این میوه تابستانه تاثیر زیادی بر کاهش «کلسترول بد» دارد

بر اساس یک مطالعه‌ی جدید گلابی با دارا بودن مقدار بالایی از آنتی اکسیدانی به نام «کوئرستین» برای کاهش سطح کلسترول بد بسیار مفید است.

کدخبر : 20368
سایت سرگرمی روز :

 

تا به حال مطالعات زیادی در مورد وجود فیبرهای گلابی به عنوان کاهنده کلسترول خون وجود داشته است. اما مطالعه جدیدی که در مجله «غذا، علم و تغذیه» منتشر شده است بیان می‌کند که گلابی حاوی دو میلی‌گرم آنتی‌اکسیدان «کوئرستین» است و وجود میزان بالای این آنتی‌اکسیدان می‌تواند به طور قابل توجهی سطح کلسترول بد را کاهش دهد.

کلسترول یک لیپید ضروری برای بدن است و باید نوع خوب آن را از نوع بدش تشخیص دهیم. این لیپید آزادانه در خون گردش می‌کند و دو پروتئین مسئول انتقال آن در بدن هستند: یکی لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا (HDL) که به آن کلسترول خوب گفته می‌شود و دیگری لیپوپروتئین‌های با چگالی کم (LDL) که معروف به کلسترول بد هستند.

لیپوپروتئین با چگالی بالا یا همان کلسترول خوب از تشکیل پلاک بر روی دیواره رگ‌ها جلوگیری می‌کند و کلسترول اضافی انباشته شده در اندام‌ها را به کبد می رساند تا بتوان آن را از بین برد. اما لیپوپروتئین با چگالی کم کلسترول اضافی را در اندام‌های مختلف توزیع می‌کند و باعث رسوب لیپید بر روی دیواره‌های رگ‌ها و در نتیجه ظاهر شدن پلاک یا همان رسوبات چربی می‌شود.

به گفته محققان، «کوئرستین»  می‌تواند کلسترول بد را بدون کاهش کلسترول خوب کاهش دهد. مزیت دیگر این آنتی‌آکسیدان کاهش دادن «پروتئین‌های واکنشی سی» است که در التهابات مختلف و بیماری‌های قلبی دخیل هستند.

گلابی‌ها به دودسته تابستانه و زمستانه تقسیم می‌شوند. نوع تابستانه آن از ماه ژوئیه تا آوریل در دسترس است. آن‌هایی که در پاییز وزمستان به بازار می‌آیند در فصل سپتامبر برداشت می‌شوند و اغلب پوست سخت‌تر و ضخیم‌تری نسبت به تابستان دارند.

بیش از ۵۰۰۰ گونه از گلابی در سراسر جهان وجود دارد که در فرانسه تنها حدود ۱۵ گونه از آن از جمله گلابی ویلیامز یا کامیس در بازار یافت می‌شود.

نکته مهم در مصرف گلابی‌ها آن است که محققان مصرف گلابی‌های قرمزتر را در کاهش سطح کلسترول بد بیشتر توصیه می‌کنند.تجمع بالای این آنتی‌اکسیدان مفید (کوئرستین) به ویژه بر روی پوست گلابی اثربخشی آن را بیشتر می‌کند و بهتر است گلابی با پوست مصرف شود.

بنابر‌این اگر چربی شکمی دارید، با خوردن روزانه یک گلابی می‌توانید سطح کلسترول بد خون خود را کاهش دهید.

کمک به ترمیم سلول‌ها

یک گلابی متوسط حاوی حدود ۸ میلی گرم ویتامین C است. این ویتامین برای رشد و ترمیم سلول‌ها و همچنین جلوگیری از آسیب اکسیداتیو مهم است. نشان داده شده که ویتامین C از عملکرد سیستم ایمنی حمایت کرده، به بهبود بریدگی‌ها و کبودی‌ها کمک می‌کند و حتی بدن را در برابر بیماری‌های عفونی محافظت می‌کند.

علاوه بر این، پوست گلابی حاوی فلاونوئیدها، فنولیک‌ها و تری‌ترپن‌ها است که خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی دارند.

بهبود سلامت قلب

آنتی اکسیدان‌های پروسیانیدین گلابی می‌تواند، سفتی بافت قلب و کلسترول LDL (بد) را کاهش داده و کلسترول HDL (خوب) را افزایش دهد.

پوست گلابی همچنین، حاوی یک آنتی اکسیدان مهم به نام کورستین است که تصور می‌شود با کاهش التهاب و کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و سطح کلسترول، برای سلامت قلب مفید باشد.

همچنین مطالعات جمعیتی متعدد نشان می‌دهد که مصرف زیاد غذاهای غنی از آنتوسیانین مانند انواع گلابی با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی مرتبط است.

سلامت دستگاه گوارش

گلابی منبع عالی فیبر محلول و نامحلول است، که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است. این فیبرها با نرم کردن و حجیم کردن مدفوع به حفظ نظم حرکات روده کمک می‌کنند. یک گلابی متوسط دارای ۶ گرم فیبر یا حدود ۲۱ درصد از نیاز روزانه شما به فیبر است.

علاوه بر این، گلابی سرشار از پکتین است. این فیبر محلول با فواید متعددی از جمله بهبود سلامت روده و عملکرد سیستم ایمنی همراه می‌باشد.

قابل توجه است که پکتین ممکن است به رفع یبوست نیز کمک کند. در یک مطالعه قدیمی ۴ هفته ای، ۸۰ بزرگسال مبتلا به یبوست روزانه ۲۴ گرم پکتین دریافت کردند. آن‌ها تسکین یبوست و افزایش سطح باکتری‌های مفید روده را تجربه کردند.

منبع: عصر ایران
آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: