حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

کف حقوق بازنشستگان تغییر کرد | افزایش 30 درصدی حقوق بازنشستگان تصویب شد؟

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس: کف افزایش حقوق باید ۳۰ درصد باشد

کدخبر : 23990
سایت سرگرمی روز :

علی بابایی کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه تورم بیش از ۴۰ درصد است، می‌گوید که کف حقوق باید ۳۰ درصد باشد و مجلس و دولت باید توافق کنند

وی با اشاره به اینکه تورم بیش از ۴۰ درصد است، بیان کرد که افزایش ۲۰ درصدی دستمزدها برای کارمندان به نظر نمی‌رسد منطقی باشد.

او تأکید کرد که مجلس، کمیسیون تلفیق و دولت باید در ادامه بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ تصمیمات مناسبی در این زمینه اتخاذ کنند. او همچنین اشاره کرد که اگرچه نباید سقف بودجه را تغییر دهیم، اما می‌توانیم اولویت‌ها را بازنگری کنیم.

علی بابایی کارنامی، درباره پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان دولت در بودجه ۱۴۰۴ گفت: دکتر پزشکیان و اکثر کاندیداهایی که در این دوره انتخابات ریاست جمهوری با یکدیگر رقابت می‌کردند، در این مورد دارای دیدگاه مشترکی بودند. به‌ویژه آقای دکتر پزشکیان و آقای قالیباف در رقابت‌های خود بر سر تعیین حقوق بر اساس تورم سال تأکید داشتند.

 وی ادامه داد: این به نظر من یکی از محورهای بسیار خوب است البته یک تاکیک مناسب در حوزه مدیریت حکمرانی و اقتصاد است. لذا باید این سیاست به طور جدی در دستور کار مجموعه دوستان قرار بگیرد تا بتوانیم تصمیماتی را بگیریم که با توجه به تورمی که در حال حاضر وجود دارد و بیش از ۴۰ درصد نیز اعلام شده است مشکلات کمتر شود.

 عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تورم بیش از ۴۰ درصد است افزایش ۲۰ درصد دستمزدی برای کارمندان به نظر من سنخیتی ندارد و می‌طلبد که هم مجلس، کمیسیون تلفیق و دولت در ادامه بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ در این مورد تصمیم مناسبی اتخاذ کنند. درست است که ما نباید سقف بودجه را تغییر دهیم اما اولویت‌ها را که می‌توانیم تغییر دهیم.

بابایی کارنامی تصریح کرد: البته یک موضوع وجود دارد و آن این است که در حین رسیدگی بودجه سالانه بهانه‌ای را دوستان چه در دولت و چه در کمیسیون تلفیق درخصوص بحث سقف بودجه پیشنهادی دارند و آن را مانند پتکی بر سر نمایندگان مجلس می‌زنند و گویا عملا ما باید مکلف باشیم که هر آنچه را که دوستان گفته‌اند انجام دهیم. بله ما نباید سقف بودجه را تغییر دهیم اما جابجایی ردیف‌ها و مسیرهای رسیدن به بودجه کامل پیشنهادی به نظر من از اختیارات نمایندگان مجلس است البته باید در جهت تعامل حداکثری و توافق رسمی با دولت باشد.

وی درباره پیشنهاد ۲۰ درصدی حقوق کارمندان ادامه داد: این موضوع مورد تایید ما حتما نیست من فکر نمی‌کنم هیچ نماینده‌ای این ۲۰ درصد را بپذیرد چراکه اصلا عددی نیست و من نمی‌دانم این عدد را از کجا آورده‌اند و این برای ما سوال است که این اعداد که در بودجه قرار می‌گیرد باید واقع بینانه باشد و از همین رو باید سریعا اصلاح شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: این موارد را بررسی می‌کنیم و حتما این پیشنهاد از سوی کمیسیون اجتماعی درخصوص افزایش این میزان مطرح خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما چند درصد باید این میزان برای سال آینده افزایش پیدا کند، گفت: کف آن باید ۳۰ درصد باشد و باید مجلس و دولت توافق کنند و باید برخی از ردیف‌ها را حذف کنند و جابجا کنند

رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی گفت: برای ترمیم مستمریِ بازنشستگان ابتدا باید این عقب‌ماندگیِ ۱۶ساله را جبران کرد و بعد از آن باید حقوق را مطابق با ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی برای هر دو گروه حداقل‌بگیر و سایر سطوح افزایش داد. در این صورت است که معیشتِ بازنشستگان بهبود پیدا می‌کند.

بعد از ماه‌ها فرمول متناسب‌سازیِ حقوق بازنشستگان حداقل‌بگیر و سایر سطوح اعلام شد؛ به گفته‌ی محمد اسدی، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور، در نهایت مقرر شد ۱۰ درصد حداقل حقوق به تناسب سنوات بیمه‌پردازی به بازنشستگان حداقل‌بگیر نیز پرداخت شود. همچنین برای بازنشستگان سایر سطوحی که میزان مبلغ متناسب‌سازی کمتر از ۱۰ درصد حداقل حقوق یعنی کمتر از ۷۱۶ هزار تومان باشد، مقرر شد تا ۱۰ درصد حداقل حقوق، دریافتی ترمیم شود. 

او همچنین توضیح داد: برای حداقل بگیران ۱۰ درصد افزایشی اعمال شد که اصلاً در مجلس پیش‌بینی نشده بود؛ همچنین برای افرادی هم که چسبیده به حداقل هستند و افزایش مستمری آنان کمتر و حدود ۴۰۰ هزار تومن است، حال تا ۷۱۶ هزار تومان مبلغ ترمیم می‌شود. 

با این اوصاف، رقمی که به عنوان متناسب‌سازی به حقوق بازنشستگان افزوده می‌شود بسیار ناچیز است و صدای بسیاری از کارگران را درآورده! 

عباسعلی سلطانی‌کیا (رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی) در رابطه با اجرای متناسب‌سازی حقوق می‌گوید: نیاز به اجرای متناسب‌سازی در واقع نتیجه‌ی‌ عدم تعیین مستمری مطابق با ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی است. طبق این ماده «سازمان مکلف است میزان کلیه مستمری‌های بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یک بار کمتر نباشد با توجه به افزایش هزینه زندگی با تصویب هیئت وزیران به همان نسبت افزایش دهد.» 

وی گفت: سال‌ها این قانون اجرا نشد و متاسفانه حقوق مستمری‌بگیران مطابق با مصوباتِ شورایعالی کار تعیین شد و این موضوع سبب شد به جایی برسیم که امروز مستمری کفاف حداقل هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد و با نرخ تورم فاصله‌ی بسیاری دارد. 

سلطانی‌کیا گفت: همچنین رویه‌ی غلطی که در طول این سال‌ها اجرا کردند، افزایشِ پلکانیِ حقوق بوده است. به طوریکه ضریب عددی ترمیم حقوق بازنشستگان سایر سطوح، بسیار کمتر از ضریب عددی افزایش حقوق حداقل‌بگیرها تعیین شد. این نحوه‌ی تعیین حقوق برای بازنشستگانِ سایر سطوح عین بی‌عدالتی است و سبب می‌شود میزانِ بیمه‌پردازی در زمان اشتغال نادیده گرفته شود. مستمری باید بر اساس میزان بیمه‌پردازی و مشارکت فرد تعیین شود اما این مهم با کمتر تعیین شدنِ حقوق سایر سطوح نادیده گرفته می‌شود. 

وی افزود: از ۱۶ سال قبل تا امروز که مستمری با استناد به مصوبه‌ی حقوقی شورایعالی کار تعیین شده است، مطابق سنجشگر نرخ تورم بانک مرکزی عقب‌ماندگی حقوق از نرخ تورم برای حداقل‌بگیران تا حدود ۶۰درصد و برای سایر سطوح از ۱۵ درصد تاحدود ۱۱۰ درصد است. و این میزان عقب‌ماندگی به وسیله‌ی متناسب‌سازی آن هم با این فرمول‌ها جبران نخواهد شد. علت آن هم تبعیت از مصوبات شورای عالی کار برای تعیین حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی است و اساسا ترمیم و افزایش حقوق بازنشستگان مطابق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی باید انجام پذیرد.

سلطانی کیا گفت: برای ترمیم مستمریِ بازنشستگان ابتدا باید این عقب‌ماندگیی ۱۶ساله را جبران کرد و بعد از آن باید حقوق را مطابق با ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی برای هر دو گروه حداقل‌بگیر و سایر سطوح افزایش داد. در این صورت است که معیشتِ بازنشستگان بهبود پیدا می‌کند. این نحوه ترمیم حقوق جبران عقب ماندگی‌های چندساله را نمی‌‌کند.

وی در پایان گفت: مصوبه متناسب‌سازی باید اصلاح شود و لازم است ۹۰ درصد حذف و بجای آن ۱۰۰درصد یا (به همان نسبت) و یا (برابر) قرار گیرد و مصوبه شامل همه بازنشستگان شود. 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: