مسکن ملی | نهضت ملی مسکن
خبر خوش برای خریداران و متقاضیان نهضت ملی مسکن | پرداخت 800 میلیون تومانی دولت به متقاضیان مسکن ملی
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه برای کاهش نرخ سود طرح نهضت ملی مسکن منتظر افزایش سرمایه بانک مسکن هستیم گفت: طرح نهضت ملی مسکن همانند مسکن مهر باید دارای خط اعتباری شود.
اگر چه ۶ راهبرد برای اجرای قانون جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) طراحی و قرار شد ساخت و ساز فعلی مسکن کشور که توسط بخش خصوصی سالانه بین ۳۲۰ تا ۳۵۰ هزار واحد است، ارتقا پیدا کند. دومین راهبرد تحریک تقاضا در بافت فرسوده بود چرا که در شرایط فعلی بیش از ۱۴۴ هزار هکتار بافت فرسوده مصوب در کشور داریم که اینها مسائل ویژهای از جمله ناپایداری را در کشور به همراه دارد. راهبرد سوم ساخت واحدهای مسکونی برای دهکهای اول تا سوم و در استطاعت خانوارهای این دهکها است که مقرر شده این بخش با حداکثر حمایت دولت ساخته شود که نقطه کانونی طرح نهضت ملی مسکن است.
راهبرد چهارم ساخت مسکن برای دهکهای متوسط با حمایت نسبی دولت است. راهبرد پنچم احداث واحدهای مسکونی روستایی و راهبرد آخر موضوع مسکن اجارهای است که برای اولین بار در کشور، ۱۵۰ هزار واحد مسکونی اجارهای احداث خواهد شد.
اگر چه این راهبردها همچنان در میانه راه دچار مشکلاتی هستند اما افزایش سقف وام مسکن ملی از 550 میلیون تومان به 800 میلیون تومان در آخرین جلسه شورای عالی مسکن در دولت سیزدهم این پیام را مخابره می کرد که این اقدام بیشتر از اینکه به نفع متقاضیان باشد به نفع سازندگان است.
چرا که شورای عالی مسکن بدون اینکه در نظر بگیرد این افزایش سقف وام فشار مضاعفی از بابت بازپرداخت اقساط خواهد داشت دست به چنین اقدامی زده است.
هادی عباسی اصل معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش خبرنگار مبنی بر اینکه آیا بهتر نبود شورای عالی مسکن به جای افزایش سقف وام مسکن ملی، نرخ سود تسهیلات مسکن ملی را از 18 درصد کنونی کمتر کند؟ تا متقاضیان بتوانند راحت تر بازپرداخت اقساط را انجام دهند؟
یا اصلا نرخ سود مسکن ملی از 18 درصد کمتر شدنی نیست؟ گفت: در حال حاضر در طرح نهضت ملی مسکن با پروژه هایی مواجه هستیم که 70 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و پروژه ها در حال تکمیل شدن هستند و برای ما در درجه اول حجم تسهیلات مهمتر از کاهش نرخ سود است.
وی ادامه داد: افزایش سقف وام مسکن ملی به 800 میلیون تومان برای این است که پروژه ها به اتمام برسند بنابراین کاهش نرخ سود مسکن ملی در گام دوم قرار دارد و برای کاهش نرخ سود هم راهکارهایی وجود دارد که یکی از آنها موضوع افزایش سرمایه بانک مسکن است.
عباسی اصل گفت: بر اساس قانون بودجه 1403 اگر افزایش سرمایه بانک مسکن به میزان 100 هزار میلیارد تومان انجام شود این مبلغ می تواند با هزینه کمتر تجهیز منابع انجام شود.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: در مورد کاهش نرخ سود هم نیازمند خط اعتباری همانند مسکن مهر هستیم. همانطور که در مسکن مهر خط اعتباری به درستی داده شد در بحث نهضت مسکن ملی هم باید خط اعتباری داده شود.
او ادامه داد: در خط اعتباری هزینه تمام شده پول صفر درصد است و ما می توانیم تسهیلات با نرخ کمتر بدون ایجاد بار مالی بر دولت به پروژه های ساخت مسکن ملی پرداخت کنیم.
مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: سهمیه شهرستان گلبهار از طرح نهضت ملی مسکن ۵۰ هزار واحد مسکونی است که تاکنون ۱۸ هزار و ۸۵۰ واحد در چهار بخش "حمایتی، خودمالک، بازآفرینی شهری و روستایی" عملیاتی شده است که بیش از ۱۸ درصد پیشرفت اجرایی دارد.
به گزارش ایرنا، وحید داعی روز شنبه در حاشیه بازدید استاندار خراسان رضوی از عملیات اجرایی و بررسی آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن در گلبهار افزود: ۲۴ هزار و ۵۴۹ نفر متقاضی از طریق سامانه نهضت ملی مسکن تایید نهایی شدند که تاکنون تامین زمین و واگذاری آن برای ۲۰ هزار و ۶۲ نفر انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: بخش حوزه بازآفرینی شهری طرح نهضت ملی مسکن در گلبهار مربوط به شهر گلمکان با ۱۶.۴ هکتار بافت فرسوده و ۱۲۶ واحد مسکونی نیازمند نوسازی است که از این تعداد تاکنون ۲۸ واحد نوسازی شده است.
مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: تامین مسکن از طریق طرح جوانی جمعیت در شهرستان گلبهار هزار و ۷۰۸ متقاضی دارد که از این میزان ۲۴۳ نفر تایید نهایی شدند و برای ۲۲۰ نفر نیز تامین زمین انجام گرفته است و باقی متقاضیان نیز به زودی تعیین تکلیف خواهند شد.
حدود ۱۹ هزار واحد نهضت ملی مسکن در گلبهار خراسان رضوی عملیاتی شده است
استاندار خراسان رضوی در سفر یک روزه خود به شهرستان گلبهار از طرحهای عمرانی در دست اجرا نیز بازدید کرد.
شایان ذکر است، تولید چهار میلیون واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در مدت چهار سال دولت سیزدهم تعهد شد که سهم خراسان رضوی از این تعداد ۳۶۳ هزار و ۹۳۴ واحد بود که در قالب چهار برنامه "حمایتی، خودمالک، بازآفرینی شهری و روستایی" به اجرا گذاشته شده است.