نکات خانه داری | ترفند خانه داری
فوت کوزه گری درآوردن هسته آلبالو بدون خرابی | با این ترفند خیلی راحت هسته های آلبالو رو دربیار
درآوردن هسته آلبالو و گیلاس یک چالش همیشگی می باشد. این کار بر خلاف تصور همه اصلا کار سختی نیست و با ابتدایی ترین ابزار ها در خانه می توانید هسته آلبالو و گیلاس را جدا کنید.
برای تهیه آلبالو پلو، مربا و شربت آلبالو نیاز دارید ابتدا هسته های آن را خارج کنید. در ادامه به بررسی روش های جداسازی هسته آلبالو پرداخته ایم.
یکی از بهترین روشهای هسته گیری آلبالو و گیلاس استفاده از سیخ چوبی یا چاپستیک است. از آن جایی که اندازه آلبالو و گیلاس متفاوت است، بنابراین بهتر است برای درآوردن هسته آلبالو از سیخ چوبی و برای بیرون آوردن هسته گیلاس از چاپستیک که ضخامت بیشتری دارد، استفاده کنید.
برای این کار باید میوه را بین دو انگشت خودتان بگیرید. سپس سیخ چوبی یا چاپستیک را در گودی میوه که محل اتصال آن به ساقه بوده، فشار دهید. این کار را به آرامی اما محکم انجام دهید تا هسته میوه از آن جدا شود.
روش بعدی برای بیرون آوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده از یک چاقوی تیز است. در این روش باید ابتدا ساقه گیلاس یا آلبالو را جدا کنید. حال میوه را روی تخته قرار دهید و درست مثل عمل حراجی یک برش روی بالای میوه ایجاد کنید و به آرامی هسته گیلاس یا آلبالو را از میان آن بردارید.
برای بیرون آوردن هسته آلبالو و گیلاس با چاقو میتوانید با استفاده از یک چاقوی تیز میوه را درست از وسط آن برش دهید و سپس هسته را به آرامی با دست جدا کنید. در این روش باید مراقب باشید تا در زمان جدا کردن هسته، میوه له نشود.
یکی از هوشمندانهترین روشهای هسته گیری آلبالو و گیلاس استفاده از «گیره کاغذ» است. برای این کار باید گیره را به شکل S باز کنید. سپس آن را از قسمت بالای میوه که محل اتصال آن به ساقه بوده، وارد کنید و بچرخانید. سپس هسته آلبالو و گیلاس را بیرون بکشید. مطمئن باشید بعد از چند بار درآوردن هسته گیلاس، این روش برایتان فوقالعاده راحت میشود.
یکی دیگر از روشهای کاربردی برای جدا کردن هسته آلبالو بدون له شدن و هستهگیری گیلاس استفاده از «نی» است. برای این کار باید یک نی با اندازه مناسب و استحکام کافی را از بخش فرو رفته میوه فشار دهید تا هسته آلبالو یا گیلاس از سمت دیگر آن خارج شود. برای این کار نباید از نیهای پلاستیکی نازک یا کاغذی استفاده کنید. نی شما باید مقاوم و سفت باشد تا با کمی فشار خراب نشود.
بهتر است برای جدا کردن هسته آلبالو بدون له شدن از نه فلزی یا نیهای شیشهای استفاده کنید که راحتی و بدون کوچکترین آسیبی میوه را جدا میکنند.
چگونه هسته گیلاس را جدا کنیم؟ به جرات میتوان گفت که سادهترین روش برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده از دستگاه هستهگیر است. برای این کار باید گیلاس را در بخش مورد نظر دستگاه قرار دهید و سپس دستگاه را ببندید و اندکی فشار دهید تا هسته آن خارج شود. برخی از هسته گیرها این قابلیت را دارند که هر بار چند عدد گیلاس یا آلبالو را در دستگاه میگذارید و با هر فشار هسته چند میوه جدا میشود.
برای خارج کردن هسته می توانید از یک بطری نیز استفاده کنید . به طوری که آلبالو را روی درب بطری بگذارید. سپس آلبالو و یا گیلاس را روی دهانه بطری قرار دهید، به گونه ای که میوه رو به بالا باشد.
از یک چنگال ارزان قیمت برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده کنید
اگر یک چنگال ارزان قیمت دارید که دیگر قابل استفاده نیست، میتوانید از آن برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده کنید. برای هسته گیری آلبالو باید با کمک یک انبردست همه شاخههای چنگال را خم کنید و تنها از یک شاخه آن استفاده کنید. سپس نوک شاخه چنگال را با انبردست کمی خم کنید تا راحتتر هسته آلبالوها جدا شود.
برای گیلاس نیز بهتر است تنها ۲ شاخه بیرونی چنگال را به سمت بالا خم کنید. سپس نوک چنگال را با استفاده از انبر کمی خم کنید تا شبیه به قلاب شود. حال از بخش فرو رفته میوه فشار دهید و هسته آلبالو و گیلاس را به سمت بیرون خارج کنید.
یکی دیگر از روشهای خلاقانه برای جداکردن هسته آلبالو، استفاده از سرنگ پزشکی است. احتمالا خیلی از ما در خانه سرنگهای پلاستیکی استفادهنشده و استریل در دسترس داریم. در این روش به سوزن نیازی نداریم. پس سوزن آن را کنار بگذارید و فقط با استفاده از سر پلاستیکی سرنگ سعی کنید هسته را خارج کنید. این بار هم بهمانند روش جداکردن هسته با نی که قبلتر توضیح دادیم، عمل کنید.
این کار را بهآرامی و با دقت انجام دهید. سر سرنگ را از قسمت انتهایی آلبالو وارد کنید و فشار دهید تا هسته آن خارج شود. با همین تکنیک میتوانید از ابزار دیگری که در دسترس دارید، مثل لوله خودکار تمیز یا نی چوبی و هر وسیله مشابه دیگر استفاده کنید.