واریزی جدید | واریزی جدید دولت
فوری/ واریز 1 میلیون تومانی به ازای هر کودک به این خانوارها از این ماه | شارژ کارت اعتباری سرپرستان این دهک ها امروز 15 مهر
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: امسال هزار و ۶۰۰ کودک از حمایتهای تغذیهای بهرهمند شدند.
مهدی اسلام خواه افزود: طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال از آبان ماه پارسال اجرایی شد وبرای دهک یک تا پنج درآمدی در هشت مرحله، به ازای هر کودک پنج تا ۵۹ ماهه، یک میلیون تومان به حساب سرپرست خانوار واریز شد.
وی گفت: همچنین برای دهک شش و هفت نیز به ازای هر کودک ۶۰۰ هزار تومان به حساب سرپرست خانوار واریز شد.
مدیر کل تعاون، کارو رفاه اجتماعی استان اضافه کرد:، اما امسال کودکان پنج تا ۵۵ ماهه از مزایای این طرح بهره مند میشود و در آن در هر مرحله به ازای هر کودک زیر پوشش این طرح در دهک یک تا پنج درآمدی یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در دهک ۶ و هفت درآمدی ۶۶۰ هزار تومان به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.
وی گفت: طرح تامین امنیت غذایی کودکان با همراهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرا میشود.
به گفته اسلام خواه امسال حساب خانوار مشمول طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال برای دو مرحله شارژشده و خانوادهها برای خرید اقلام سبد غذایی معین و مورد تایید وزارت بهداشت میتوانند به فروشگاههای طرف قرارداد طرح کالا برگ الکترونیکی مراجعه کنند.
یارانه معیشتی «مهر ۱۴۰۳» دهکهای ۱ تا ۳ ساعت ۲۴ مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۲۵ و یارانه دهک های سوم به بعد در تاریخ ۱۴۰۳/۰۷/۳۰ به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
یارانه نقدی برای دهکهای اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان و برای دهکهای چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان تعیین شده است. برای اطلاع از وضعیت یارانه معیشتی خود، میتوانید به وبسایت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مراجعه کرده و با وارد کردن شماره تلفن همراه سرپرست خانوار، اطلاعات لازم را دریافت کنید.
همچنین در صورت اعتراض به مقدار یارانه، میتوانید در همین وبسایتwww.sso.my.gov.ir اعتراض خود را ثبت کرده و درخواست بررسی کنید.
یارانه معیشتی «مهر ۱۴۰۳» دهکهای ۱ تا ۳ ساعت ۲۴ مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۲۵ و یارانه دهک های سوم به بعد در تاریخ ۱۴۰۳/۰۷/۳۰ به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
بیش از ۱۳ سال از آغاز اجرای هدفمندی یارانه ها میگذرد و تاکنون ۱۶۳ مرحله از یارانه نقدی به حساب خانوارهای مشمول واریز شده است. با این حال، با تغییر دولت ها، همچنان این سؤال مطرح میشود که آیا سیاستهای یارانه ای که تقریباً همه به آن انتقاد دارند، در دولت جدید تغییر خواهد کرد یا خیر.
دولت چهاردهم در شرایطی به قدرت رسید که بحث تمدید طرح تشویقی کالا برگ الکترونیکی (فجرانه) در دولت سیزدهم ناتمام مانده بود و همچنین آمارها نشان میداد که منابع اختصاصی طرح یارانه ها محقق نشده است.
از زمانی اجرای قانون هدفمندی یارانهها تاکنون، از یکسو یارانهبگیران بهخصوص در دهکهای پایین چشمانتظار تغییر رقم یارانه نقدی همگام با تورم و رشد قیمت کالاهای اساسی و انرژی هستند و از سوی دیگر، دولتها در تکاپو برای اینکه منابع مکفی برای توزیع یارانه نقدی فراهم کنند.
در این میان، طرح کالابرگ الکترونیک بهعنوان یک پیوست معیشتی برای اجرای سیاست حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی، روزنهای برای تقویت معیشت اقشار ضعیف، بدون نیاز به تغییر رقم یارانه نقدی عمومی باز کرد و بهویژه با اجرای طرح فجرانه، نظر مثبت بسیاری از سیاستگذاران حوزه رفاه را به خود جلب کرد.
این طرح سه ماه که از دهه فجر ۱۴۰۲ آغاز شده بود، در حالی در بهار ۱۴۰۳ به پایان رسید که با شهادت آیتالله رئیسی و اتمام عمر دولت سیزدهم، فرصتی برای تعیین تکلیف آن دست نداد. حال، خانوارهایی که به مدد طرح فجرانه توانسته بودند معیشت خود را با هزینه پایینتر تأمین کنند، در انتظار تصمیم دولت جدید برای نحوه اجرای این طرح هستند.
انتظارات برای واقعبین کردن مبلغ یارانه نقدی یکطرف ماجراست؛ سوی دیگر ماجرا منابع تأمین شده برای اجرای این طرح است که بنا به اظهارات سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها، منابع تعیین شده برای هدفمندسازی یارانهها در ۶ ماهه امسال محقق نشده و این حوزه عملاً با کسری قابلتوجه منابع روبروست.
طیبه حسینی، چندی پیش در پاسخ به پیگیری رسانهها در مورد احتمال تغییر رقم یارانه نقدی، گفته بود به دلیل کسری منابع، رقم یارانه تغییر نمیکند و هیچ برنامهای برای افزایش این مبلغ یارانه وجود ندارد.
به گفته حسینی، در نیمه اول سال جاری، از مجموع منابعی که باید برای هدفمندی یارانهها محقق میشد تقریباً ۵۳.۵ درصد محقق شده و ۴۶.۵ درصد کسری منابع وجود دارد.
طبق قانون بودجه، سازمان هدفمندسازی یارانهها به ازای هر نفر مشمول در دهکهای اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر فرد در دهکهای چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان یارانه پرداخت میکند.
طبق قانون دولتها مکلف به حذف یارانه ثروتمندان هستند؛ اما بهجز سال ۱۳۹۳ که ضمن دعوت مردم برای انصراف از دریافت یارانه نقدی، بخشی از مشمولان نیز حذف شدند، هیچ اقدام گستردهای برای حذف یارانهبگیران فاقد شرایط انجام نشده است.
در یکی دو سال اخیر با تجهیز دادههای پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان و برگزاری آزمون وسع ۶ ماهه، فرایند حذف محدود افراد در دهک بالا و اضافه کردن مشمولان جدید در حال انجام بوده و در پاییز امسال نیز با اجرای آزمون وسع جدید، احتمال تغییر در ترکیب یارانهبگیران وجود دارد؛ البته این تغییرات محدود بوده و در حد حذف و اضافه چند هزار نفر خواهد بود.
پس از اجرای طرح یارانه ها، مشکلات متعدی بر سر راه این طرح قرار گرفت که از جمله آن ها می توان به افزایش جمعیت و سختی تامین منابع مالی اشاره کرد. به همین جهت سازمان هدفمندسازی یارانه ها به روی کار آمد تا مدیریت دقیق تری بر روی این منابع صورت گیرد و به این شکل نحوه بهره مندی مردم از این طرح کمک معیشتی هدفمند تر شود. این سازمان نیز سایت خود را راه اندازی نمود تا خدمات مرتبط با یارانه را بهتر به مردم عرضه کند.
به همین جهت سعی شده است که به معرفی سایت سازمان هدفمندی یارانه ها پرداخته شود و جزئیات بیشتری از آن شامل نحوه ورود به سامانه و معرفی میز خدمات hadafmandi.ir ارائه شود تا کاربران با این سامانه بیشتر آشنا شوند.
از زمانی که طرح پرداخت یارانه به اجرا درآمد، بحث های فراوانی در خصوص معایب و مزایا آن مطرح شده است. یکی از مواردی که بسیار مورد بحث بوده است، تامین منابع مالی جهت واریر یارانه ها می باشد که فشار زیادی به دولت وارد کرده است. به همین دلیل نیاز به وجود سازمانی جهت مدیریت و ساماندهی اجرای این طرح برای پیشبرد صحیح آن، به شدت حس می شد که این دلیلی شد تا سازمان ساماندهی یارانه ها به روی کار آید.
سازمان هدفمندی یارانه ها با مشکلاتی از قبیل اختلاف مبلغ یارانه با قیمت های موجود در بازار، تامین منابع مالی و افزایش رشد جمعیت مواجه بوده است. این سازمان با تدوین برنامه ای سعی کرد تا با شناسایی وضعیت اقتصادی و اجتماعی افراد و تلاش برای دهک بندی آن ها، افراد کم برخوردار و ثروتمند را در گروه های مختلف طبقه بندی کند تا متناسب با دسته ای که هر یک از افراد در آن قرار می گیرند، به آن ها یارانه پرداخت شود و یارانه افراد ثروتمند حذف گردد تا بودجه ای که برای پرداخت به این افراد استفاده می شد، بین افراد کم برخوردار پخش شود.
این سازمان با توجه به فعالیت هایی که انجام می دهد اقدام به راه اندازی سایت خود کرده است تا علاوه بر معرفی این سازمان، بخش هایی نبز برای پاسخ به سوالات پرتکرار مردم ایجاد کند. همچنین در سایت hadafmandi.ir، لیست خدمات یارانه ای مانند تغییر سرپرست خانوار، قرار داده شده است که راهنمای دریافت هر کدام از این خدمات ارائه گردیده اند.
همچنین یکی دیگر از نکات مهم سایت سازمان هدفمندسازی یارانه ها انتشار اخبار مرتبط با این حوزه است. این ویژگی به خصوص پس از اجرای طرح جدید یارانه ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است؛ چرا که اکنون بسیاری از افراد قصد ثبت نام مجدد یارانه را دارند. اخبار زمان و نحوه ثبت نام جاماندگان و منصرف شدگان یارانه از طریق این سایت اعلام می شود.
همان طور که گفته شد، سازمان هدفمند سازی یارانه ها، بخشی از خدمات مردم را از طریق سایت خود ارائه می دهد. اما برای بهره مندی و استفاده از برخی از این خدمات نیاز است که افراد به سامانه هدفمندی وارد شود شوند. به همین دلیل در ادامه این بخش، نحوه ورود به سایت سازمان هدفمندی یارانه ها ارائه شده است.
ابتدا در مرورگر خود آدرس hadafmandi.ir را بنویسید تا به طور مستقیم به سایت سازمان هدفمندسازی وارد شوید.
در صفحه باز شده، روی گزینه ای که در تصویر زیر مشخص شده است، کلیک کنید.
اکنون نام کاربری، رمز عبور و کد امنیتی را بنویسید و روی گزینه ورود به سیستم کلیک کنید تا وارد سامانه شوید.با توجه به اینکه بسیاری از افراد ثبت نام یارانه جامانده اند و یا انصراف داده اند، در صورتی که بخواهند در طرح جدید یارانه ثبت نام کنند باید به سایت ثبت نام یارانه بروند.
تعداد خدمات قابل ارائه در خصوص یارانه تقریبا فراوان است، زیرا نیاز افراد با یکدیگر متفاوت است. به همین دلیل، سازمان هدفمندسازی یارانه ها تصمیم گرفت تا بخشی را در سایت خود تحت عنوان میز خدمات ارائه دهد که خدمات عمده مورد نیاز افراد را پوشش می دهد و آن ها را برای رفع مشکلشان راهنمایی می کند. در این بخش، به معرفی برخی از امکانات میز خدمات سایت سازمان هدفمند سازی یارانه ها پرداخته شده است.