اگه غذات ترش شده نگران نباش راه حلش اینجاست | ترفند از بین بردن ترشی غذا تو سیم ثانیه
اگر شما هم به فکر رفع ترش شدن غذا هستید یا این تجربه را داشته اید که افزودن چاشنیهای مختلف باعث ترشی بیش از حد غذاهای شما شده اند، بهتر است در ادامه این مقاله از مجله اسنپ مارکت همراه ما باشید. در حقیقت ترشی غذا یکی از مطبوع ترین مزهها به حساب میآید که برای بعضی افراد دلنشین است. در حالی که برخی افراد تمایلی به ترشی غذا ندارند. حال فکر کنید که میزان ترشی غذا چه تأثیری بر نظر افراد درباره کیفیت غذا دارد.
اهمیت رفع ترش شدن غذا
ترشی غذا طعمی مطبوع برای بعضی از افراد به حساب میآید. این افراد به راحتی از آبلیمو، آبغوره، لیمو عمانی یا تفاله لیموترش استفاده میکنند تا طعم ترشی، غذا خوردن را برای آنها لذت بخش تر کند. اما این احتمال وجود دارد که آستانه تحمل برخی از افراد در برابر ترشی غذا پایین باشد و همین موضوع باعث اذیت کردن آنها شود. از طرفی ترشی غذا میتواند باعث اسیدی شدن معده و بروز مشکلات گوارشی در افرادی شود که با معده درد دست و پنجه نرم میکنند.
بنابراین روشهای از بین بردن ترشی غذا میتواند برای همه کارساز باشد. به خصوص اگر آشپزی به عنوان کار روزانه شما باشد. برای مثال مادرها، آشپزها و افرادی که به آشپزی علاقه دارند و از هر فرصتی برای رفع ترشی غذا استفاده میکنند، میتوانند از این ترفندها به بهترین نحو ممکن استفاده کنند.
ترفندهای رفع ترش شدن غذا
به نظر میآید شما هم مشتاق هستید تا با ترفندهای رفع ترش شدن غذا آشنا شوید. پس بهتر است بی معطلی سراغ اصل موضوع یعنی روشهای رفع ترشی غذا برویم. هنگامی که میخواهید از راهکارهای مختلف برای این منظور استفاده کنید، نیاز به موادی دارید که به احتمال خیلی زیاد در منزل موجود هستند. هرچند اگر این مواد را در خانه ندارید با کمک اپلیکیشن اسنپ مارکت میتوانید آنها را آسان، سریع و در عین حال مقرون به صرفه خریداری کنید.
۱- شیرین کنندهها، اولین ترفند رفع ترش شدن غذا
اولین ماده ای که برای رفع ترشی غذا مورد استفاده قرار میگیرد، یک شیرین کننده است. شیرین کنندههایی مانند شکر و قند برای رفع ترشی خوراک مرغ، سس مرغ و انواع خورش کاربرد دارند. بهترین مثالی که درباره استفاده از شیرین کنندهها میتوانیم بیان کنیم، استفاده از شکر برای رفع ترشی فسنجان است.
در واقع خورش فسنجان یکی از غذاهایی به حساب میآید که ذائقه برخی از افراد برای خوردن آن به سمت ترشی بیشتر گرایش دارد و برخی ترجیح میدهند که خورش فسنجانی شیرین یا ملس (طعمی بین ترشی و شیرینی) آماده کنند. بنابراین اگر رب اناری که استفاده کرده اند، ترشی زیادی داشته باشد، میتوانند با افزودن تدریجی شکر، در رفع ترش شدن غذا موفق عمل کنند.
۲- افزودن هویج به غذاهای دارای رب گوجه
یکی از روشهایی که برای رفع ترش شدن غذا استفاده میشود، استفاده از هویج است. اگر توجه کرده باشید، هویج طعم شیرینی دارد که به راحتی ترشی ناشی از رب گوجه را از بین میبرد. شما میتوانید این راهکار را برای رفع ترشی خورش قیمه استفاده کنید. این راهکار هنگامی بیشترین تأثیر را دارد که از رب گوجههای خانگی استفاده کرده باشید. علت اصلی آن هم نداشتن افزودنیهایی است که در رب گوجههای کارخانه ای به کار میروند. در واقع رب گوجههای خانگی ترشی کمتری نسبت به انواع کارخانه ای دارند و در نتیجه افزودن مواد غذایی مختلف خیلی راحت تر میتواند باعث رفع ترشی غذاهای دارای رب گوجه خانگی شوند.
۳- استفاده از نمک برای رفع ترشی غذا
بسیاری از افراد به دلیل بیماریهای فشار خون یا قلب و عروق، به جای استفاده از نمک، به غذاهایی مانند سوپ آبلیمو یا آبغوره اضافه میکنند. به بیانی دیگر، نمک و چاشنیهای ترش میتوانند جایگزینی خوب برای یکدیگر باشند. همانطور که میتوان به جای طعم شور از طعم ترش استفاده کرد، این امکان وجود دارد که ترشی غذا را با افزودن نمک از بین برد یا تعدیل کرد. این ترفند را میتوان در رفع ترشی قرمه سبزی به کار گرفت. البته گاهی افزودن زیاد از حد رب گوجه فرنگی باعث ترشی آبگوشت میشود. در این حالت شما با افزودن مقداری نمک میتوانید برای رفع ترشی آبگوشت هم به درستی اقدام کنید.
۴- سیب زمینی راهکاری مفید برای رفع ترش شدن غذا
یکی از خوراکیهای دیگری که میتوانید برای از بین بردن ترشی غذا مورد استفاده قرار دهید، سیب زمینی است. سیب زمینی بافتی از جنس نشاسته دارد و به همین دلیل هنگامی که در غذای ترش قرار میگیرد، با آزاد شدن بافت نشاسته باعث رفع ترشی غذا میشود. اگر قصد دارید انتهای مراحل پخت غذا، سیب زمینیها را از غذا خارج کنید، آن را به چهار قسمت تقسیم کرده یا خلال بزرگ کنید تا راحت از غذا جدا شوند. اما اگر میخواهید بعد از افزودن سیب زمینی به غذایی مانند آبگوشت، آن را میل کنید، با توجه به دستور پختی که در اختیار دارید، آن را برش زده و به غذای خود اضافه کنید.
توجه داشته باشید که سیب زمینی به عنوان یک از انواع سبزیجات به حساب میآید. بنابراین افزودن آن به معنای افزودن نوعی سبزیجات به غذاست که نه تنها طعم ترشی غذا، بلکه طعم شوری و تندی غذای مورد نظر را نیز کاهش میدهد. البته فراموش نکنید سیب زمینی بیشتر نقش تعدیل کننده طعم غذاها را بازی میکند.
۵- افزودن جوش شیرینی برای رفع ترش شدن غذا
جوش شیرین خوراکی دیگری به حساب میآید که شما میتوانید آن را برای رفع ترش شدن غذا مورد استفاده قرار دهید. اگر بخواهیم علت اثرگذاری آن را توضیح دهیم، باید به این نکته اشاره کنیم که جوش شیرین یک ماده خنثی به شمار میرود. هنگامی که آن را در غذای ترش میریزید که از نظر شیمیایی میزان (pH) آن پایین تر از 7 است، میزان اسیدی بودن غذا و در نتیجه طعم ترشی آن کاهش مییابد.
توجه به این نکته اهمیت دارد که پزشکان و متخصصان تغذیه استفاده زیاد از جوش شیرین را برای کاهش و از بین بردن ترشی غذا پیشنهاد نمیکنند. به این علت که استفاده از جوش شیرین با ایجاد تغییرات شیمیایی در دستگاه گوارش همراه است و همین امر باعث ایجاد عناصری مانند کادمیوم، سرب و جیوه میشود. در نتیجه احتمال مسمومیت با استفاده زیاد از جوش شیرین وجود دارد.
با این حال، اگر شما تصمیم گرفته اید که جوش شیرین را برای رفع ترشی غذاهای خود استفاده کنید، آن را به مقدار کم به غذاها اضافه کرده و هر بار طعم غذای خود را بچشید. هنگامی که به این نتیجه رسیدید که ترشی غذا کافی است، از اضافه کردن جوش شیرین به غذای خود دست بکشید.
۶- افزودن اندکی پنیر به غذا
افزودن مقداری پنیر به سس پاستا یا ماکارونی باعث میشود که ترشی آنها کمتر شود. در چنین شرایطی طعم بسیار ناچیز پنیر با تعدیل طعمها و از بین رفتن ترشی غذا همراه است. البته نباید فراموش کنیم که افزودن پنیری مانند پنیر چدار یا پارمزان میتواند به خوش طعم شدن سس مورد نظر کمک کند.
هنگامی که تصمیم میگیرید به غذا اندکی پنیر اضافه کنید، به میزان چربی غذا توجه داشته باشید. زیرا ممکن است با افزودن همین مقدار پنیر، مقدار چربی غذا بیش از حد مجاز شده و برای افرادی که این غذا را میل میکنند، تا حدی آسیب زننده باشد. در واقع، غذایی که پنیر زیاد دارد برای سلامتی افراد مبتلا به بیماریهای قلب و عروق و کبد چرب مضر است. در نتیجه باید پیش از افزودن پنیر به موضوع سلامتی افرادی توجه کنید که قصد دارند از این غذا میل کنند.
۷- به کار بردن پیاز داغ برای تعدیل ترشی غذا
با اینکه پیاز طعم غذا را به طور قابل توجهی تغییر نمیدهد ولی پیاز داغ میتواند شیرینی مطبوعی به غذا ببخشد، بنابراین انتظار میرود که ترشی غذا با اضافه شدن پیاز داغ کاهش یابد. برای این منظور کافی است یک پیاز درشت را خیلی ریز خرد و یا رنده کنید (در صورت رنده کردن، آب آن را به طور کامل بگیرید). سپس آن را در تابه ریخته و روی آن کمی روغن بریزید. اجازه دهید تا پیازهای سرخ شده ظاهری کاراملی داشته باشند. پس از آن، نوبت به افزودن پیاز داغ به غذا میرسد. با افزودن پیاز داغ به غذا، نه تنها ترشی غذا از بین میرود، بلکه خوشمزه تر میشود.
دقت کنید که اگر روغن غذا به اندازه کافی است، روغن پیاز داغ را به غذا اضافه نکنید. به این طریق غذایی سالم آماده خواهید کرد و آسیبی به افراد مبتلا به بیماری قلب و عروق یا دارای چربی خون بالا وارد نمیشود.
۸- افزودن اندکی چربی به غذا
اگر میخواهید برای رفع ترش شدن غذا اقدام کنید، استفاده از نوعی چربی مانند کره یا روغن حیوانی، روغن زیتون یا حتی خامه را در دستور غذایی خود قرار دهید. این نوع کرهها و یا روغنها علاوه بر این که طعم بیشتری دارند و کمی از میزان مزههای دیگر در غذا میکاهند، باعث میشوند که ترشی غذا به حد چشمگیری کاهش یابد.
۹- افزودن مواد اولیه
یکی از راهکارهای مفیدی که شما با استفاده از آن میتوانید ترشی غذا را از بین ببرید، این است که نسبت مواد اولیه را تغییر دهید. در واقع شما با افزودن مواد اولیه بیشتر از حد مورد نظر، باعث میشوید که نسبت چاشنی ترش کننده به مواد اولیه کاهش یابد. در این حالت میزان حجم غذا بیشتر میشود و شما میتوانید در دفعات بیشتری از غذا میل کنید. به این نکته توجه داشته باشید که تعادل تمام مواد اولیه باید در نظر گرفته شود.
در حقیقت شما در استفاده از این ترفند رفع ترش شدن غذا، باید دستور پخت را به طور کامل نگاه کنید و نسبت مواد اولیه را به نحوی افزایش دهید که خوشمزگی آن حفظ شود و شما با مشکل دیگری مانند تندی یا شوری غذا مواجه نشوید.
۱۰- سبزیجات، راهکار طلایی برای رفع ترشی غذا
آخرین راهکاری که در این مطلب به شما ارائه میدهیم، استفاده از سبزیجات معطر مانند مرزه، ترخون، شوید کوهی و حتی نعناع به غذاست. رفع ترشی قورمه سبزی با این ترفند موفقیت آمیز خواهد بود. شما میتوانید میزان جعفری تازه خرد شده سوپ را افزایش دهید تا به این طریق ترشی آن را متعادل کنید.
توجه به این نکته لازم است که افزودن سیب زمینی که پیش از این به عنوان یکی از ترفندها به آن پرداختیم، به عنوان افزودن سبزیجات در نظر گرفته میشود، هرچند این نوع از سبزیجات معطر نیست. علاوه بر سیب زمینی، کدو خورشی هم نقش تعدیل کننده ترشی غذاهایی مانند خورش بادمجان یا خورش قیمه را بر عهده دارد. زیرا به عنوان نوعی سبزی کم مزه و تا حدی شیرین به حساب میآید.
برخی از افراد پیاز را چند برش ریز میزنند و سپس آن را در خورش یا سوپ میگذارند، پس از چند دقیقه یا یک ساعت آن را از خورش در میآورند. به این ترتیب در طعم ترشی خورش تعادل برقرار میشود.