بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان

فوری/دستور فوری مجلس برای حقوق بازنشستگان | خبر مهم از پرداخت علی الحساب حقوق بازنشستگان

نایب‌رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به وضعیت معیشتی بازنشستگان، گفت: دولت حقوق بازنشستگان را هرچه سریع‌تر پرداخت کند.

کدخبر : 21653
سایت سرگرمی روز :

حسینعلی حاجی‌دلیگانی نایب‌رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به لزوم و اهمیت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، گفت: در قانون برنامه هفتم و قانون بودجه سال ۱۴۰۳ سازمان تأمین اجتماعی مکلف است که متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی را انجام دهد. دراین‌رابطه اشکالی را دولت بیان کرده که لایحه‌ای را برای بحث حداقل‌بگیران به مجلس فرستاده است. 

وی افزود: مجلس بررسی لایحه حداقل‌بگیران را باید در اولویت قرار دهد. ما نیز این مسئله را پیگیری می‌کنیم. 

نایب‌رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بازنشستگان تأمین اجتماعی تماس‌های مکرری با بنده داشتند. آن‌ها منتظر هستند که تأمین اجتماعی به تکلیف خود در خصوص متناسب‌سازی حقوق اقدام کند. 

حاجی‌دلیگانی با اشاره به عملکرد سازمان برنامه‌وبودجه در تأمین منابع مالی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، گفت: چند روز پیش رئیس تأمین اجتماعی با بنده تماس داشتند. در این تماس میرهاشم موسوی گفت مشکل ما عدم تخصیص منابع ریالی توسط سازمان برنامه است. 

وی اظهار داشت: رفع این مشکل را مجلس در قانون بودجه پیش‌بینی کرده است. در قانون بودجه آمده که ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات تأمین اجتماعی توسط دولت به تأمین اجتماعی پرداخت شود.

نایب‌رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: از آقای پورمحمدی رئیس سازمان برنامه‌وبودجه و آقای عارف معاون اول انتظار دارم که متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری که تا الان علی‌الحساب داده شده و تأمین اجتماعی که تا کنون در یک مرحله علی‌الحساب پرداختی داشته‌اند و مرحله دوم را برای این بازنشستگان پرداخت نکرده‌اند در دستور کار قرار دهند و هر چه سریع‌تر پرداخت کنند.

حاجی‌دلیگانی در خاتمه گفت: بازنشستگان حقوق پائینی دارند و زندگی برای آنان سخت است. آنچه در تعهد است را خواستاریم هر چه سریع‌تر عملی کنند. دولت که این مبالغ را به هر نحوی باشد تأمین و پرداخت می‌کند؛ خب این کار را به‌موقع انجام دهید تا بازنشستگان در زندگی روزمره دچار مشکل نشوند.

مالیات و بیمه ای که برخی تصور می کنند با ایجاد این اصلاحیه، شامل حقوق بازنشستگان می شود، و قرار است از حقوق آنها مالیات و بیمه کم شود، صحت ندارد. حقوق بازنشستگان مشمول مالیات نمی شود و این معافیت قانونی است. معافیت قانونی را فقط مجلس می تواند لغو کند و هیات دولت نمی تواند معافیتهای مالیاتی را لغو کند.

 در هفته گذشته، اصلاحیه آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور را به وزارت‌خانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان‌های اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرد.

بر اساس این مصوبه، در جزء ۶ ماده یک آیین‌ نامه اجرایی متناسب ‌سازی حقوق بازنشستگان که در یکم مرداد امسال به تصویب هیأت دولت رسیده بود، واژه «خالص» حذف و در انتهای این جزء، عبارت «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند «ث» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور» اضافه ‌شد.

غلامرضا سلامی، رئیس پیشین انجمن حسابداران ایران، درباره تغییری که این اصلاحیه برای حقوق بازنشستگان ایجاد می کند، توضیح داد: مالیات و بیمه ای که برخی تصور می کنند با ایجاد این اصلاحیه، شامل حقوق بازنشستگان می شود، و قرار است از حقوق آنها مالیات و بیمه کم شود، صحت ندارد. حقوق بازنشستگان مشمول مالیات نمی شود و این معافیت قانونی است. معافیت قانونی را فقط مجلس می تواند لغو کند و هیات دولت نمی تواند معافیتهای مالیاتی را لغو کند.

وی افزود: در واقع این اصلاحیه، مربوط به این است که آنچه که مبنا برای افزایش قرار می گیرد، پس از کسر مالیات و بیمه است. کسر بیمه و مالیات مربوط به شاغلین است و پس از کسر حق بیمه و مالیات هرفرد شاغل ، حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد شاغلین مشابه و همطراز تطبیق می شود. بنابراین به حقوق بازنشستگان قرار نیست، مالیات و بیمه تعلق گیرد. «خالص» حقوق، همان حقوق ناخالص پس از کسر مالیات، حق بیمه و دیگر کسورات، از جمله جریمه‌ها، پرداختی وام و مساعده است.

سلامی گفت: آنچه که قبلا مبنا بوده و محاسبات بر اساس آن صورت گیرد، کلمه «خالص» بوده، این کلمه قابل تفسیر است. اما اکنون قانون احصاء کرده که «خالص» به معنای «پس از کسر بیمه و مالیات» است و متناسب با حقوق افراد شاغل است، ما به ‌التفاوت حقوق بازنشستگان بر اساس حقوق شاغلان محاسبه می‌شود، اما بازنشستگان از این کسرها معاف هستند و با این اصلاحیه، تغییری در شرایط همسان سازی حقوق آنها رخ نمی‌دهد. در واقع، نسبت به گذشته چیزی تغییر نکرده است.

در متن قبلی این آیین نامه، مابه التفاوت را «اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با ۹۰ درصد میانگین مبلغ خالص حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و هم‌تراز» عنوان شده بود. اما بعد از اصلاحیه از ۱۱ شهریور ۱۴۰۳، کلمه «خالص» حذف و این گونه توضیح داده شده که مابه التفاوت، معادل «اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با ۹۰ درصد میانگین مبلغ حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و هم‌تراز پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند «ث» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور.»

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: