کمک هزینه | کمک معیشتی | واریزی جدید

پرداخت تسهیلات بلاعوض 40 میلیون تومانی دولت برای این خانوارها | کمک هزینه جدید دولت برای مددجویان بدون بازپرداخت

ایده سامانه اعزام مترجم برای ناشنوایان از سال ۱۳۹۵ در خراسان‌رضوی اجرا شد، اما کارآمدی این سامانه آن را در سال‌۱۴۰۱ به‌عنوان یک طرح کشوری مطرح کرد و اکنون طبق گفته معاون امور توان‌بخشی بهزیستی خراسان‌رضوی «در سال گذشته ۱۶۷۷ مورد اعزام مترجم برای ناشنوایان انجام شده که بیشتر موارد نیز مربوط به دادگستری و نیروی‌انتظامی بوده است.»

کدخبر : 22180
سایت سرگرمی روز :

ایده سامانه اعزام مترجم برای ناشنوایان از سال ۱۳۹۵ در خراسان‌رضوی اجرا شد، اما کارآمدی این سامانه آن را در سال‌۱۴۰۱ به‌عنوان یک طرح کشوری مطرح کرد و اکنون طبق گفته معاون امور توان‌بخشی بهزیستی خراسان‌رضوی «در سال گذشته ۱۶۷۷ مورد اعزام مترجم برای ناشنوایان انجام شده که بیشتر موارد نیز مربوط به دادگستری و نیروی‌انتظامی بوده است.»

حمیدرضا‌علیزاده درباره چرایی راه‌اندازی این سامانه، اظهار کرد: ناشنوایان در خیلی از نقاط به این دلیل که سایر افراد زبان اشاره بلد نیستند، دچار مشکل می‌شوند، یا ممکن است نتوانند احقاق‌حق کنند، اما با اجرای این طرح، فرد ناشنوا می‌تواند با ارسال پیامک به یک شماره، درخواست اعزام مترجم داشته باشد.

وی ادامه داد: زمانی که برای فرد ناشنوا مشکلی پیش می‌آید، می‌تواند به شماره تلفن همراه ۰۹۰۲۸۷۷۷۸۵۵ پیامک ارسال کند و بلافاصله از طریق سامانه، مترجم اعزام می‌شود؛ ضمن اینکه حتی اگر فرد ناشنوا از این موضوع آگاه نباشد، از طریق دستگاه مورد‌نظر به ما اعلام می‌شود.

معاون امور توان‌بخشی بهزیستی خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه در شش ماه نخست امسال نیز حدود ششصد مورد اعزام مترجم در استان انجام شده است، بیان کرد: اکنون حدود بیست نفر نیروی متخصص با سامانه مترجم همکاری می‌کنند، اما می‌خواهیم این افراد را با مسائل حقوقی نیز آشنا کنیم که در صورت اعزام به این موارد، بتوانند مثمر‌ثمر باشند.

علیزاده افزود: این نیرو‌ها برای مواردی مانند دانشگاه، مشاوره‌های خانواده، بانک و‌... اعزام می‌شوند، اما موارد ضروری اولویت دارد؛ ضمن اینکه برخی از افراد ناشنوا در خانواده و اطرافیان خود کسانی را دارند که زبان اشاره می‌دانند و به آنها کمک می‌کنند؛ بنابراین نیازی به اعزام مترجم ندارند.

وی با اعلام اینکه حدود ۱۹‌هزار ناشنوا در استان داریم که ۸ هزار نفر از آنها در مشهد هستند، بیان کرد: بهتر است در هر دستگاه و اداره یک نفر به زبان اشاره آشنا باشد؛ بنابراین بهزیستی آمادگی این را دارد که برای نماینده ادارات آموزش ارائه بدهد، اما تاکنون هیچ دستگاهی در استان چنین درخواستی نداشته است.

معاون امور توان‌بخشی بهزیستی خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه اکنون بیشترین اعتبار این سامانه به خراسان‌رضوی تعلق می‌گیرد، گفت: سال گذشته اعتبار حدود‌۸۵۰‌میلیون‌تومانی برای این سامانه در نظر گرفته شد و در شش ماه اول امسال نیز ۴۲۰‌میلیون تومان اختصاص داده شده است.

علیزاده تصریح کرد: بهزیستی تا ۴۰‌میلیون تومان به‌صورت بلاعوض به ناشنوایان برای مناسب‌سازی منزلشان ارائه می‌دهد. اما در حوزه خودرو به ناشنوایان گواهی‌نامه داده نمی‌شود. در حوزه مناسب‌سازی شهری هم نیاز است هر‌چیزی که برای افراد شنوا از طریق صدا اعلام می‌شود، برای ناشنوایان به‌صورت دیداری و با نور‌های متمایز مشخص شود.

وی مهم‌ترین مشکلات ناشنوایان را در حوزه اشتغال آنها دانست و گفت: با‌توجه‌به اینکه این افراد توانمندی‌های خوبی دارند، باید دستگاه‌های مختلف نیز همکاری لازم را برای به‌کارگیری آنها داشته باشند.

کمک معیشتی

طی آیینی با حضور بهنام غفارزاده مدیر عامل انجمن همیار دانش آموزان استثنایی تبریز، اصغر شفائیه رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی آذربایجان شرقی و دیگر مسئولان استانی لوازم التحریر و بسته معیشتی به دانش آموزان مدارس استثنایی استان اهدا شد.

مدیر عامل انجمن همیار دانش آموزان استثنایی تبریز، در این آیین گفت: انجمن همیاری دانش آموزان استثنایی استان نزدیک به ۲۰ سال است که در استان فعالیت می‌کند و به دانش آموزانی که در ۸۸ مدرسه استثنایی استان مشغول به تحصیل هستند در حیطه‌های مختلف کمک می‌کند.

دکتر بهنام غفارزاده ادامه داد: این انجمن اقداماتی از قبیل کمک هزینه اجاره و رهن منزل، درمان، خرید لوازم خانگی، خرید جهیزیه و ... انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه درمان دانش آموزان معلول در هر بیماری سخت بوده و از هزینه‌ی بالایی برخوردار است، افزود: در طول سال به دانش‌آموزانی که به درمان‌های مختلف نیاز دارند خدمات پزشکی ارائه می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: به جرئت می‌توانم بگویم که هیچ فرزند معلولی در استان از درمان جا نمانده و به ارگان‌های مختلف اعم از استانداری، فرمانداری و مدارس استثنایی اطلاع رسانی شده تا اگر کودک یا نوجوان معلولی به درمان نیاز دارد به این انجمن معرفی شود.

مدیر عامل انجمن همیار دانش آموزان استثنایی تبریز اظهار کرد: برخی از کودکان معلول را در بیمه آتیه ثبت نام کرده‌ایم که هر سال حق بیمه آنها پرداخت می‌شود و بعد از ۲۰ سال بازنشسته شده و حقوق دریافت خواهند کرد.

غفارزاده با بیان اینکه لوازم تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان شامل بسته‌های نوشت افزار، لب تاب، موبایل، کتاب‌های کمک درسی، لباس و ... به ارزش چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در سال تحصیلی ۱۴۰۲_۱۴۰۳ توسط این انجمن خریدار شده است، افزود: با انجمن ناشنوایان، نابینایان و معلولین استان همکاری صورت می‌گیرد که در این راستا به یک فرد نابینا منزل خریداری شده است.

غلامعلی محمدی  گفت: سیاست کاهش جمعیت کیفری در زندان‌های کشور موضوعی است که همواره مسئولان قضایی بر آن تاکید دارند. ارزش ریالی هر بسته از بسته‌های معیشتی یک میلیون تومان است که در مجموع ۵۰۰ میلیون تومان میان خانواده زندانیان نیازمند استان سمنان به کمک خیرین و انجمن حمایت خانواده زندانیان تهیه و توزیع شد.

حضور در کارگاه‌های اشتغال و حرفه‌آموزی زندان گرمسار، دیدار با کارکنان از دیگر برنامه‌های، محمدی در این بازدید بوده است.

در شش ماهه ماهه نخست امسال بیش از ۸۱۰ میلیون تومان به همت خیرین و انجمن حمایت در قالب کمک‌های نقدی، بسته‌های معیشتی، توزیع نوشت افزار در سطح استان سمنان به گروه هدف اهدا شده است.

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) گنبدکاووس گفت: تعداد ۳ هزارو ۱۳ دانش‌آموز ، تحت‌پوشش کمیته امداد هستند که امسال بین همه آن‌ها بسته لوازم‌التحریر توزیع شد.

عباسعلی قربانی، ظهر  در مراسم توزیع بسته لوازم‌التحریر و بسته معیشتی توسط نیکوکار گنبدی در کانون ولایت کمیته امداد گنبدکاووس اظهارکرد: تعداد ۱۴ هزار خانوار با جمعیتی بیش از ۲۶ هزار نفر تحت‌پوشش کمیته امداد گنبدکاووس هستند که از این تعداد ۳ هزارو ۱۳ نفر را دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند.

وی تصریح کرد: هرساله به تعدادی از این دانش‌آموزان بسته لوازم‌التحریر و کمک‌های تحصیلی انجام می‌شد، اما امسال با هم‌افزایی و مشارکت ۵۰ هزار تومانی خیرین و اعتبار ۳۵۰ هزار تومان کمیته امداد گلستان به هریک از این دانش‌آموزان، توانستیم ۳ هزارو ۱۳ بسته لوازم‌التحریر تهیه و بین آن‌ها توزیع کنیم.

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) گنبدکاووس ابرازکرد: محمد شهرکی نیکوکار گنبدی، ۲۰۰ ایتام و محسنین را تحت‌پوشش خود داشته و پدر معنوی آن‌ها است که امروز با حضور مسئولان، ائمه جمعه و فرماندار، به هریک از دانش‌آموزان یک بسته لوازم‌التحریر و یک بسته معیشتی هریک به ارزش دو میلیون تومان اهدا شد.

امام‌جمعه گنبدکاووس در این مراسم گفت: تهیه بسته لوازم‌التحریر و معیشتی و توزیع بین نیازمندان، کار کوچکی نیست و اجر و پاداش چنین کارهایی، قابل شمارش و بیان نیست.

حجت‌الاسلام محمود ترابی اظهارکرد: فعالیت نیکوکارانه خیرین گنبدی در سطح کشور و استان زبانزد بوده و هرساله با آغاز سال تحصیلی، نیکوکار گنبدی  بیش از ۸ هزار بسته لوازم‌التحریر و در کنار آن بسته معیشتی برای کمک به نیازمندان توزیع می‌کند.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) آذربایجان غربی از توزیع ۷ هزار و ۲۰۰ بسته معیشتی بین نیازمندان استان طی سال جاری خبر داد.

وی با بیان اینکه در زمینه اشتغال زایی در سه محور فعالیت می‌کنیم، ادامه داد: طرح‌های خرد و مشاغل خانگی با عنوان طرح‌های اجتماع محور، شرکت کوچک با عنوان کارگاه محور و کارخانجات هم با عنوان بنگاه محور حمایت می‌شوند.

سهندی اضافه کرد: امسال ۴ هزار طرح کارگاه محور با پرداخت تسهیلات بانکی ۱۵۰ میلیون تومانی در حال اجرا ست همچنین ۱۸ مورد طرح کارگاه محور و چهار مورد طرح بنگاه محور به دلیل سنگین بودن رقم تسهیلات در دست بررسی هستند که امیدوار هستیم هر چه زودتر منجر به نتیجه شود.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین ظرفیت استان کشاورزی است، بنابراین بخش عمده‌ای از مشاغلی که ایجاد می‌شود در این عرصه است ولی در سایر عرصه‌ها نیز مشاغل زیادی به واسطه اجرای این طرح‌ها شکل گرفته است، ادامه داد: بعد از پرداخت تسهیلات برای پیشبرد اهداف، افرادی با عنوان تسهیلگر و مجری اشتغال در کنار کارآفرینان قرار دارند و به اجرای هر چه بهتر پروژه‌ها کمک می‌کنند.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در آذربایجان غربی ارائه خدمات عمرانی و زیربنایی از جمله احداث مسجد، مدرسه، پل و راه همچنین خدمت رسانی به مردم در بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: همچنین در زمینه جمعیت و فرزندآوری نیز فعال هستیم و برای خانواده‌هایی که چندقلو دارند طرح‌های حمایتی با عنوان «لبخند مادری» را اجرا می‌کنیم همچنین در راستای خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی نیز حضور فعال و چشمگیر داشتیم.

وی به راه اندازی مدارس تولید در استان با مشارکت دانش آموزان در سلماس و روستاهای انزل و پر ارومیه اشاره کرد و بیان داشت: کارگاه خیاطی، تولید مبل و چرم به این شکل راه اندازی شده است و دانش آموزان همان مدرسه در شیفت بعد از ظهر مشغول به کار می‌شوند؛ که امسال نیز تلاش خواهیم کرد تعداد این مدارس را افزایش دهیم.

عزیزی به اجرای پویش راه ابریشم در استان با هدف حمایت از دانش آموزان پشت کنکور اشاره کرد و بیان داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۴ هزار بسته آموزشی بین این دانش آموزان توزیع شده است.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در آذربایجان غربی به توزیع بسته‌های کمک آموزشی شامل نوشت افزار و … در بین دانش آموزان خبر داد و گفت: امسال ۱۰ هزار بسته کمک آموزشی به ارزش هر کدام یک میلیون تومان در بین دانش آموزان بی بضاعت توزیع می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: