌ها به اندازه کافی سالم نیستند تا به اندازه کافی آن را تامین کنند.

گلبول های قرمز در مبتلایان به این بیماری به شکل هلال ماه یا S شکل و چسبناک هستند که اغلب منجر به گیر کردن آنها در رگ های خونی کوچکتر می شود. این کار جریان خون و اکسیژن را به بقیه بدن مسدود می کند. علائم کم خونی داسی شکل عبارتند از:

کم خونی

خستگی

اپیزودهای درد

ادم

عفونت های باکتریایی، از جمله UTI

زخم های پا

آسیب چشم

احتقان کبد

یکی از عوارض این عارضه تکرر ادرار است زیرا باعث مشکلات کلیوی می شود.

چه زمانی با پزشک تماس بگیرید

 اگر از خود می پرسید چرا اینقدر ادرار می کنم؟ و چندین روز است که بدون هیچ توضیحی ادامه یافته است، باید برای ملاقات با پزشک خود وقت بگیرید. ادرار بیش از حد می تواند منجر به کم آبی بدن شود، که می تواند هر شرایطی را که باعث تکرر ادرار شما شود، پیچیده تر کند. اگر نگران میزان ادرار خود هستید، می‌توانید با ثبت مقدار مایعات، دفعات ادرار کردن و تولید ادرار و وزن کردن هر روز آن را کنترل کنید.

برای جلوگیری از تکرر ادرار چه کاری می توانید انجام دهید؟

اگر شرایط پزشکی وجود ندارد که باعث شود بپرسید چرا من اینقدر ادرار می کنم؟، می توانید با محدود کردن مقدار الکل و کافئین که می نوشید، حفظ یک رژیم غذایی سالم و در صورت سیگار کشیدن، ترک این عادت از دفعات تکرر ادرار جلوگیری کنید. علاوه بر این، فیبر زیادی را در رژیم غذایی خود بگنجانید زیرا یبوست می تواند فشار روی مثانه را افزایش داده و باعث ادرار بیشتر شما شود. همچنین تمرینات کگل را یاد بگیرید تا به تقویت کف لگن کمک کند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: