سهمیه بندی بنزین | سهمیه بنزین | یارانه بنزین به کد ملی
حذف قطعی سهمیه بنزین این خودروها از این ماه | خبر مهم از طرح تغییر مقدار سهمیه بنزین
معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور گفت: طبق مصوبه هیات وزیران به ناوگان فاقد معاینه فنی گازوئیل سوز، سهمیه سوخت تخصیص نمی یابد.
سید کاظم عزیزی با اشاره به اثرات و منافع بالای اجرای طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای فاقد بیمه نامه شخص ثالث، اظهار کرد از یک سو مراجعه دارندگان خودروهای فعال در چرخه حمل و نقل کشور به دریافت بیمه نامه و از سوی دیگر صرفه جویی قابل توجه ناشی از عدم تخصیص سهمیه بنزین به خودروهای غیرفعال فاقد بیمه که پیش از این سهمیه سوخت دریافت می کردند، از آثار و نتایج ارزشمند اجرای این طرح بوده است.
وی با بیان اینکه پس از اجرای موفقیت آمیز طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای فاقد بیمه نامه شخص ثالث که مستند به ماده ۴۸ قانون بیمه شخص ثالث و موثر در افزایش ضریب نفوذ بیمه شخص ثالث بوده است، از آنجاکه در قانون هوای پاک نیز، مقررات مهمی درجهت الزام دارندگان خودروها به دریافت معاینه فنی و جلوگیری از تردد ناوگان فاقد معاینه فنی وضع شده است، گفت: هیئت وزیران در اولین گام در این خصوص، ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت را مکلف کرده است تا طی فرآیند مشابه ناوگان فاقد بیمه نامه شخص ثالث، با شناسایی خودروهای فاقد معاینه فنی گازوئیل سوز، از تخصیص سهمیه سوخت به این گروه از ناوگان، جلوگیری به عمل آورد.
عزیزی با بیان اینکه برنامه ریزی به منظور اجرای دقیق این طرح طی روزهای اخیر از سوی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت آغاز شده است، ابراز امیدواری کرد پس از شناسایی خودروهای نفت گازسوز فاقد معاینه فنی و اطلاع رسانی در این خصوص، شاهد مراجعه به موقع دارندگان این ناوگان جهت اخذ تاییدیه های فنی لازم باشیم.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت باید سازوکار ارائه بنزین به نفر را ایجاد کند، گفت: ما هم قبول داریم که دادن بنزین به خودرو باعث میشود که افراد دیگر جامعه از یارانه سوخت محروم شوند و باید به گونه ای عمل شود که این یارانه به جیب همه افراد جامعه برود و اگر این اتفاق بیفتد گام مهمی در راستای تحقق عدالت اجتماعی است. دولت باید در راستای حل معضل ناترازی بنزین در بودجه سال آتی و تحقق عدالت به سمت اجرای بنزین به نفر برود.
محمد معتمدی زاده، عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در مورد ارائه بنزین به نفر به جای خودرو، گفت: بحث بنزین و اینکه به هر کد ملی این تعلق بگیرد از لحاظ تحقق عدالت اجتماعی درست است و باید سازوکار آن از طرف دولت تعریف شود که افرادی که خودرو ندارند در یک بازار مبادله سهمیه مازاد بنزین، امکان فروش بنزینی که به آنها تعلق می گیرد را در بستری قانونی داشته باشند.
وی با بیان اینکه باید کارتهای سوخت از جایگاهها به عنوان اولین قدم جمع آوری شوند، اظهار کرد: ما هم قبول داریم که دادن بنزین به خودرو باعث میشود که افراد دیگر جامعه از یارانه سوخت محروم شوند و باید به گونهای عمل شود که این یارانه به جیب همه افراد جامعه برود و اگر این اتفاق بیفتد گامی مهم در راستای تحقق عدالت اجتماعی است.
معتمدی زاده تاکید کرد: در واقع دولت باید با سازوکاری که بیندیشد که هم از قاچاق جلوگیری کند و هم اینکه امکان خرید در یک بازار فراهم شود.
وی خاطر نشان کرد: اگر طرح بنزین به نفر اجرایی شود در طولانی مدت به کاهش فاصله طبقاتی نیز کمک میکند و ضریب جینی را بهبود خواهد بخشید و ما با این طرح به چند هدف مهم می رسیم هم عدالت اجتماعی را محقق کردیم، هم از قاچاق جلوگیری شده است و هم مصرف بنزین بهینه می شود. بنابراین دولت باید در راستای حل معضل ناترازی بنزین در بودجه سال آتی و تحقق عدالت به سمت اجرای بنزین به نفر برود.