یارانه | یارانه نقدی | یارانه جدید
اعلام دهک بندی یارانه جدید خانوارها | دهک جدید خود را با کد ملی چک کنید
برای اطلاع از اینکه در کدام دهک یارانهای قرار دارید و آیا یارانه معیشتی به حساب شما واریز میشود یا خیر، میتوانید از یکی از روشهای زیر استفاده کنید:
روشهای استعلام وضعیت دهک یارانهای:
سامانه آنلاین وزارت رفاه: به سایت hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کرده و کد ملی خود را وارد کنید تا از وضعیت دهک خانوار خود مطلع شوید.
تماس با شماره گویا: با شمارهگیری ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ و وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن همراه او، میتوانید اطلاعات مربوط به دهک خود را دریافت کنید.
استفاده از کد دستوری: با شمارهگیری کد دستوری #۴۳۸۵۷۴ * از طریق تلفن همراه، به راحتی میتوانید اطلاعات مربوط به دهکبندی خانوار را مشاهده کنید.
در این سامانهها علاوه بر وضعیت دهک، امکان مشاهده وضعیت قبولی یا رد درخواست یارانه و دلایل آن نیز فراهم است.
معاون فنی و حسابرسی دیوان محاسبات با بیان اینکه یکی از مشکلات هدفمندی یارانه ها، عدم شفافیت وعدم واریز به موقع منابع، توسط شرکتهایی ذیربطی است که باید منابع اصولی را به حساب هدفمندی واریز کنند، گفت: همچنینعدم اتصال هدفمند یارانه به منابعی که شفاف و پایدار نیست از جمله سایر مشکلات در این بخش است.
دهکبندی یارانه چیست؟
دهکها به ۱۰ قسمت تقسیم میشوند و هر دهک شامل ۱۰ درصد از جمعیت کشور است. دهکبندی بر اساس شاخصهای مختلف اقتصادی، مانند درآمد، تراکنشهای بانکی، نوع خودرو و سایر موارد مشخص میشود. از این طریق، خانوارها در دهکهای مختلف قرار میگیرند تا یارانهها به افراد نیازمند پرداخت شود.
چه کسانی مشمول دریافت یارانه نیستند؟
بر اساس مصوبه جدید دولت، خانوارهایی که شرایط زیر را دارند، از دریافت یارانه معیشتی حذف میشوند:
.خانوارهای دارای املاک و مستغلات با ارزش بالاتر از ۳۵۰ میلیارد ریال.
.خانوارهای دارای خودروی سواری یا وانت با ارزش بالاتر از ۳۰ میلیارد ریال.
.ایرانیان مقیم خارج از کشور.
.خانوارهایی که بیش از پنج سفر خارجی در یک سال دارند.
نظام یارانهای جدید:
دولت در قالب اصلاح نظام یارانهها، اقدام به پرداخت یارانههای جدید به خانوارها کرده است. یارانه نقدی به خانوارهای دهکهای اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر و به دهکهای چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان پرداخت میشود. دهک دهم (پردرآمد) از دریافت یارانه حذف شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و استعلام وضعیت خود، به سایت hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنید یا از طریق تماس با شماره گویا، از جزئیات دهکبندی خانوار خود مطلع شوید.
کیومرث داوودی با بیان اینکه دستگاههای اجرایی باید تکالیف خود را در رابطه با هدفمندی یارانهها به درستی انجام دهند، گفت: متاسفانهعدم شفافیت در منابع نفتی یکی از مشکلات در موضوع هدفمندی یارانههاست.
معاون فنی و حسابرسی دیوان محاسبات با اشاره به مشکلات پیروعدم شفافیت در عملکرد شرکت ملی نفت، وزارت نفت و همچنینعدم اقدام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تدوین آیین نامههای مربوط به موضوع هدفمندی یارانهها، تاکید کرد: همچنین موضوع شناسایی افراد مشمول دریافت یارانه و دهکبندیهای با مشکلاتی مواجه بوده و متاسفانه تاکنون شفافیت لازم را در این بخش نداشته ایم.
داوودی با بیان اینکه بودجه سالیانه این شفافیت را دارد اظهار کرد: از این رو این مسئله مستلزم این است که عملکرد دستگاهها هم شفافیت لازم را داشته باشد تا منجر به ارقام درست در بودجه شود.
معاون فنی و حسابرسی دیوان محاسبات تاکید کرد: بنابراین یکی از مشکلات هدفمندی یارانه ها، عدم شفافیت وعدم واریز به موقع منابع توسط شرکتهایی ذیربطی است که باید منابع اصولی را به حساب هدفمندی واریز کنند. همچنینعدم اتصال هدفمند یارانه به منابعی که شفاف و پایدار نیست از جمله سایر مشکلات در این بخش است و حتما باید این موارد اصلاح شود.
داوودی تاکید کرد: تا زمانی که این موارد اصلاح نشود، این قبیل مشکلات همچنان وجود داشته و ما با کسری و ناترازی مواجه خواهیم شد.
مردم با ورود به سامانه حمایت و وارد کردن کد ملی، شهروندان میتوانند به راحتی از وضعیت دهک بندی یارانه خود مطلع شوند.
دهک بندی یارانه نقدی؛ با ورود به سامانه دهک بندی خانوار امکان بررسی و پیگیری واریز یارانه معیشتی برای افراد وجود دارد. استعلام دهک یارانه خانوار از طریق شماره گویا: برای استفاده از این روش متقاضیان باید ابتدا با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند. سپس کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن شان را وارد کنند.
معیارهای مرحله جدید دهک بندی خانوارها برای دریافت یارانه: در سامانه حمایت وزارت رفاه، شناسنامه اقتصادی خانوار در هر کدام از شاخصها به صورت صدکبندی درآمده است، به طوریکه باتوجه به مدل خودرو یا میزان تراکنشهای بانکی و درآمدها، صدک وضعیت اقتصادی خانوار مشخص شده و در نهایت این صدکها میانگینی از صدک کل خانوار را نشان میدهد.
چند سال است که دهک بندی جامعه برای پرداخت یارانه، در دستور کار دولت قرار گرفته است. تمامی خانوارها مطابق این دستور کار، دهکبندی شدند و ۳ دهک پردرآمد جامعه، از دریافت یارانه دولت، کنار گذاشته شدند و یارانه برای ۷ دهک دیگر واریز شد. این هفت دهک به عنوانی دیگر، اقشار کم درآمد جامعه هستند که مشمول دریافت یارانه هستند.
در پی این تصمیمات، سوال مهمی که برای اغلب خانوادهها به وجود آمد این بود که چطور بفهمیم دهک چندم هستیم؟ چندین روش برای اطلاع از دهک خانوار وجود دارد.
چند سال است که دهک بندی جامعه برای پرداخت یارانه، در دستور کار دولت قرار گرفته است. تمامی خانوارها مطابق این دستور کار، دهکبندی شدند و ۳ دهک پردرآمد جامعه، از دریافت یارانه دولت، کنار گذاشته شدند و یارانه برای ۷ دهک دیگر واریز شد. این هفت دهک به عنوانی دیگر، اقشار کم درآمد جامعه هستند که مشمول دریافت یارانه هستند.
در پی این تصمیمات، سوال مهمی که برای اغلب خانوادهها به وجود آمد این بود که چطور بفهمیم دهک چندم هستیم؟ چندین روش برای اطلاع از دهک خانوار وجود دارد.
در روش اول، میتوانید با استفاده از کد ملی، استعلام بگیرید که جز دهک چندم هستید. برای استعلام گیری از این روش، به سایت “سامانه مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها به نشانی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنید و در بالای صفحه بر روی دکمه ورود/ثبت نام کلیک کنید.
روش دوم برای استعلام گیری، استفاده از شماره گویا است. برای استفاده از این روش باید ابتدا با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرید. سپس کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن او را وارد کنید. به این ترتیب میتوانید از دهک خود مطلع شوید.