واریزی جدید | واریزی جدید دولت

2 واریزی جدید به‌حساب سرپرستان خانوار؛ امشب | واریزی جدید 1 میلیونی دولت برای این دهک‌ها از این تاریخ

آخرین اخبار از واریز ی جدید دولت را برای دهک های مختلف را بخوانید.

کدخبر : 23146
سایت سرگرمی روز :

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از شارژ اعتبار بن‌کارت خرید سبد غذایی کودکان مبتلا به سوءتغذیه در ماه جاری خبر داد.

اسماعیل گرجی پور با اعلام این خبر گفت: بیش از ۱۳۴ هزار کودک ۵ تا ۵۹ ماهه مبتلا به سوءتغذیه در سال‌جاری بن‌کارت خرید سبد غذایی می‌گیرند.

وی افزود: با توجه به دستور رییس‌جمهور و تأکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی ‌بر رفع فقر در کشور و در راستای تحقق بخشی از وعده‌های دولت چهاردهم، سرپرستان خانوار بیش از ۱۳۴ هزار کودک زیر ۵ سال مبتلا به سوءتغذیه (دارای کوتاه‌قدی، کم‌وزنی، لاغری شدید و...)، بن‌کارت خرید سبد غذایی از طریق طرح کالابرگ الکترونیکی می‌گیرند.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که برنامه امنیت غذایی کودکان از ابتدای سال‌جاری، در دو مرحله اجرایی شده است، گفت: این برنامه تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

وی درباره نحوه پرداخت سرانه اعتبار خرید سبدغذایی کودکان که به حساب سرپرست خانوار از طریق طرح کالابرگ الکترونیکی انجام می‌شود، گفت: برای ۱۲۵ هزار و ۶۴۲ کودک دارای سوءتغذیه دهک‌های یک تا پنج، مبلغ یک میلیون و ۱۰۰هزار تومان و برای ۸ هزار و ۷۸۳ کودک دارای سوءتغذیه در دهک‌های شش و هفت مبلغ ۶۶۰ هزارتومان برای تأمین سبد غذایی مشتمل بر اقلام مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش‌پزشکی در نظر گرفته شده است.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون،کار ورفاه اجتماعی تصریح کرد: خوشبختانه تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای این طرح در سال  ۱۴۰۳به صورت ماهیانه از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شده و مجموع اعتبار هر مرحله حدود ۱۴۴ میلیارد تومان بابت خرید اقلام غذایی است که برای سهولت دسترسی به حساب سرپرست خانوار مشمولین واریز می‌شود و مشمولین می‌توانند از مبلغ تخصیص یافته استفاده کنند.

وی گفت: در همین راستا مقرّر شد اعتبار خرید سبد غذایی مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ازای هر کودک به صورت یارانه در اختیار سرپرست خانوار دارای کودک مبتلا به سوءتغذیه زیر ۵ سال قرار گیرد.

گرجی پور یادآور شد: این سبد غذایی مشتمل بر ۱۶ قلم کالای اساسی هرم غذایی است.

وی افزود: اقلام سبد تعیین‌شده در همه فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی در دسترس خانوار قرار داشته و قابل دریافت است.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی درباره نحوه شناسایی کودکان واجد شرایط این طرح افزود: کودکان یادشده از طریق پایش شاخص‌های تن‌سنجی کودک(اندازه‌گیری وزن و قد و مقایسه با منحنی‌های رشد) در پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت به منظور کاهش سوءتغذیه (لاغری، کم‌وزنی وکوتاه‌قدی) شناسایی شده و پس از جمع‌بندی داده‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، اطلاعات موردنیاز توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش‌پزشکی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال می‌شود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گرجی پور اظهارامیدواری کرد: با اجرای این برنامه شاهد کاهش سوءتغذیه (لاغری، کم‌وزنی وکوتاه‌قدی) کودکان ، ارتقای امنیت غذایی و افزایش کیفیت خدمات مشاوره تغذیه به مادران از طریق کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت و نیز ارتقای سطح آگاهی، نگرش و عملکرد مادران در زمینه الگوی تغذیه صحیح و رشد کودکان باشیم.

محسن غلامی، مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی، اعلام کرد که طرح تأمین امنیت غذایی کودکان به‌ویژه برای کودکان زیر ۵ سال، به همت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال اجراست. طبق این طرح، به ازای هر کودک مبتلا به سوء تغذیه در دهک‌های یک تا پنج درآمدی، مبلغ ۱۱ میلیون ریال و برای دهک‌های شش و هفت درآمدی، مبلغ ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.

بر اساس جدول زمان‌بندی تعیین شده، مستمری مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور هر ماه در تاریخ بیستم و یارانه نقدی و معیشتی خانوارهای دهک‌های یک تا سه به مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر در تاریخ بیست و پنجم ماه واریز می‌شود. برای سایر خانوارهای مشمول نیز یارانه نقدی و معیشتی به مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر در همان تاریخ پرداخت خواهد شد. همچنین، یارانه دارو، هزینه حمل‌ونقل و ذخیره‌سازی سوخت نیز از ابتدای هر ماه به حساب سرپرستان خانوارهای واجد شرایط واریز می‌شود.

غلامی همچنین به مشکلات موجود در زمینه واریز یارانه‌ها اشاره کرد و گفت که عدم ارسال برخط اطلاعات توسط ۵۱ دستگاه و ناکافی بودن اطلاعات ارسالی از سوی ۳ دستگاه دیگر، مانع از استحقاق‌سنجی دقیق متقاضیان برای دهک‌بندی شده است. دیوان محاسبات کشور به طور خاص بر این موضوع تأکید کرد که برای برقراری عدالت اجتماعی و شفافیت، دستگاه‌ها باید در جهت ارسال اطلاعات دقیق و کامل اقدامات لازم را انجام دهند.

به‌طور کلی، این برنامه‌های حمایتی و واریز یارانه‌ها به‌ویژه برای خانواده‌های کم‌درآمد و کودکان در معرض سوء تغذیه، نشان‌دهنده تلاش دولت برای بهبود شرایط معیشتی مردم و کاهش فقر در جامعه است. در این راستا، حمایت‌های غذایی و مالی در اولویت قرار گرفته‌اند تا بتوانند به بهبود وضعیت زندگی خانواده‌های نیازمند کمک کنند.

غلامی همچنین به این نکته اشاره کرد که این طرح‌ها در راستای حمایت‌های معیشتی دولت، کاهش فقر و تأمین امنیت غذایی برای تمامی اقشار جامعه در نظر گرفته شده‌اند. وی بیان کرد که این اقدامات به‌ویژه برای کودکان مبتلا به سوء تغذیه و خانواده‌های آن‌ها، می‌تواند تاثیر بسزایی در بهبود وضعیت معیشتی و سلامتی آن‌ها داشته باشد.

 گزارش دیوان محاسبات در ارتباط با بررسی عملکرد منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها، حاکی از این است که از ۷۵۹ همت منابع پیش‌بینی شده هدفمندی برای سال ۱۴۰۳، در شش ماهه اول سال جاری مبلغ ۲۱۲ همت (معادل ۵۵ درصد پیش‌بینی ۶ ماهه و ۲۸ درصد پیش‌بینی یک‌ساله) محقق گردیده است و به منظور تأمین کسری منابع نسبت به مصارف، مبلغ ۱۸۴ همت از سایر منابع (خارج از ۴ ردیف اصلی عنوان شده در منابع قانون) استفاده شده است.

گفتنی است علت عمده عدم تحقق کامل منابع هدفمندی، به دلیل عدم واریز کامل منابع وصولی موضوع حکم قانونی فوق توسط شرکت‌های ذیربط تابعه وزارت نفت به حساب‌های هدفمندی یارانه‌ها و عدم شفافیت فرآیند فروش و وصول این منابع توسط شرکت‌های فوق می‌باشد.

این گزارش در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس توسط رئیس کل این نهاد نظارتی به اطلاع نمایندگان مجلس هم رسیده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: