حقوق کارگران | دستمزد کارگران

فوری/بالاخره افزایش دوباره حقوق کارگران اجرایی شد | واریز اضافه افزایش حقوق و مزایای کارگران از این ماه

آخرین اخبار از افزایش حقوق کارگران را در سرگرمی روز می خوانید.

کدخبر : 20626
سایت سرگرمی روز :

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری تهران‌  از افزایش مزایا و حقوق کارگران شاغل در شهرداری‌های این استان خبر داد.

 هادی رحمتی در حاشیه حضور در جمع اعضای کمیته طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگران شهرداری‌های استان تهران از افزایش حقوق و مزایای کارگران شهرداری‌های این استان، هم گام با سراسر کشور خبر داد.

رحمتی در تشریح جزئیات بیشتر این اقدام گفت: طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگری شهرداری‌ها در سال ۷۲ به تصویب وزارت کار وقت رسیده و از آن تاریخ تاکنون صرفاً در سال ۹۰ جدول مزد شغل کارگران اصلاح و افزایش یافته بود، لذا با هدف بهبود وضعیت معیشت قشر زحمتکش کارگران شاغل در شهرداری‌ها، بررسی ظرفیت‌های قانونی موجود در طرح فعلی در دستور کار و اقدامات کارشناسیِ دفتر امور شهری و شوراهای استانداری تهران قرار گرفت و مراتب با حمایت مقام عالی استان و معاونت محترم عمرانی از مراجع ذیصلاح مکرراً پیگیری شد، تا این که نهایتاً با مساعدت و اقدامات مؤثر دفتر نوسازی، تحول اداری و فناوری اطلاعات سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور موافقت برقراری فوق‌العاده جذب بازار کار از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اخذ شد.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری تهران عنوان کرد: بر اساس مکاتبه اداره‌کل روابط کار، جبران خدمت و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ برقراری مزایای فوق‌العاده بازار کار (حق جذب) برای کارگران شاغل در شهرداری‌ها پس از تأیید کمیته طبقه‌بندی مشاغل بلامانع اعلام شده است.

وی بیان کرد: با توجه به لزوم سیر مراحل قانونی برای تمامی پرونده‌ها به واسطه طرح در کمیته طبقه‌بندی مشاغل کارگری شهرداری‌ها مستقر در استان، جلسات کمیته تا پایان یافتن پروسه به صورت فشرده برگزار خواهد شد، در عین حال انتظار می‌رود شهرداری‌های استان تهران نیز با در نظر گرفتن شمار متعدد پرونده‌ها، همکاری لازم را در رعایت شرایط و نکات اعلامی در خصوص نحوه ارسال پرونده‌ها را به عمل آورند تا این پروسه به بهترین نحو ممکن به سرانجام برسد.

رای اخیر دیوان عدالت اداری که در نهم مردادماه صادر شده، مزایای رفاهی کارگران را از مالیات بر حقوق معاف کرده است. با توجه به اینکه پیش از این نیز آرای مشابهی صادر شده، اکنون معیارهای کسر مالیات بر درآمد مزدبگیران چیست و سازمان امور مالیاتی باید چگونه عمل کند؟

 «آرمین خوشوقتی» کارشناس ارشد حقوق و روابط کار، در این رابطه با تاکید بر محوریت رای اخیر هیات عمومی دیوان عدالت اداری می‌گوید: در خصوص معافیت‌های مالیاتیِ حقوق کارگران مشمول قانون کار، بارها هیات عمومی دیوان عدالت اداری رای صادر کرده و هر بار مزایای به تبع شاغل را از شمول مالیات خارج کرده است اما متاسفانه سازمان امور مالیاتی با جابجا کردن نقطه‌ها و گیومه‌ها دائماً تلاش دارد از این بخش از حقوق کارگران زحمتکش مالیات کسر کند.

  او می‌افزاید: در دادنامه اخیر دیوان عدالت اداری که در نهم مرداد ماه امسال صادر شد، هیات عمومی دیوان مجدداً مزایای رفاهی و انگیزشی را از شمول کسر مالیات معاف کرده است. موضوع از این قرار است که طبق ماده ۸۳ قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات بر درآمد کارکنان اعم از دولتی و غیردولتی، فقط مشمول حقوق است.

خوشوقتی در ادامه به تاریخچه این معافیت می‌پردازد: هیات عمومی دیوان عدالت اداری در ۲۷ فروردین سال ۱۳۹۸ و در ۹ اسفند سال ۱۳۸۹، دو رای وحدت رویه صادر کرد؛ یکی رای شماره ۶۰۱ در سال ۸۹ و دیگری دادنامه ۰۰۷۳ در سال ۹۸ که برمبنای این دو رای وحدت رویه، اینطور مقرر شد که مزایای به تبع شاغل، مزایا هستند و جزو عناوین حقوق نیستند و بنابراین مشمول کسر مالیات نمی‌شوند.

اما چرا علیرغم این آرای وحدت رویه، بازهم از مزایای رفاهی کارگران مالیات کسر می‌شود؛ این کارشناس حقوقی در پاسخ می‌گوید: از آنجایی که ماده ۳۵ قانون کار مزد را «وجوه نقد و غیر نقد یا مجموع نقد و غیر نقد که در قبال انجام کار به کارگر پرداخت می‌شود» تعریف کرده و ماده ۳۶ قانون کار نیز مزد ثابت را مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل دانسته و طبق تبصره ۳ این ماده قانونی، مزایای رفاهی و انگیزشی مثل کمک هزینه مسکن، بن خواربار، کمک عائله‌مندی و پاداش تولید، جزو مزد ثابت و مزد مبنا محسوب نمی‌شوند، لذا برهمین اساس، پرداخت‌هایی که تحت عنوان حق شاغل برای امور رفاهی و انگیزشی پرداخت می‌شوند و مصداق مزد و حقوق کارگران نیستند مثل حق اولاد، حق عائله‌مندی، ایاب و ذهاب و حق مهدکودک که به شاغل صرفنظر از اینکه در زمان دریافت مشغول به کار بوده یا نه، پرداخت می‌شوند، معاف از مالیات هستند و به اینها مالیات تعلق نمی‌گیرد.

به گفته خوشوقتی، مزایای به تبع شاغل که در تبصره ۳ ماده ۳۶ قانون کار آمده، به تبع انجام کار به کارگر پرداخت نمی‌شوند و بنابراین جزو مزد و حقوق کارگر نیستند.

این کارشناس روابط کار با اشاره به رای جدید هیات عمومی دیوان عدالت اداری اضافه می‌کند: این رای از موارد مشخصِ مزایای رفاهی مثل حق عائله‌مندی، ایاب و ذهاب و حق مهدکودک نام می‌برد ولی تاکید می‌کند که قصد از نام بردن این موارد این نیست که مزایای رفاهی به تبع شاغل را به همین چند مورد محصور کند و تصریح دارد همه پرداخت‌هایی که فارغ از میزان کارایی و بهره‌وری کارگر صورت می‌گیرند و بلاشرط به کارگر پرداخت می‌شوند، از شمول مالیات حقوق معاف هستند و به عبارتی، معافیت مالیاتی دارند؛ این معافیت، هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی برای کارگران مشمول قانون کار، مصداق دارد و لازم‌الاجراست.

او نتیجه‌گیری می‌کند: بنابراین مزایای به تبع شغل که برای امور رفاهی و انگیزشی به شاغل پرداخت می‌شوند، مشمول مالیات نیستند و به موجب دادنامه ۹ مرداد ۱۴۰۳ معافیت مالیاتی دارند و بر این اساس، نامه‌ی شماره ۵۲۹۰ مورخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ سازمان امور مالیاتی که بدون توجه به این موارد، معافیت مالیاتی را فقط به مواردی مانند کمک هزینه مهد کودک، یارانه غذا، ایاب و ذهاب، کمک هزینه مسکن، کمک هزینه غذا و تلفن همراه محدود کرده بود، خارج از حدود اختیارات این سازمان –سازمان امور مالیاتی- تشخیص داده شده و طبیعتاً این نامه برای مراجع قضایی و اداری ملاک عمل نخواهد بود.

به اعتقاد خوشوقتی، در حال حاضر تنها ملاک اخذ مالیات از حقوق و مزایای مزدی شاغلان در تمام بخش‌های اقتصاد، همین دادنامه اخیرِ هیات عمومی دیوان عدالت اداری‌ست که براساس آن، مزایای رفاهی و انگیزشی شاغلان، تماماً از پرداخت مالیات بر حقوق معاف است و سازمان امور مالیاتی نمی‌تواند به هیچ صورتی از این مزایای مزدی مالیات کسر کند. 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: