کالابرگ یارانه ای | کالابرگ
فوری / شارژ ۶۲۰ هزار تومانی کارت اعتباری سرپرستان خانوار | واریزی جدید دولت امشب در حساب سرپرستان
آخرین خبر از شارژ کالابرگ یارانه ای را در ادامه بخوانید.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه یکی از افتخارات دولت سیزدهم ریلگذاری ساختارهای نظاممند شدن پرداخت یارانهها بوده است، گفت: ۹۵ درصد جمعیت استان همدان تحت پوشش کالابرگ الکترونیکی هستند.
یوسف شعبانی با تأکید براینکه هر دولتی که روی کار بیاید به راحتی میتواند از این زیرساخت برای هدفمند کردن کمکهای خود به مردم استفاده کند، اظهارکرد: کالابرگ الکترونیک از سال ۱۴۰۱ با ۸۰ هزار تومان آغاز شد و هدف آن فرهنگسازی خریدهای الکترونیکی از فروشگاهها بود.
وی ساماندهی دهکبندی، وسعسنجی جدید و بررسی وضعیت خانوارهای ایرانی و ارائه کالابرگ الکترونیک را از اقدامات دولت سیزدهم دانست و افزود: کالا برگ الکترونیکی یک ساختار الکترونیکی است که به عنوان یک زیرساخت برای هدفمند کردن و الکترونیکیسازی کمکهای دولتی به اقشار مختلف جامعه پیشبینی شد.
شعبانی با اشاره به طرح فجرانه کالا برگ الکترونیک، یادآور شد: طرح فجرانه در سه نوبت با ۲۲۰ هزار تومان افزایش یارانه به عنوان مشوق اجرا شد که در استان همدان این طرح برای ۴۹۸ هزار و ۲۴۸ خانوار اجرا شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه ۴۳۹۰ فروشگاه صنفی و ۱۸۱ فروشگاه زنجیرهای در سطح استان در طرح کالابرگ الکترونیک مشارکت داشتند، اظهارکرد: درحال حاضر ساختارهای کالابرگ الکترونیک در این فروشگاهها برای ابلاغ از سوی بخش دولتی آماده است.
وی با بیان اینکه اردیبهشت سال ۱۴۰۳ آخرین کالابرگ الکترونیک برگزار شد، درباره مشکلات اجرای این طرح، افزود: درزمینه فرهگسازی کارمشکلاتی وجود داشت، بهطوریکه برخی از مردم کماکان به دریافت نقدی یارانه بیشتر رغبت نشان میدهند که شاید نیازهای زندگی آنها در بخشهای دیگری است و همچنین ساختارهای اجرای طرح مشکلات داشت که امروز ساختارها در فروشگاهها ایجاد شده است.
شعبانی با اشاره به اینکه به لحاظ تخصیص و رفت و برگشت اعتبارات مشکلاتی وجود دارد، ادامه داد: خانوارهایی کماکان به دهکبندی خود اعتراض دارند با مراجعه این افراد ثبت اعتراض میشود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: براساس آخرین وسعسنجی صورت گرفته جمعیت استان یک میلیون و ۸۰۸ هزار و ۶۱۸ نفر در قالب ۶۱۸ هزار و ۶۸۶ خانوار بوده که از این تعداد ۵۸۰ هزار و ۴۶۰ نفر شامل ۲۲۲هزار و ۱۲۹ خانوار در دهکهای یک تا سه قرار دارند، ۸۱۲ هزار و ۸۲۴ نفر شامل ۲۶۴ هزار و ۹۶۴ خانواردر دهکهای چهار تا هفت قرار دارند و ۴۱۵ هزار و ۳۳۴ هزار نفر شامل ۱۳۱ هزار و ۵۹۳ خانوار در دهکهای هشت تا ۱۰ قرار دارند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان اظهار کرد: در وسع سنجی جدید و رسیدگی به اعتراضهای مردمی به دهکبندی در استان همدان یارانه ۳۸ هزار و ۹۹۷ نفر شامل ۱۲ هزارو ۷۷۵ خانوار قطع شده است و یارانه ۳۶هزار و ۷۳۷ نفر شامل ۱۳ هزار و ۴۰۸ خانوار برقرار شده است.
شعبانی افزود: همچنین براساس وسعسنجی جدید دهکبندی ۱۸۰ هزار و ۶۸۴ نفر شامل ۵۸ هزار و ۱۷۴ خانوار کاهش یافته و ۱۵۴ هزار و ۱۰۳ نفر شامل ۵۴ هزار و ۴۵۵ خانوار افزایش داشته است.
وی تأکید کرد: یارانه ها به خانوارهای هدف مینشنید و فقط بخشی از جمعیت استان نسبت به دهکبندی خود اعتراض دارند که آن هم به نابسامانی اقتصادی برخی از خانوارهای استان مربوط است بهطوریکه خرید و فروشهای ناقص ملک یا خودرو و زمین، تراکنشهای مالی نامتعارف باعث تغییر دهکبندی خانوار میشود که باید اصلاح شود.
سامانه رفاه ایرانیان اوایل سال ۱۴۰۲ شاخص و ملاک طبقه بندی خانوار از جمله میزان درآمد و دارایی را عوض کرد، همچنین گزینه صدک بندی را جایگزین دهک بندی کرد تا معیار شناسایی مشمولان یارانه نقدی با دقت بیشتری بهره ببرند.
یارانه دهک های اول تا سوم که تحت پوشش کمیته امداد و یا بهزیستی هستند به میزان هر نفر ۴۰۰ هزار تومان می باشد که این مبلغ رادر ۲۵ هر ماه دریافت می کنند.
یارانه تشویقی هم که به شکل اعتبار خرید برای افراد امکانپذیر شده است مبلغ یارانه را به ۶۲۰ هزارتومان می رساند.
دهک های ۴ تا ۷ مشمول دریافت یارانه نقدی به میزان هرنفر ۳۰۰ هزار تومان می باشند که این مبلغ در تاریخ ۳۰ هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز و قابل برداشت است بعلاوه یارانه تشویقی این گروه از مشمولان نیز امکان خرید اعتباری تا ۵۲۰ هزار تومان را به آنها می دهد.
خانوارهای دهک های ۸ و ۹ مشمول دریافت یارانه به میزان ۳۰۰ هزار تومان هستند ولی یارانه تشویقی به آنها تعلق نمی گیرد.
مرجع دهکبندی خانوارها، بانک اطلاعاتی «پایگاه رفاه ایرانیان» است که در آن، اطلاعات خانوارها اعم از تعداد اعضا، مالکیت خودرو و گردش مالی همه اعضای خانواده مبنای آزمون وسع قرار میگیرد و بر اساس نتیجه این آزمون، رتبه خانوار در میان همه خانوارهای کشور به دست میآید.
تغییر در رفتارهای مالی خانوار یکی از عوامل اصلی در تغییر دهک درآمدی است. در برخی موارد، ممکن است به دلایل خاص، گردش مالی بالا اعتراضپذیر باشد و مشکلاتی ایجاد کند که با رسیدگی وزارت کار قابل حل باشد. اما برای حفظ دهک خود، خانوارهای عادی بهتر است از هرگونه گردش مالی کلان غیرمرتبط با درآمد و هزینه خود پرهیز کنند و رفتار مالی خود را بهبود بخشند.
در این میان، گرچه کاستیهایی مثلاً در حوزه املاک با معاملات مبتنی بر چک وجود داشت، اما برای کاهش میزان خطا، امکان درخواست بازبینی نیز برای خانوارهای معترض مدنظر قرار گرفت و اگر متولیان دهک بندی در وزارت کار به وظیفه خود عمل کنند، هرگونه تغییر در دهکبندی قابلاعتراض و پیگیری است.
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت رفاه : پس از اعمال دادههای جدید برخی خانوارها به دهکهای بالا و برخی به دهکهای پایین منتقل شدند. برای حدود ۱۳ میلیون خانوار نیز تغییری رخ نداده است. افرادی که قطعا از دهک پایین به صدک بالا رفتند، مشمول یارانه نشدند.
وی افزود: در ۲ سال گذشته بیش از ۵۰ درصد از افرادی به شکلی به دهکهای خود اعتراض داشتند که در طول بروزرسانی دادهها این اعتراضها رفع شد. برخی خانوادهها در تعداد نفرات دچار تغییرات شدند. این تغییرات فرمول فنی و پیچیدهای دارد و بُعد خانوار در دهکبندی و صدکبندی را تغییر میدهد.
این مقام مسوول توضیح داد: مثلا فرد خودرویی داشت که ۶ ماه قبل آن را فروخته بود و چون دادههای پایگاه بهروز نشده بود، آن خودرو همچنان در دادههای رفاهی خانوار دیده میشد و دهک او را بالا میبرد، اما اکنون با بروزرسانی جدید، براساس اطلاعات فعلی و جدید افراد، صدک و دهک خانوار تغییر کرده است. البته عکس این ماجرا نیز صادق است و ممکن است فرد در یک سال گذشته از نظر مالی چیزی خریداری کرده باشد که آن نیز دهک فرد را تغییر میدهد.
محمدی گفت: باید به این نکته نیز توجه کرد که اگر دهک فرد الان ۶ است، به این معنا نیست که ادامهدار باشد و در بهروزرسانی۶ ماه بعدی ممکن است دچار تغییر شود. خواسته ما این است که دادههای این پایگاه هر ۶ ماه یکبار به روز شود. اگر این اتفاق رخ دهد و شناسنامه اقتصادی افراد بهروز شود، میتواند در سیاستگذاریهای رفاهی جامعه نیز کمککننده باشد.
علیرضا محمدی، اظهار کرد: مطابق قانون بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است نسبت به بهروزرسانی دادههای ثبتی، متقن و قابل اتکا دریافتی از دستگاههای مختلف برای دهکبندی و وسعسنجی خانوارها، ۲بار درسال (هر ۶ ماه یکبار) اقدام کند.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه آخرین بهروزرسانی دهکبندیها در دی ماه سال گذشته انجام شده است، مرحله بعدی اوایل شهریورماه انجام خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد یارانه بگیران فعلی با توجه با اخرین بروز رسانی یارانه دریافت می کنند و افرادی که نسبت به دهک بندی خود اعتراض کرده و ناراضی هستند در تاریخ بندی بروز رسانی اطلاعات اعتراض آنها بررسی شده و تغییرات لازم اجرایی خواهد شد.