فوری/ افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان تصویب شد | واریز ماهیانه ۱ میلیون تومانی برای بازنشستگان حداقلی بگیر از این ماه
آخرین اخبار از اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان را در سرگرمی روز بخوانید.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان به میزان ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور، به تصویب هیات وزیران رسید.
«ذبیحاله سلمانی» سرپرست معاونت سرمایه انسانی این سازمان با اشاره به نشستها و برگزاری جلسات متعددی که با حضور کارشناسان سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری برگزار شد، از تصویب پیشنهاد این سازمان در خصوص متناسبسازی حقوق بازنشستگان در تاریخ ۲۹ مهر ماه ۱۴۰۳ توسط هیات وزیران خبر داد.
سلمانی، درباره اینکه چنانچه حقوق بازنشستگی فردی از ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغل مشابه و همتراز کمتر باشد، گفت: ما به التفاوت حقوق این دسته از بازنشستگان تا میزان ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مشمول کسور شاغل مشابه و همتراز محاسبه خواهد شد و ۴۰ درصد آن در سال جاری به عنوان ما به التفاوت متناسبسازی حقوق سال ۱۴۰۳ در حکم حقوقی بهصورت ردیف جداگانه درج و در سنوات آتی مشمول افزایش سنواتی خواهد شد.
وی افزود: چنانچه حقوق بازنشستگی فردی در نتیجه متناسبسازی هیچ افزایشی نداشته و یا ۴۰ درصد مبلغ ما به التفاوت محاسبه شده، کمتر از ۱۰ درصد تعیین شده در جزء (۱-۲) بند (الف) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور باشد؛ یعنی این مبلغ کمتر از یک میلیون تومان باشد، تا رقم مذکور به عنوان مابهالتفاوت حداقل مبلغ متناسب سازی بهطور ثابت پرداخت خواهد شد.
سلمانی خاطرنشان کرد: پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه کشور در اجرای جزء «۱» بند «ر» ماده «۲۸» قانون برنامه هفتم پیشرفت و همچنین بند «ر» تبصره «۶» قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور بوده که دولت را مکلف کرده است نسبت به متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز اقدام کند.
وی ادامهداد: همچنین بر اساس آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان که در تاریخ ۰۱/۰۵/۱۴۰۳ به تصویب هیات وزیران رسیده است بایستی مبلغ قابل پرداخت به مشمولان بر اساس میانگین حقوق و فوق العادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز در پایه، رتبه، طبقه، گروه و یا سایر عناوین مشابه با ملاک ۳۰ سال سابقه بیمهپردازی محاسبه و پرداخت شود.
لازم به ذکر است که در اجرای ماده ۴ آییننامه اجرایی مذکور، جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان برای انواع مشترکان صندوق بازنشستگی کشوری، شامل مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، معلمان وزارت آموزش و پرورش، قضات و کارکنان قوه قضائیه، اعضای هیات علمی و غیرهیات علمی وزارتخانههای بهداشت درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه فنی و حرفهای، سازمان انرژی اتمی، دیوان محاسبات کشور و ...، توسط سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور در این خصوص جداول مربوط به مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، معلمان وزارت آموزش و پرورش، اعضای غیرهیات علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و مقامات تهیه و ابلاغ شد و سایر جداول براساس اطلاعات واصله از دستگاههای اجرایی ذیربط در حال تهیه است که به زودی ابلاغ خواهند شد.
ایلنا نوشت: گروهی از بازنشستگان صنعت فولاد در اصفهان، اهواز و دامغان با حضور مقابل ساختمان کانون بازنشستگی محل اقامت خود، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
این گروه از بازنشستگان که، خواهان پرداخت مطالبات و هزینههای جاری درمانی خود هستند میگویند؛ در حال حاضر تاکید ما اجرای بند یک صورت جلسه ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۲ هیات مدیره است در عین حال در زمینه خدمات بیمه درمانی علیرغم وعدهای مدیران برای بهبود وضعیت درمان، ما همچنان با مشکل روبرو هستیم.
معترضین با بیان اینکه از شهریور با تغییر بیمه درمانی از بیمه دانا به بیمه آتیه سازان حافظ به نسبت به قبل دچار مشکلات زیادی شدهایم واز خدمات ارائه شده بیمه آتیه سازان حافظ رضایت نداریم گفتند: طبق قانون صفر تا صد هزینههای درمان باید رایگان باشد اما نه تنها رایگان نیست که بازنشستگان مجبورند مبلغی رابابت ۱۰ درصد فرانشیز به مراکز درمانی طرف قرارداد واریز کنند در حالیکه مستمری ناچیزی دریافت میکنند.
آنها افزودند: مشکل دیگر بازنشستگان فولاد، اصلاح همسانسازی است که از سال ۹۹ تاکنون برطرف نشده است.
بازنشستگان میگویند: تا حل مشکلات و وصول مطالبات ناچاریم هر هفته به تجمعات اعتراضی خود ادامه دهیم.