بیمه زنان خانه دار | بیمه تامین اجتماعی
فوری/پرداخت حقوق بازنشستگی به زنان خانه دار و دختران مجرد | واریزی جدید ماهیانه دولت برابر پایه حقوق برای زنان خانه دار
رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی شرایط تحت پوشش قرار گرفتن بیمه زنان خانهدار را تشریح کرد.
مجید ملکی با اشاره به تعداد زنان خانهدار تحت پوشش بیمه خانهداری، اظهار کرد: طبق آخرین آمار و اطلاعات، در حال حاضر ۵۳۱ هزار و ۱۴۱ نفر از زنان خانهدار، تحت پوشش بیمه زنان خانهدار هستند.
وی با بیان اینکه سه نوع نرخ حقبیمه ۱۴، ۱۶ و ۲۰ درصد برای بیمه زنان خانهدار و دختران تعریف شده است، اظهار کرد: نرخ حقبیمه ۱۴ درصد (۱۲ درصد سهم بیمهشده + ۲ درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی، نرخ ۱۶ درصد شامل (۱۴ درصد سهم بیمهشده + ۲ درصد سهم دولت) بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نرخ پرداخت حقبیمه ۲۰ درصد (۱۸ درصد سهم بیمهشده + ۲ درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت است که نرخ کامل بیمهپردازی را تشکیل میدهد.
به گفته رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی، بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ سهم حقبیمه پرداختی توسط بیمهشده با نرخ ۱۲ درصد ماهانه معادل ۸۸۸ هزار و ۶۰۰ تومان، نرخ ۱۴ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۷ هزار تومان و نرخ ۱۸ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۳۳ هزار تومان است.
ملکی در پاسخ به این سوال که آیا سازمان بهزیستی و کمیته امداد برای معرفی زنان خانهدار قراردادی با تامین اجتماعی دارد؟، توضیح داد: سازمان تأمین اجتماعی در راستای وظایف قانونی و ذاتی خویش و به منظور گسترش و توسعه امر بیمه به آحاد افراد جامعه «زنان خانهدار» را با احراز شرایط مربوطه از ۱۷ آذرماه سال ۱۳۸۷ در زمره مشمولان مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار داده و این قبیل از متقاضیان در صورت تمایل میتوانند به صورت خوداظهاری به عنوان «زنان خانهدار» و با انعقاد قرارداد و پرداخت حقبیمه مقرر از تعهدات قانونی این سازمان بهرهمند شوند بنابراین جهت بیمه شدن، نیازی به معرفی این قبیل از افراد توسط نهاد یا مرجع خاصی نیست.
کدام بیمه برای زنان خانه دار بهتر است؟
بهطورکلی بیمه زنان خانهدار شرکتهای بیمهای هدفی مشابه با سازمان تامین اجتماعی دارد و مهمترین آنها ایجاد یک صندوق مالی و پسانداز مناسب برای بیمهشده است. علاوه بر این هدف، هر کدام از این شرکتهای بیمه با اضافهکردن پوششهای بیشتر و همچنین تغییر برخی قوانین اصلی مثل کاهش مبلغ پرداختی و مدت زمان بازنشستگی توانستهاند خود را به عنوان یک گزینه جذاب به زنان خانه دار معرفی کنند.
با بررسی طرحهای مختلف بیمه زنان خانه دار میتوان به این نتیجه رسید که شاید کاملترین و مناسبترین نوع بیمه برای بانوان خانه دار، بیمه عمر متناسب با شرایط آنها باشد. بیمه عمر انواع پوششهای مختلف را در کنار سرمایه فوت، مستمری و … ارائه میکند.
البته باید در زمان خرید بیمه عمر شرایط خود را بهدقت بررسی کنید تا مناسبترین بیمه عمر را بخرید. توصیه ما این است که در زمان خرید بیمه عمر، پرداخت حق بیمه را به صورت سالیانه انتخاب کنید. همچنین با استفاده از ضریب افزایش حق بیمه و سرمایه، میتوانید اندوخته خود را متناسب با شرایط تورم تغییر دهید. بهتر است مبلغی را برای حق بیمه انتخاب کنید که با درآمد شما سازگار باشد تا در صورت افزایش در سالهای بعد، در پرداخت حق بیمه با مشکل مواجه نشده و ناچار به بازخرید بیمه نشوید. همچنین بهتر است بیمه عمر را زودتر از ۵ سال بازخرید نکنید، چراکه در این بازه بیمه به سوددهی نرسیده است و مبلغ نهایی بازخرید از کل مبلغی که تا آن زمان پرداخت کردهاید، کمتر خواهد بود.
در بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی با پرداخت سرانه درمان، میتوانید از پوشش درمانی بیمه استفاده کنید. همچنین زنان خانه دار میتوانند فرزندان خود را در صورتی که تحت پوشش بیمه پدر خود نباشند، تحت پوشش بیمه درمانی خود قرار دهند. در سایر طرحهای این بیمه هم پوششهای درمانی و تکمیلی وجود دارد که در ادامه این موارد را به صورت مفصل توضیح میدهیم.
خانمها در سنین بین ۱۸ تا ۵۰ سال میتوانند از بیمه زنان خانه دار استفاده کنند. البته خانمهایی که سنشان بیشتر از ۵۰ است، به ازای هر سال اضافه باید همان مقدار سابقه بیمه داشته باشند؛ برای مثال اگر خانمی قصد خرید بیمه در 54 سالگی را داشته باشد، باید حداقل ۴ سال پیش از آن سابقه بیمه داشته باشد.
یکی از مواردی که خانمهای خانه دار میتوانند به بیمه خود اضافه کنند، پوشش بیمه در صورت از کارافتادگی است.