صندوق بازنشستگی | حقوق بازنشستگان

فوری/خبر مهم از صندوق بازنشستگی و پرداخت حقوق بازنشستگان | جزییات جدید از کسورات بازنشستگی سهم فرد در صندوق بازنشستگی

چگونگی واگذاری دارایی‌ها و اموال صندوق های بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی در لایحه بودجه

کدخبر : 23745
سایت سرگرمی روز :

قسمتی از تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ که مربوط به حقوق بازنشستگان است در ادامه می خوانید.

(شناسه بودجه‌ای ۷۰۱۱۲)-ع در اجرای فراز اخیر بند (د) ماده (۶) قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی و مسئولیت دولت در نظام تأمین اجتماعی و مفاد بند «ب» ماده (۲۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت و همچنین به منظور سودآوری و کارآمدسازی سبد سرمایه‌گذاری، تکمیل زنجیره تولید، توزیع، عرضه و صادرات صنایع و تولیدات شرکت‌های تابعه و وابسته صندوق‌های بازنشستگی و مدیریت بهینه آنها، دولت مجاز است تمام اموال و دارایی‌های صندوق‌های بازنشستگی که بیش از ۵۰ درصد منابع مالی آن برای پرداخت مستمری از محل منابع بودجه عمومی کل کشور تامین می‌گردد (به استثنای سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح و صندوق بازنشستگی کارکنان وزارت اطلاعات) اعم از اموال منقول و غیرمنقول، سهام، امتیازات، موجودی، اسناد و اوراق و سایر موارد به غیر از ساختمان‌های اداری مورد نیاز را، پس از تجدید ارزیابی و قیمت‌گذاری بابت تأدیه بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی به سازمان مذکور واگذار نماید.

مبالغ حاصل از تجدید دارایی‌های مزبور معاف از مالیات بوده و به حساب افزایش سرمایه شرکت‌ها و بنگاه‌های ذی‌ربط اعمال و در محاسبات تادیه مطالبات از دولت لحاظ می‌گردد. چنانچه مبلغ ارزش‌گذاری‌شده دارایی‌های واگذار شده بیش از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی باشد، مابه‌التفاوت به عنوان طلب دولت از سازمان فوق ثبت و در سنوات بعدی با بدهی‌های جدید ایجاد شده توسط دولت، تسویه و اعمال حساب می‌گردد. اجرای این حکم نافی تعهدات دولت و صند‌وق‌های بازنشستگی در دریافت حق بیمه مشترکین و پرداخت حقوق مستمری‌بگیران نمی‌باشد.

کلیه تعهدات صندوق‌های بازنشستگی وابسته به منابع عمومی که دارایی ‌آنها منتقل می‌گردد به عهده دولت بوده و بر اساس رویه قبلی انجام می‌گردد. از تاریخ اجرای این حکم هرگونه اشتراک جدید در آن دسته از صندوق‌های بازنشستگی که دارایی آنها منتقل شده است و همچنین هرگونه انتقال سوابق به صندوق‌های بازنشستگی مذکور تحت هر عنوان و با هر نوع رابطه استخدامی از سوی دستگاه‌های اجرایی ممنوع می‌باشد و کلیه کارمندان با هر نوع رابطه استخدامی که در دستگاه‌های اجرایی استخدام می‌شوند مشترک سازمان تامین اجتماعی خواهند شد.

کسورات بازنشستگی سهم فرد و کارفرمای مشترکین موجود این صندوق‌ها به حسابی که توسط خزانه داری کل کشور اعلام می‌گردد واریز و صرف پرداخت حقوق بازنشستگان خواهد شد.

شورای عالی اداری مکلف است در اجرای مواد (۱۱۴) و (۱۱۵) قانون مدیریت خدمات کشوری ظرف مدت شش ماه نسبت به تعیین تکلیف مأموریت‌ها، اختیارات، ساختمان‌های اداری، تعهدات و منابع انسانی آن دسته از صندوق‌های بازنشستگی که دارایی آنها منتقل شده است اقدام نماید.

توضیح ضروری : 

اگر ان شاءالله این تبصره تصویب و بمورد اجراء گذاشته شود، منبعد کارمندانی که جدیدا به خدمت دولت پذیرفته میشوند ، از لحاظ بازنشستگی و بیمه تابع قانون تامین اجتماعی خواهند شد و ۳۰ درصد حق بیمه (   ۷ درصد بیمه شده - ۲۰ درصد کارفرما - ۳ درصد دولت و چون کارفرما دولت است پس میشود ۷ درصد بیمه شده - ۲۳ درصد دولت ) از تمام دریافتی های خود پرداخت خواهند نمود و حقوق بازنشستگی آنها هم‌بماخذ تمام دریافتی هایشان( که برای آنها کسور پرداخت کرده اند )  برقرار خواهد شد . 

البته برخی استثناء های جزئی وجو دارد که اصولا قابل طرح نیستند .

با احترام  رضا قیامی بازنشسته کشوری     ۱۴۰۳/۸/۱۹

طبق آنچه در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تاکید شده، با تقبل مصارف سه صندوق بازنشستگی کشوری از سوی دولت عملا دارایی های این صندوقها اعم از شرکتهای مرتبط این صندوق ها به صورت مستقیم در اختیار دولت قرار خواهد گرفت.

 در سالهای قبل یکی از دغدغه های اصلی دولت خروج از بنگاه داری و تعیین تکلیف شرکتهای دولتی بود. همچنین دولت در لایحه بودجه برای پوشش کسری بودجه صندوق های بازنشستگی دولتی یک رقم قابل توجه در قسمت اعتبارات برای این صندوق ها لحاظ می کرد.

این در حالی بود که این صندوق مدیریت ده ها شرکت را به صورت مستقیم و یا سهام داری در اختیار داشت. در واقع شرکتهای ذیل صندوق بازنشستگی کشوری نیز در کنار شرکتهای زیان ده دولتی دو معضل همیشگی دولتها بودند و پرداخت هزینه های جاری این شرکتها علاوه بر تامین مصارف مرتبط با پرداخت حقوق بازنشستگان دولتی دو بار مضاعف محسوب می شد.

این درحالی است که در لایحه بودجه 1404 شاهد یک چرخش در حوزه مدیریت شرکتهای تحت مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری هستیم. این موضوع اولین بار به صورت گذرا از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه یک روز بعد از رونمایی از لایحه بودجه در مجلس مطرح شد.

گفتنی است، روز یکم آبان ماه رئیس سازمان برنامه و بودجه  در رابطه با وضعیت دارایی صندوق‌های بازنشستگی گفت: بیش از 90 درصد درآمد صندوق از سوی دولت پرداخت می‌شود و بار مالی آنها تقریباً بر عهده دولت است و حقیقتاً ادامه این روند که بازنشستگان همواره نگران باشند تا تأمین نیاز آنها صورت گیرد، درست نیست. بنابراین تلاش شد در بودجه صراحتاً اعلام شود که صندوق‌ها هیچ بدهی‌ای به بازنشستگان نداشته باشند و 100 درصد آن بر عهده دولت باشد که این امر نیازمند گفتگو با مجلس و رسیدن به راهکار است.

همین خصوص حجت میرزایی، رئیس مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی گفت: بر اساس لایحه بودجه سه صندوق بازنشستگی کشوری، فولاد و هما منحل می‌شوند و دولت تمام تعهدات این صندوقها تا آخرین بازنشسته را بر عهده خواهد گرفت و دارایی آنها در اختیار دولت قرار خواهد گرفت.

به نظر میرسد این اقدام یکی از رویکردهای اصلاحی دولت در حوزه بودجه شرکتهای دولتی و صندوقهای بازنشستگی باشد، حالا باید دید در مجلس این رویکرد مورد موافقت قرار خواهد گرفت و یا شرکتهای ذیل صندوق بازنشستگی حیاط خلوت مدیران دولتی خواهند بود.

متن گزارش کامل از جزئیات دومین جلسه کمیته پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان  با رییس سازمان برنامه وبودجه به شرح زیر است.

با سلام و احترام خدمت همه بازنشستگان شریف و معزز در سراسر ایران اسلامی 

ضمن تقدیر و تشکر از پیگیری مسئولانه مطالبات  بر حق توسط شما بازنشستگان عزیز ، بدینوسیله به اطلاع میرسانم که دومین  جلسه کارگروه تخصصی پیگیری مطالبات بازنشستگان با حضور و سخنرانی جناب أقای پورمحمدی معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و  جناب اقای مهندس حسین دهستانی معاون امور سلامت و‌رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه ، و سرکار خانم آذر ابراهیمی کارشناس امور صندوق های سازمان برنامه و بودجه و از طرف سازمان امور اداری و استخدامی جناب اقای مولودیان و از طرف صندوق بازنشستگی جناب آقای فیضی نژاد معاون فنی صندوق جناب اقای مسلمی مدیرکل صندوق شرکت نموده بودند .

از طرف بازنشستگان اقایان : ١-فرج کمیجانی۲- عسگر فریاد ۳-  جعفر بدیعی ۴-رسول همتی ۵-مجید کاروان ۶- رضایی ۷- سرکار خانم شهلا پبدنی حضور داشتند .

این جلسه از ساعت ۱۰ صبح شروع تا ساعت :٣٠ ۱۵ ادامه پیدا کرد

 در این جلسه جداول مربوط به بازنشستگان وزارت بهداشت , معلمان بازنشسته وزارت آموزش و پرورش ، و جدول مربوط به بازنشستگان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت پس از بحث های کارشناسی مورد تصویب جمع حاضر در جلسه قرار گرفت و مقرر شد :

در کوتاهترین زمان ممکن مسئولین صندوق بازنشستگی با ملاک قرار دادن این جداول و صدور آزمایشی احکام کلیه بازنشستگان بار مالی لازم جهت اجرای دقیق این قانون را به سازمان برنامه و بودجه جهت اقدامات بعدی اعلام نمایند .

 مقرر گردید کلیه آیتم های مشمول کسور که در جداول تنظیم شده نیامده اند توسط کارشناسان صندوق بازنشستگی شناسایی و تبدیل به امتیاز و به سرجمع امتیازات هر بازنشسته اضافه گردد از جمله

 ١- فوق العاده مدیریت 

٢-امتیاز ایثارگری

۳-امتیاز ٢/٥ درصد به ازای هر سال خدمت مازاد بر ٣٠ سال و کمتر از ٣٠ سال هم طبق قانون 

٤-سختی کار و ……

این جلسه هم بسیار خوب و ‌تعاملی برگزار گردید و جناب آقای پور محمدی معاون محترم رئیس جمهور طی سخنانی تاکید داشتند که متناسب سازی حقوق بازنشستگان طبق مر قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سقف بودجه پیش بینی شده در کوتاهترین زمان ممکن با همکاری همه دستگاه های مسئول انجام خواهد شد 

با تشکر از همه پیشکسوتان ایران عزیز؛فرج کمیجانی مسئول پیگیری و‌هماهنگی کارگروه

کمیسیون اجتماعی مجلس با ادغام صندوق بازنشستگی کشوری مخالف است

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: این کمیسیون مخالف ادغام و انتقال صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت‌های آن است و جلوی این کار را خواهد گرفت.

احمد فاطمی در گفت با اشاره به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، گفت: دولت حدود ۴۰ تا ۵۰ همت به صندوق تأمین اجتماعی بدهکار است که می‌خواهد برای رفع این مشکل، صندوق‌ها را در تأمین اجتماعی ادغام کند.

وی با بیان اینکه برخی از اقتصاددان‌ها مخالف این تصمیم دولت هستند، اظهار کرد: بنده مخالف ادغام صندوق بازنشستگی هستم، چرا که راه پرداخت بدهی دولت به تأمین اجتماعی انتقال سرمایه بازنشستگان نیست

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید سرمایه‌های متعلق به بازنشستگان در جیب آن‌ها برود نه اینکه به جای دیگری منتقل شود، افزود: دولت باید در کنار بازنشستگان تأمین اجتماعی و کشوری باشد، اما متأسفانه به دلیل محدودیت منابع به تعهداتش عمل نکرده است و اکنون می‌خواهد از جیب مردم بدهی خود به تأمین اجتماعی را پرداخت کند

جمعی از بازنشستگان کشوری کرمانشاه مقابل دفتر نماینده این شهر تجمع کردند.

شماری از بازنشستگان کرمانشاه با تجمع مقابل دفتر نماینده این شهر، خواستار رسیدگی به مطالبات قانونی خود شدند.

اصلاح احکام متناسب‌سازی، یکی از اصلی‌ترین این خواسته‌هاست؛ بازنشستگان کشوری می‌گویند جداول و محاسبات متناسب‌سازی بایستی بازبینی و اصلاح شود.

در عین حال، بازنشستگان فرهنگی خواستار پرداخت فوری معوقات خود از جمله پاداش پایان خدمت شدند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • محسن
    0

    بنازم چه دولتی