فوری/شارژ حساب سرپرستان خانوار آغاز شد | واریز یارانه عید فطر برای همه مردم + رقم

بر اساس اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها،‌ اعتبار مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی تامین شد.

کدخبر : 29413
سایت سرگرمی روز :

بر اساس اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، با تخصیص ۲۷ هزار میلیارد تومان اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه، مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی آغاز خواهد شد.

حسن نوروزی مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها اعلام کرد: در راستای مصوبه دولت مبنی بر اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی برای حمایت از معیشت خانوارهای مشمول و تقویت سبد غذایی دهک‌های اول تا هفتم کل کشور ، مرحله اول این طرح رو به اتمام بوده و با تخصیص ۲۷ ه.م.ت توسط سازمان برنامه و بودجه کشور مرحله دوم این طرح مصادف با عید سعید فطر از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طبق زمان بندی مشخص برای دهک های مشمول اجرایی خواهد شد.

با تخصیص ۲۷ هزار میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی آغاز خواهد شد.

حسن نوروزی مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها اعلام کرد: در راستای مصوبه دولت مبنی بر اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی برای حمایت از معیشت خانوارهای مشمول و تقویت سبد غذایی دهک‌های اول تا هفتم کل کشور، مرحله اول این طرح رو به اتمام بوده و با تخصیص ۲۷ هزار میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه کشور مرحله دوم این طرح مصادف با عید سعید فطر از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طبق زمان‌بندی مشخص برای دهک های مشمول اجرایی خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور ابراز امیدواری کرد که مرحله دوم در ایام نوروز به مردم پرداخت شود.

سید حمید پورمحمدی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به آماده‌سازی منابع برای پرداخت مرحله دوم کالابرگ اظهار داشت: منابع آماده است و به‌محض اتمام طرح در مرحله اول و اعلام وزارت کار برای شروع مرحله دوم، منابع تزریق و حساب مردم شارژ خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه در پاسخ به این سؤال که آیا مرحله دوم کالابرگ به نوروز می‌رسد اظهار داشت: امیدواریم مرحله دوم در ایام نوروز به مردم پرداخت شود.

طبق قانون بودجه، کالابرگ سه دهکِ اول به‌ازای هر نفر ۵۰۰ هزار تومان و برای به دهک چهارم تا هفتم به‌ازای هر نفر ۳۵۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

این اعتبار برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی شامل اقلامی از گروه‌های لبنیات، پروتئین و خواربار اختصاص می‌یابد که در صورت خرید بیش از سقف اعتبار تخصیصی، مابه‌التفاوت هزینه باید توسط خریدار پرداخت شود.

در صورت استفاده‌ نکردن کامل از اعتبار مرحله اول، مانده اعتبار به دوره بعد منتقل خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، سید حمید پورمحمدی، در پاسخ به این سؤال که آیا مرحله دوم کالابرگ به نوروز می‌رسد، اظهار داشت: «امیدواریم مرحله دوم در ایام نوروز به مردم پرداخت شود.»

وی با اشاره به آماده‌سازی منابع برای پرداخت مرحله دوم کالابرگ، افزود: «منابع آماده است و به‌محض اتمام طرح در مرحله اول و اعلام وزارت کار برای شروع مرحله دوم، منابع تزریق و حساب مردم شارژ خواهد شد.»

طبق قانون بودجه، در مرحله دوم کالابرگ، به هر نفر از سه دهک اول جامعه ۵۰۰ هزار تومان و به هر نفر از دهک‌های چهارم تا هفتم ۳۵۰ هزار تومان پرداخت می‌شود. دهک‌های هشتم تا دهم نیز کالابرگ دریافت نمی‌کنند. این اعتبار برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی شامل اقلامی از گروه‌های لبنیات، پروتئین و خواربار اختصاص می‌یابد. در صورت خرید بیش از سقف اعتبار تخصیص‌یافته، مابه‌التفاوت هزینه باید توسط خریدار پرداخت شود. همچنین، در صورت استفاده نکردن کامل از اعتبار مرحله اول، مانده آن به دوره بعد منتقل خواهد شد

بر اساس آیین‌نامه جدید دولت، یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد یا دارای اموال قابل توجه قطع می‌شود.

معیارهای حذف و قطع یارانه نقدی خانوارها:

املاک با ارزش بالا: خانواده‌هایی که ارزش املاک مسکونی، تجاری یا اداری آن‌ها بیش از 35 میلیارد تومان باشد، از دریافت یارانه حذف می‌شوند.

خودروی گران‌قیمت: افرادی که مالک خودروی سواری یا وانت دوکابین با ارزش بیش از 3 میلیارد تومان هستند، یارانه دریافت نخواهند کرد.

درآمد ماهانه بالا: خانواده‌هایی که درآمد سرپرست آن‌ها از میزان تعیین‌شده بیشتر باشد، مشمول دریافت یارانه نیستند.

تراکنش‌های مالی غیرمتعارف: افرادی که گردش مالی زیاد و تراکنش‌های غیرتجاری مشکوک دارند، از لیست یارانه‌بگیران حذف می‌شوند.

سفرهای خارجی متعدد: خانواده‌هایی که در یک سال گذشته بیش از 5 سفر خارجی داشته‌اند، یارانه آن‌ها قطع خواهد شد.

افرادی که مشمول حذف یارانه شده‌اند، می‌توانند برای بررسی وضعیت خود به سامانه‌های مربوطه مراجعه کنند.

این احتمال وجود دارد تغییراتی در زمان واریز یارانه اسفندماه لحاظ شود.

کد خبر:

۲۰۴۴۰۸۸

آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین، سازمان هدفمندی یارانه‌ها در بهمن ۱۴۰۲ جدولی تحت عنوان جدول زمان‌بندی واریز یارانه‌ها منتشر کرد که یارانه نقدی در یک سال گذشته طبق این جدول واریز شده است. با این وجود در برخی ماه‌ها به دلایل مختلف تغییراتی در زمان واریز یارانه‌ها اعمال شده و واریز یارانه قبل یا بعد از موعد مقرر به حساب سرپرستان خانوارها واریز شده است.

هلوو

در ماه آبان یارانه نقدی عدم تأمین به موقع منابع، با یک روز تأخیر واریز شد و یک ماه بعد همزمانی موعد واریز یارانه نقدی آذرماه با شب یلدا باعث شد که سازمان هدفمندی یارانه‌ها مبلغ یارانه دهک‌های چهارم تا نهم را یک روز زودتر واریز کند. این رویه باعث گمانه‌زنی‌ها در خصوص واریز زودهنگام یارانه نقدی اسفندماه شده است.

طبق جدول زمان‌بندی واریز یارانه‌ها، یارانه نقدی اسفند ۱۴۰۳ باید در دو تاریخ ۲۵ و ۳۰ اسفند به ترتیب برای دهک‌های اول تا سوم و دهک‌های چهارم تا نهم واریز شود اما این امکان وجود دارد که زمان واریز یارانه نقدی دهک‌های چهارم تا نهم تغییر کند.

در واقع ممکن است سازمان هدفمندی یارانه‌ها مبلغ یارانه این دهک‌ها را قبل از تاریخ ۳۰ اسفند واریز کند تا یارانه بگیران بتوانند مبلغ یارانه را برای خرید شب عید هزینه کنند. 

مبلغ یارانه نقدی از سال ۱۴۰۱ دستخوش تغییر نشده و در اسفند ۱۴۰۳ نیز یارانه بگیران دهک‌های اول تا سوم مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر و یارانه بگیران دهک‌های چهارم تا نهم مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر یارانه نقدی دریافت خواهند کرد. 

این در حالی است که از ۱۲ اسفند طرح کالابرگ الکترونیکی نیز آغاز به کار کرده و حساب سرپرستان خانوارهای ۳ دهک اول جامعه مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر عضو خانواده و حساب سرپرستان خانوارهای دهک‌های چهارم تا هفتم مبلغ ۳۵۰ هزار تومان به ازای هر عضو خانواده شارژ شده و مشمولان طرح با این مبالغ می‌توانند از میان ۱۱ قلم کالای اساسی معرفی شده، از فروشگاه‌های معتبر کالای مورد نیاز خود را خریداری کنند.

در راستای اجرای سیاست‌های حمایتی، دولت خانوارهای کشور را بر اساس میزان درآمد و دارایی در ده دهک اقتصادی طبقه‌بندی کرده است. این دهک‌بندی تأثیر مستقیمی بر دریافت یارانه نقدی و سایر حمایت‌های دولتی دارد. بر همین اساس، شهروندان می‌توانند وضعیت دهک خود را از طریق سامانه‌های تعیین‌شده استعلام بگیرند و در صورت وجود مغایرت، اعتراض خود را ثبت کنند.

روش‌های استعلام دهک‌بندی خانوار

اقتصادآنلاین نوشت: براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، چهار روش برای استعلام دهک اقتصادی خانوارها در نظر گرفته شده است:

۱. سامانه حمایت 

معتبرترین و دقیق‌ترین روش برای اطلاع از وضعیت دهک‌بندی، مراجعه به سامانه حمایت معیشتی است. متقاضیان می‌توانند با ورود به این سامانه و استفاده از پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، وضعیت دهک خود را مشاهده کنند. مراحل ورود شامل موارد زیر است:

مراجعه به hemayat.mcls.gov.ir

انتخاب گزینه "ورود و ثبت‌نام"

ورود از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند با شماره ملی سرپرست خانوار

ثبت شماره تلفن همراه سرپرست و دریافت کد تأیید پیامکی

مشاهده وضعیت دهک اقتصادی در بخش "وضعیت اقتصادی خانوار"

۲. کد دستوری USSD

سرپرستان خانوارهایی که به اینترنت دسترسی ندارند، می‌توانند با شماره‌گیری کد دستوری #کدملی*۴۳۸۵۷۴ * از طریق تلفن همراه، وضعیت یارانه خود را بررسی کنند. در این روش، نتیجه استعلام به‌صورت پیامکی ارسال می‌شود.

۳. تلفن گویای وزارت رفاه

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شماره‌های ۰۲۱-۶۳۶۹ و ۰۲۱-۶۳۶۹۰۹۲۰ را برای پاسخگویی به سوالات شهروندان درباره دهک‌بندی و یارانه فعال کرده است. افراد می‌توانند با تماس با این شماره‌ها و ارائه کد ملی سرپرست خانوار، اطلاعات مربوط به دهک اقتصادی خود را دریافت کنند.

۴. مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰

افرادی که به اینترنت یا تلفن همراه دسترسی ندارند، می‌توانند با مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ و ارائه کارت ملی، از وضعیت دهک اقتصادی خانوار خود مطلع شوند.

نحوه اعتراض به دهک‌بندی خانوار

برخی از خانوارها ممکن است به دلیل تغییر شرایط مالی، اشتباه در محاسبات دهک‌بندی، یا سایر عوامل، از دریافت یارانه محروم شده باشند. دولت امکان ثبت اعتراض را برای این افراد فراهم کرده است.

مراحل ثبت اعتراض به دهک‌بندی

۱. ورود به سامانه hemayat.mcls.gov.ir

۲. انتخاب گزینه "وضعیت اقتصادی خانوار"

۳. کلیک بر روی "درخواست بررسی"

۴. تکمیل فرم اعتراض و ارائه مدارک لازم

پس از ارسال درخواست، نتیجه بررسی از طریق سامانه یا پیامک اطلاع‌رسانی خواهد شد.

مدارک لازم برای اعتراض به دهک بندی یارانه خانوار

افرادی که قصد اعتراض دارند، باید مدارک زیر را ارائه دهند:

•    کارت ملی سرپرست خانوار

•    مدارک شغلی و درآمدی (فیش حقوقی، گواهی اشتغال، یا سایر مدارک)

•    شماره حساب بانکی یارانه که واریزی‌های یارانه به آن انجام می‌شود

روش‌های پیگیری اعتراض

برای پیگیری وضعیت اعتراض، افراد می‌توانند از طریق دو روش اقدام کنند:

•    مراجعه به سامانه hemayat.mcls.gov.ir و انتخاب گزینه "پیگیری درخواست"

•    تماس با شماره ۰۲۱-۶۳۶۹ و دریافت اطلاعات از طریق اپراتور

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: