خودرو | خرید خودرو | خودرو دست دوم

خرید قسطی خودرو کارکرده | اگر متقاضی خرید خودرو هستید بخوانید

همانند روش نقدی، امکان خرید قسطی خودرو کارکرده هم به شیوه حضوری (مراجعه به نمایشگاه یا توافق با فروشنده) و هم به شیوه غیرحضوری (مراجعه به وب‌سایت‌های خرید و فروش خودرو ) امکان‌پذیر است. این نوع خرید معمولا از طریق ارائه چک‌های مدت‌دار انجام می‌شود.

کدخبر : 18594
سایت سرگرمی روز :

خرید قسطی خودرو دست دوم نیز شامل توجه به نکات متعددی می‌شود. اول اینکه طرفین معامله باید آگاهی کامل نسبت به چک دریافتی داشته باشند. چک‌های بین‌بانکی و تضمین‌شده با امضای ضامن در پشت هر یک، از اعتبار کافی برای انجام معامله برخوردار هستند. برای هر چک می‌بایست شماره چک و تاریخ آن در قرارداد خرید ذکر شود. هم فروشنده و هم خریدار ملزم به ارائه رسید هر چک به طرف مقابل (به همراه امضا) هستند. توصیه می‌شود خریدار از تمام این رسیدها کپی بگیرد.

آیا برای خرید خودرو دست دوم باید سوار آن شویم؟

از مهم‌ترین الزامات رانندگی ایمن، راحتی راننده پشت فرمان و دسترسی ساده به تجهیزات لازم حین رانندگی است. پیش از اقدام برای خرید خودروی نو و کارکرده حتما پشت فرمان آن بنشینید و ضمن سنجش راحتی خود، از صحت عملکرد تجهیزاتی همچون پدال‌ها، اهرم تعویض دنده، ترمزها و… مطمئن شوید.

خودرو کارکرده خوش‌فروش چیست؟

خودروهای پرطرفدار در بازار دست دوم به‌عنوان خودرو خوش‌فروش شناخته می‌شوند. این ماشین‌ها با گذشت زمان متقاضیان خود را از دست نمی‌دهند و به راحتی به فروش می‌رسند. خودروهای کاربردی با ظاهر معمولی و همه‌پسند، مصرف سوخت پایین، کابین راحت و جادار، دوام بالا، سواری و هندلینگ راحت و همین‌طور متعلق به برندهای خوش‌نام با مراکز خدمات پس از فروش متعدد و وفور قطعات یدکی در بازار، جزو خودروهای خوش‌فروش در نظر گرفته می‌شوند.

نحوه نوشتن قولنامه ماشین

نمایشگاه‌های خودرو، قولنامه‌های آماده‌ای دارند که تمام موارد لازم برای نوشتن قولنامه در آنها ذکر شده است. حتی برخی از افرادی هم که در کار خرید و فروش خودرو هستند، یک دسته از این قولنامه‌ها را از بازار تهیه کرده‌اند و به جای نوشتن با دست، از قولنامه‌های آماده استفاده می‌کنند. همچنین فایل آماده برای چاپ قولنامه با تمام موارد لازم برای یک معامله نیز در اینترنت وجود دارد. ضمن اینکه اگر بخواهیم قولنامه خودرو را به‌صورت دستی و روی یک کاغذ بنویسیم، باید یک سری موارد لازم برای توضیح معامله مدنظر را روی کاغذ بیاوریم که شامل مشخصات طرفین معامله خودرو، مشخصات خودرو، مبلغ مورد معامله و نحوه پرداخت، شرایط معامله، توضیحات درباره معامله و امضای دو طرف معامله خودرو به همراه شاهدان است.

ماده اول: مشخصات طرفین

هر معامله یک یا چند خریدار و یک یا چند فروشنده دارد که باید مشخصات دقیق هویتی آنها، از جمله نام و نام خانوادگی، مشخصات شناسنامه‌ای و کارت ملی، آدرس و محل سکونت و محل کار، شماره تماس معتبر و… را در قولنامه برای هر دو طرف معامله خودرو نوشت.

فراموش نکنیم که در صورت بروز مشکل و نیاز به مراجع قضایی، اولین قدم برای احضار و اطلاع به طرف معامله، داشتن مشخصات دقیق طرف است و به همین خاطر، این بند از قولنامه باید با دقت زیادی نوشته و تنظیم شود. بهتر است حتی مشخصات شاهدان نیز تا حد نیاز در قولنامه ذکر شود تا بتوان هرچه سریع‌تر نیز به آنها دسترسی داشت.

همچنین اگر یک طرف معامله، شخص حقوقی است، باید مشخصات کامل آن سازمان و شرکت از جمله نام و شماره ثبت شرکت یا سازمان، شناسه ملی، کد اقتصادی شرکت، آدرس و کد پستی آنها، مشخصات دقیق افرادی که صاحب امضای مجاز هستند و مشخصات نماینده فروش یا خرید نیز دقیقا ذکر شود.

ماده دوم: موضوع و مشخصات مورد معامله

هر خودرو دارای یک سری مشخصات از جمله شماره پلاک، شماره موتور و شماره شاسی، شماره اتاق، وین نامبر یا همان شماره شناسایی، رنگ، مشخصات فنی مثل برند خودرو، نوع اتاق و… است که همه آنها را می‌توان روی کارت خودرو و برگ سبز دید. در زمان نوشتن قولنامه باید تمام اطلاعات موجود در سربرگ برگ سبز و کارت خودرو را در قسمت مشخصات مورد معامله وارد کرد. برای نوشتن این بخش باید اطلاعات موردنظر را کاملا از روی خود برگ سبز نوشت تا خطا و اشتباهی در آن به وجود نیاید.

ماده سوم: مبلغ معامله

برای خریدوفروش هر خودرویی، مبلغی جابه‌جا می‌شود که باید مقدار آن، چگونگی پرداخت و تمام این موارد را در قولنامه ذکر کرد. اگر مقداری از مبلغ به‌صورت نقدی پرداخت می‌شود، باید نحوه پرداخت مبلغ نقدی را ذکر کرد و اگر مقداری از آن قرار است در روزهای آتی به‌صورت چک یا باز هم نقدی پرداخت شود، باید آن را در قولنامه با ذکر روز پرداخت و نحوه پرداخت نوشت. همچنین باید نوشته که چه مقدار از مبلغ خودرو به عنوان تضمین در زمان تنظیم سند و چگونه به فروشنده پرداخت می‌شود.

باید در نظر داشت که نحوه پرداخت مبالغ و تعهد به نحوه و زمان پرداخت طبق تاریخ‌های گفته‌شده، اهمیت بسیار زیادی دارد که به همین خاطر نیز باید کاملا طبق تعهدات گفته‌شده عمل کرد و رسید پرداختی‌ها را نیز نگه داشت.

ماده چهارم: شرایط معامله

در زمان خرید و فروش خودرو یک سری شروط تعیین می‌شود که طرفین باید به آن عمل کنند. شروطی مثل نحوه پرداخت، زمان حضور در دفترخانه برای سندزدن یا تعویض پلاک، شرایط فسخ قرارداد و تعیین مقدار ضرر در صورت فسخ قرارداد که به مبلغ زیر قولنامه در بین عموم معروف است، شرط عدم وجود مشکلاتی که باعث عدم تعویض پلاک شود و… که باید همگی در این بخش از قولنامه نوشته شود.

ماده پنجم: توضیحات

یک سری توضیحات درباره وضعیت ماشین مورد معامله از جمله سلامت بخش‌های فنی، وضعیت سلامت بدنه و رنگ، قطعات اضافه روی خودرو و… که به رویت خریدار رسیده است و خریدار خودرو را با وضعیت گفته‌شده تحویل گرفته است، باید در قولنامه ذکر شود تا در صورت بروز مغایرت یا مشکلات بعدی، بتوان بر طبق قولنامه عمل کرد.

ماده ششم: امضای طرفین معامله و شاهدان

در پایان هر قولنامه، خریدار و فروشنده باید زیر قولنامه را امضا کنند تا به عنوان یک سند عادی، رسمیت داشته باشد. همچنین بهتر است حداقل دو شاهد قابل دسترسی نیز زیر قولنامه را امضا کنند. اگر قولنامه در دو یا سه نسخه تنظیم شده است، باید خریدار و فروشنده و شاهدان زیر تمام نسخه‌ها را امضا کرده باشند و برای این کار از کپی‌گرفتن یا گذاشتن کاربن خودداری شود.

منبع: خودرو45
آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • علی رضا
    0

    سلام دوستان حسینی هستم واسه ماشین پراید اقساطی مخام باچک صیادی