کمک هزینه | کمک معیشتی | واریزی جدید
فوری/پرداخت هزینه تشویقی دولت به این افراد | پرداخت کمک هزینه جدید دولت به صورت ماهانه از این ماه
آخرین اخبار مربوط به کمک هزینه دولت را در سرگرمی روز بخوانید.
کمک هزینه دولت | معاون سوادآموزی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هزینه تشویقی سوادآموزی برای سال تحصیلی ۱۴۰۲ بعد از پایان امتحانات و اعلام نتایج و کسب مدرک سوادآموزی پرداخت میشود گفت: این هزینه برای تمام افراد بیسوادی که دوره سوادآموزی را گذراندهاند در کشور یکسان است.
علیرضا عبدی با بیان اینکه شرایط آموزشی باید به گونهای محقق شود که در هر مکان و زمان و روشی، بیسوادان بتوانند از شرایط آموزشی برخوردار شوند گفت: عدم تمایل برخی بیسوادان به سوادآموزی یکی از چالشهای است که حوزه سوادآموزی کشور با آن دست و پنجه نرم میکند.
وی با بیان اینکه همین امر باعث شده هزینهای بهعنوان تشویقی به افراد بیسواد داده شود تا انگیزه آنان برای حضور در کلاسهای سوادآموزی و کسب مدرک بهوجودآید افزود: این مبلغ در سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ به عنوان پاداش سوادآموزی بعد از مدتها وقفه با حمایت شورای عالی و معاون اول رئیس جمهور در اختیار سوادآموزان قرار گرفت.
معاون سوادآموزی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای سال تحصیلی ۱۴۰۲ این مبلغ بعد از پایان امتحانات و اعلام نتایج و کسب مدرک سوادآموزی به افراد پرداخت میشود ادامه داد: هزینه برای تمام افراد بیسوادی که دوره سوادآموزی را گذراندهاند در کشور یکسان است.
عبدی با بیان اینکه نگاه دنیا به آمار بیسوادان، افراد بالای شش سال را شامل میشود، لذا تعیین جامعه آماری۱۰ تا ۴۹ سال بهعنوان جامعه هدف و اولویت اول آنها بهواسطه تمرکز بیشتر بر این قشر است، گفت: برنامههایی برای این جامعه آماری از سوی سازمان نهضت سوادآموزی در سال تحصیلی پیش رو درنظر گرفته شده که نیازمند اهتمام دولت بعد است.
دولت ها به مناسبت ایام خاص شروع به واریزی جدید به همه مردم یا قشر ضعیف جامعه می پردازند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یکی از اولویتهای مهم دولت چهاردهم موضوع تکافل اجتماعی است، گفت: یکی از طرحهایی که در دولت سیزدهم شروع شد و خوشبختانه نتایج بسیار ثمربخشی هم بهدنبال داشت، بحث کالابرگ الکترونیکی بود.
سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران گفت: به نظر میرسد یکی از اولویتهای مهم دولت چهاردهم موضوع تکافل اجتماعی است، بحث تکافل اجتماعی را در چند حوزه میتوان تعریف کرد که اولین سفره و معیشت مردم است.
وی افزود: سفره و معیشت مردم را باید هم با کاهش نرخ تورم و هم با متناسبسازی حقوق و مزایا و از سوی کمکهای معیشتی پیشبینی کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: یکی از طرحهایی که در دولت سیزدهم شروع شد و خوشبختانه نتایج بسیار ثمربخشی هم بهدنبال داشت، بحث کالابرگ الکترونیکی بود که علاوه بر اینکه بر تورم افزوده نشد به شکلی هم توانست تعادلی در سفره دهکهای پایین ایجاد کند.
وی با بیان اینکه موضوع دیگر نیازهای مردم بحث مسکن است که حتما باید به آن توجه شود، اضافه کرد: بحث مهم و مورد نظر همه این مباحث که به سفره، معیشت، مسکن و ازدواج کمک میکند، موضوع اشتغال است.
مرتضوی همچنین گفت: اشتغال یکی از محرکهای بزرگ اقتصادی است که میتواند بسیاری از مشکلات جامعه را برطرف کند و حتما باید به اشتغال آحاد مختلف مردم بهخصوص فارغالتحصیلان توجه کرد.
در صورت آزادسازی یارانه پنهان در بودجه ۱۴۰۳، مبلغ ۵ میلیون تومان به عنوان یارانه انرژی برای هر ایرانی واریز خواهد شد.
رقمی معادل ۱۱۶ میلیارد یورو به عنوان یارانه پنهان در جداول پیوست بودجه ۱۴۰۳ گنجانده شده، که در صورت ازادسازی این یارانه انرژی، یارانه ریالی نقدی ۵ میلیون تومانی به هر ایرانی تعلق خواهد گرفت.
مبنای محاسبه این یارانه پنهان نرخ ارز نیمایی بوده است. از سوی دیگر اگر قرار باشد این یارانه پنهان به حلقه آخر زنجیره مصرف به صورت مستقیم تخصیص داده شود، با احتساب نرخ تسعیر ۴۰ هزار تومان و جمعیت یارانه بگیر ۸۵ میلیون نفری به هر شخص ۵ میلیون تومان در ماه یارانه جدید تعلق خواهد گرفت.
سید صولت مرتضوی که دیروز در گردهمایی کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر سخن میگفت، اظهارکرد: ظرف ۲ سال گذشته تقریباً معادل کل دوره تاسیس صندوق، به تعداد بیمهشدگان کشاورزان و روستائیان افزوده شده و اکنون یک میلیون و ۳۶ هزار نفر بیمه شده جدید به این صندوق اضافه شده است.
وی افزود: در بحث توجه به معیشت آحاد مختلف مردم خصوصاً اقشار کم درآمد ۲ طرح جداگانه هم اجرا شده که یکی پرداخت مستمری یا کمک هزینه معیشت ی برای دهکهای مختلف جامعه و طرح حمایت از مادران شیرده و دارای فرزند شیرخوار است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در این دولت و در صندوق بیمه اجتماعی روستائیان به طرح جوانی جمعیت هم توجه ویژهای شده است و اکنون در صندوق کشاورزان عشایر و روستاییان بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر از کسانی که تحت پوشش هستند را بانوان عشایر و روستاییان و کشاورزان تشکیل میدهند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این گردهمایی گفت: پوشش بیمهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر باید تا سال آینده به بیش از ۵۰ درصد برسد، اما تا آن زمان باید از استانهایی که محرومیت کمتری دارند حمایت کرد.
علیرضا عسگریان ادامه داد: صندوق روستائیان و عشایر یک صندوق فوقالعاده است و شخصاً همیشه فکر میکنم که صندوقها مشکلات زیادی را ایجاد کردند، اما صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر به خوبی پیش رفته است.
وی افزود: این صندوق خوب شکل گرفته و به همین دلیل خوب پیش رفته است. در صندوقها کارکنان زیادی استخدام هستند و به هیچ شکل نمیتوان این چسبندگی را حل کرد، اما صندوق روستائیان و عشایر به این شکل نیست.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه صندوق میتواند به بیمه اصلی تبدیل شود، خاطرنشان کرد: مزیت دیگر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر توازن و تعادل برقرار کردن میان منابع و هزینهها است. صندوقهای بیمهای از معدود صندوقهایی هستند که آینده را میبینند و بر اساس آن عمل میکنند و تنها در صورتی تراز میگیرد که آینده را به خوبی دیده باشد.
وی تاکید کرد: صندوق تامین اجتماعی حداکثر ۵ درصد از منابعی که دارد حاصل از سرمایهگذاری است که در صندوق بازنشستگی کشوری این عدد به هشت درصد میرسد، در حالی که صندوق روستائیان و عشایر منابع خود را از ۵۱ درصد سود حاصل از سرمایهگذاری تامین میکند و سهمی که دولت به این صندوق پرداخت میکند، ۴۹ درصد است.عسگریان تاکید کرد: برای پایداری منابع در صندوق باید اقداماتی انجام شود که از میان آن میتوان به رشد خدمت متوازن و متناسب صندوق در مناطق مختلف اشاره کرد. سهم استان سیستان و بلوچستان از کل کشور ۴ درصد و کرمان ۶ درصد است که این بسیار کم است و باید توزیع متناسب و با میل به مناطق محروم باشد.
وی گفت: باید میزان آموزش کارگزاران در مناطق محروم بیشتر باشد و کارکنان بیشتری را در آنجا جذب کند.