وام | وام قرض الحسنه | وام فوری
واریز وام بلاعوض 50 میلیونی دولت به حساب این یارانهبگیران | بدون نیاز به ضامن، چک یا سفته 10 میلیون وام بگیرید + شرایط
۲۹ خردادماه، زمینلرزهای به بزرگی ۵ ریشتری بسیاری از روستاها و شهر کاشمر در خراسان رضوی را لرزاند و علاوه بر خسارتهای بسیاری که به بار آورد، جان چند نفر از هموطنان را گرفت. نیروهای امداد و نجات و بسیاری از گروههای مردمی برای کمک به مناطق زلزله زده شتافتند و با هماهنگیهای صورت گرفته تجهیزات لازم برای آواربرداری به منطقه اعزام شدند.
شبانهروز برای آواربرداری و بیرون آوردن اسباب و اثاثیه مردم از زیرخاک تلاش شد، طی این مدت مسئولان بسیاری به منطقه آمده و برای سرعت گرفتن عملیات ساخت و سازهای واحدهای مسکونی آسیب دیده و تخریب شده وعدههای بسیاری دادند که مهمترین آن اختصاص تسهیلات با سود کم و بلاعوض بود که علیرغم به تصویب رسیدن، هنوز به شهرستان تخصیص نیافته است.
حسن نژاد یکی از اهالی روستای محمدیه که در زمینلرزه خردادماه خانه وی به طور کامل تخریب شد، به تقدیر از حمایتها و تلاشهای مسئولان شهرستان پرداخت و گفت: گرچه همه توقع داریم منازل هر چه زودتر احداث شود اما مشکل در نبود تسهیلات است.
وی با بیان اینکه امیدواریم هر چه زودتر تسهیلات بازسازی به شهرستان تخصیص یابد، افزود: تاکنون ۸۰ میلیون تومان برای فوندانسیون از آورده خودمان هزینه کردهایم.
حسن نژاد با اشاره به اینکه هوا سرد شده و هنوز بسیاری از منازل مسکونی تکمیل نشده است، گران شدن مصالح را یکی از مهمترین مشکلات پیش روی دانست و گفت: در همین چند ماه هر ماشین آجر یک میلیون تومان گرانتر شده است.
وی با بیان اینکه همزمان با شروع ساخت و ساز در روستاهای زلزله زده مصالح نیز گران شد، افزود: با سردتر شدن هوا، عملاً کار ساخت و ساز سختتر میشود. از طرفی امسال هم به دلیل خاموشی چاه موتورها کشاورزی درآمدی نداشتیم که بخواهیم برای این کار هزینه کنیم.
همیشه در بحرانها با مشکلات مواجهیم
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: اگرچه بلافاصله پس از زمینلرزه ۵ ریشتری ۲۹ خرداد کاشمر کارها برای بازسازی واحدهای خسارت دیده به خوبی پیش میرفت اما با شهادت آیتالله رئیسی و جابجایی دولت خلأیی به وجود آمد به طوری که هیچ گونه امکاناتی به ما داده نشد و مصوباتی نداشتیم.
خلیل منبتی با اظهار تأسف از اینکه تاکنون هیچ گونه دریافتی از سوی بانکها نداشتهایم، خاطرنشان کرد: ابتدا برای تأمین تسهیلات بلاعوض و تعمیرات و... مصوبه دولت نداشتیم و تاکنون هم تسهیلاتی از سوی بانکها اختصاص نیافته و هر اقدامی صورت گرفته از امکانات بنیاد مسکن بوده است.
وی با اشاره به اینکه همان روز اول مقداری امکانات و اسکلتهای پیچ و مهرهای که در انبار بنیاد مسکن وجود داشت به مناطق زلزله زده انتقال یافت، اظهار کرد: پس از تشکیل کارگاه حدود ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ تن اسکلتهای پیچ و مهرهای به منطقه آورده شد و آرماتوربندی همه واحدها انجام شد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی با اعلام اینکه در مجموع ۹۰۰ واحد خسارت دیده برای بازسازی در روستاها و شهر کاشمر داشتیم، اظهار کرد: بدون اینکه هیچ اعتباری دریافت کرده باشیم و یا تنخواهی اختصاص یابد احداث این واحدها را با کمک مسئولان شهرستان و استفاده از ماشینآلات ۵ استان مجاور شروع کردیم.
وی با بیان اینکه کمتر از یک ماه تمام آواربرداریها انجام شد، افزود: از آن به بعد شروع به اجرای فوندانسیون شد، به طوری که تاکنون فوندانسیون حدود ۶۰۰ واحد و اسکلت ۵۰۰ واحد اجرا شده و از این تعداد نزدیک به بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ واحد در حال اجرای سقف و سفتکاری هستند.
منبتی با اشاره به اینکه هرچند برای جلوگیری از بروز مشکل در ساخت و ساز، مقداری از تسهیلات مسکن روستایی سایر شهرستانها کاهش داده شد و به این منطقه اختصاص یافت، گفت: اما تاکنون تسهیلات بازسازی را نگرفتهایم که دریافت این تسهیلات شرایط خاص خود را دارد.
وی با اعلام اینکه اگر همکاری باشد و موانع پیش رو توسط دولت برداشته شود و تسهیلات اختصاص یابد و مهمتر اینکه بانکها هم همکاری خود را آغاز کنند قطعاً تا پایان امسال واحدها تکمیل میشود، اظهار کرد: طی ۲ ماه گذشته به طور میانگین حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهایم.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: گرچه در خصوص عدم پرداخت تسهیلات از سوی بانکها تاکنون نامهنگاریها و جلسات بسیاری با مدیران عامل داشتهایم اما تا زمانی که دستوری داده نشود، آنها نمیتوانند کاری بکنند.
وی با انتقاد از اینکه طی این چند دهه سابقه نداشته که بحرانی داشته باشیم و به راحتی بتوانیم کار انجام دهیم، گفت: متأسفانه در بحرانها همیشه با مشکلاتی مواجهیم، البته امیدواریم در این دولت حداقل برای این مسائل فکر اساسی شود و روشی ارائه دهند که در صورت بروز اتفاقی به راحتی بتوان کارها را ادامه داد و جلو رفت اینکه مدام بخواهیم منتظر اجازه و دستور و امضاء باشیم مشکلات را بیشتر میکند.
منبتی با اظهار تأسف از اینکه بهترین روزهای کاری را برای بازسازی از دست دادیم در صورتی که اگر امکانات و تسهیلات و همکاری بانکها بود مطمئناً سقف اکثر واحدها اجرا شده بود و مردم زمستان، سقفی روی سرشان بود، افزود: با وجود تمامی مشکلات، ما در کنار مردم هستیم و برای رفع مشکلاتشان تلاش میکنیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم با تلاشهای استاندار خراسان رضوی بتوانیم مصوبات لازم را بگیریم، گفت: اگر تسهیلات بانکی و بلاعوض داده شود قطعأ تا پایان سال مردم در خانههای خودشان استقرار مییابند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی در خصوص وضعیت منازلی که در پس لرزهها دچار خسارت شده ولی در لیست اولیه برای تأمین منابع قرار نگرفتهاند، گفت: بازدیدها انجام و لیست مربوطه تهیه و اعلام شده است، فقط دولت باید در این خصوص تشکیل جلسه داده و اعتبار مورد نیاز را تخصیص دهد.
وی افزود: در زلزله ۲۹ خردادماه ۹۰۰ واحد روستایی و ۶۰۰ واحد شهری در کاشمر دچار خسارت شدند اما در پی پس لرزههای بعدی خانههای دیگری دچار خسارت شدند، گرچه لیست تمامی واحدهای خسارت دیده تهیه شده اما هنوز پاسخی برای جبران خسارت دریافت نکردهایم.
منبتی خاطرنشان کرد: در بررسیهای انجام شده در شهرستان کاشمر ۱۵۰۰ واحد تعمیری و ۲۰۰۰ واحد احداثی داریم که میطلبد برای سرعت گرفتن ساخت و سازها، اعتبار مورد نیاز بازسازی هر چه زودتر تخصیص یابد.
مسئول بازسازی مناطق زلزلهزده کاشمر به ایسنا گفت: در پی این زمینلرزه ۱۳۰۰ واحد در شهر و ۷۰۰ واحد در روستاها نیازمند تعمیر هستند.
محمدرضا مرادیـان با بیان اینکه آمار واحدهای خسارت دیده در پس لرزهها به ۸۸۱۰ واحد رسیده است، اظهار کرد: حدود ۴۴۶۰ واحد در داخل شهر و ۴۳۵۰ واحد نیز در داخل روستاها هستند، اما تاکنون تسهیلات بازسازی برای ۹۰۰ خانوار در نظر گرفته شده که همان هم به شهرستان تخصیص نیافته است.
وی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن تاکنون ۴۹۸ سازه فلزی را به شهرستان انتقال داده و ۵۵۰ تن میلگرد بین مردم توزیع کرده است، گفت: به ترتیب شهر کاشمر با ۶۰۰ واحد، روستای کسرینه با ۲۸۸ واحد، زنده جان ۲۴۲ واحد، سرحوضک ۲۳۴ واحد، محمدیه ۲۳۴ واحد و روستای مغان با ۲۳۳ واحد بیشترین تعداد واحدهای تخریب شده و آسیب دیده را در زمینلرزه خردادماه داشتهاند.
مسئول بازسازی مناطق زلزلهزده کاشمر با اعلام اینکه روستای محمدیه ۲۳۴ واحد آسیب دیده و تعمیری داشته که ۱۶۹ واحد مسکونی آن نیز تخریب شدهاند، بیان کرد: تاکنون از ۱۶۹ واحد مسکونی تخریب شده ۱۴۰ واحد به بانکهای عامل معرفی شده و برای ۹۲ واحد نیز فوندانسیون اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه اهالی روستای محمدیه مشارکت بسیار خوبی در بازسازی دارند، اظهار کرد: از این روستا تاکنون به ۱۰۰ نفر تسهیلات پرداخت شده و تعداد ۲۰ واحد نیز تکمیل شده است.
مرادیان میزان پیشرفت فیزیکی در روستای محمدیه را بین ۷۰ تا ۷۵ درصد اعلام کرد و گفت: در روستای زنده جان هم از مجموع ۲۴۲ واحد آسیب دیده و تعمیری، ۱۲۱ واحد مسکونی به طور کامل تخریب و آواربرداری شدند و برای ۸۵ واحد فوندانسیون اجرا شده است.
وی میزان پیشرفت فیزیکی در این روستا را ۷۵ درصد اعلام کرد و افزود: در این روستا تاکنون ۱۴۴ نفر به بانک معرفی شده و برای ۱۰۰ نفر نیز انعقاد قرارداد صورت گرفته است. ضمن اینکه تعداد ۲۵ واحد تاکنون در این روستا تکمیل شده است.
مرادیان خاطرنشان کرد: در روستای کسرینه از مجموع ۲۸۸ واحد آسیب دیده و تعمیری ۱۶۷ واحد مسکونی به طور کامل تخریب شدند، اما تاکنون ۱۵۰ نفر به بانکهای عامل معرفی و برای ۹۲ نفر نیز انعقاد قرارداد انجام شده است.
مسئول بازسازی مناطق زلزلهزده کاشمر میزان پیشرفت فیزیکی در این روستا را ۵۰ درصد اعلام کرد و گفت: تا به امروز تعداد ۱۰ خانه در این روستا تکمیل شده است.
وی همچنین در خصوص روستای سرحوضک اظهار کرد: روستای سرحوضک نیز ۲۳۴ واحد آسیب دیده و تعمیری داشته که ۱۷۳ واحد مسکونی به طور کامل تخریب شدند که از این تعداد نیز تاکنون برای ۱۶۱ نفر پرونده تشکیل و ۱۱۲ نفر معرفی به بانک و با ۹۱ نفر انعقاد قرارداد انجام شده است.
مسئول بازسازی مناطق زلزلهزده کاشمر میزان پیشرفت فیزیکی در این روستا را ۴۵ درصد اعلام کرد و افزود: تاکنون تعداد ۵ واحد مسکونی در این روستا تکمیل شده است.
وی ادامه داد: در روستای مغان هم از ۲۳۳ واحد آسیب دیده و تعمیری ۱۲۵ واحد مسکونی نیز به طور کامل تخریب شدند که تاکنون ۱۸۱ پرونده تشکیل و ۱۶۵ نفر به بانک معرفی شده و انعقاد قرارداد با ۱۱۰ نفر صورت گرفته است.
مرادیان با بیان اینکه میزان پیشرفت فیزیکی در این روستا ۶۰ درصد و تعداد ۱۰ واحد نیز تکمیل شده است، به وضعیت روستای حاجیآباد اشاره کرد و گفت: در این روستا در مجموع ۹۹ واحد آسیب دیده و تعمیری داشتهایم که ۸۳ واحد مسکونی به طور ۱۰۰ درصد تخریب شدند، ضمن اینکه پیشرفت فیزیکی در این روستا ۴۵ درصد و تعداد ۳ واحد تاکنون در این روستا تکمیل شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه برای خسارت دیدگان ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه و ۸۰ میلیون کمک بلاعوض در نظر گرفته شده است، افزود: آمار اولیه که به تصویب هیات دولت رسیده شامل ۱۵۰۰ واحد احداثی روستایی و شهری و ۲۰۰۰ واحد تعمیری روستایی و شهری است.
مسئول بازسازی مناطق زلزلهزده کاشمر گفت: گرچه ابتدا بانکها مقداری در آزادسازی تسهیلات سختگیری داشتند، اما با پیگیریهای فرماندار و بنیاد مسکن شهرستان و مسئولان استان از چند هفته قبل روند تشکیل پرونده بهتر شده است.
وی با اعلام اینکه تاکنون از ۹۶۰ سهمیه شهرستان ۸۱۶ نفر به بانک معرفی شدند و با ۵۴۹ نفر معادل ۶۷ درصد انعقاد قرارداد شده است، افزود: خوشبختانه مشکل تأمین سازه نداریم و به مرور تحویل متقاضیان میشود.
مرادیان با انتقاد از اینکه تاکنون تسهیلات قرضالحسنه و بلاعوض مربوط به بازسازی به شهرستان ابلاغ نشده است، گفت: با تدبیر مسئولان استانی، تسهیلات بهسازی مسکن روستایی تجمیع و به شهرستان اختصاص یافت.
وی با اعلام اینکه از ابتدا تاکنون برای حدود ۴۷۰ واحد فونداسیون اجرا شده است، خاطرنشان کرد: اگر اعتبار میآمد طی این مدت بالغبر ۶۰۰ واحد به طور کامل اجرا شده بود.
مسئول بازسازی مناطق زلزلهزده کاشمر با تأکید بر اینکه تا تضامین بانکها داده نشود اعتباری به شهرستان اختصاص نخواهد یافت، افزود: متأسفانه هنوز دست ما از اعتبار بازسازی خالی است.
وی گفت: با توجه به درخواست متقاضیان تیپ واحدها متفاوت و با متراژهای ۴۰ متری، ۶۰ متری، ۸۵ متری، ۱۰۰ و ۱۲۰ متری هستند، خانههایی که با نظارت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی احداث میشوند تحمل زلزله ۶ ریشتری را دارند به طوری که در زمینلرزه اخیر هم خانههایی که مقاومسازی شده بودند خسارتی ندیدهاند.
مرادیان گران شدن مصالح و ضمانت بانک را از مهمترین مشکلات زلزله زدگان دانست و گفت: متأسفانه قیمت بتن و سیمان افزایش بسیاری داشته است.
وی افزود: ابتدا بانکها هر ۱۵ روز اقساط را آزاد میکردند، اما با پیگیریهای صورت گرفته، اکنون هر روز اقساط آزاد میشود.
این روزها زلزله زدگان حال و روز خوشی ندارند و به دلیل نداشتن سرپناه مجبور هستند این شبهای سرد را در خانه اقوام یا همسایگان سپری کنند، انتظار میرود هرچه زودتر اقدامات لازم برای آزادسازی تسهیلات بازسازی صورت گرفته تا قبل از فرا رسیدن فصل زمستان مردم در خانههای خودشان باشند.