افزایش یارانه معیشتی آذر ماه این دهکها کلید خورد | یارانه معیشتی این دهکها 700 هزار تومان شد
یارانه نقدی مربوط به آذر ماه ۱۴۰۳ به صورت برنامهریزی شده برای دهکهای درآمدی اول تا سوم در تاریخ ۲۵ آذر و برای دهکهای چهارم تا نهم در تاریخ ۳۰ آذر واریز خواهد شد، مشروط بر عدم وجود تاخیر.
در ماه آبان، یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم به جای تاریخ مقرر ۲۵ آبان در روز ۲۶ آبان و یارانه دهکهای چهارم تا نهم نیز به جای ۳۰ آبان در تاریخ ۱ آذر واریز گردید.
علت این تاخیر بر اساس برخی گزارشها عدم تامین اعتبار در زمان مقرر اعلام شده است. اما سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها بیان کرد که ادعای عدم تامین منابع برای پرداخت یارانهها، گمانهزنی رسانهها بوده و این سازمان چنین موضوعی را اعلام نکرده است.
این مورد برای نخستین بار است که دو مرحله واریز یارانه با تاخیر مواجه میشود و نگرانیهایی در مورد تأخیر احتمالی واریز یارانه نقدی آذر ماه به وجود آمده است.
به هر حال، در صورت عدم وجود تاخیر، یارانه نقدی آذر ۱۴۰۳ طبق برنامه زمانبندی شده واریز خواهد شد.
احد آزادیخواه، درباره اینکه چندی پیش شاهد بودیم دولت در پرداخت یارانه ها با مشکل روبهرو شد، برخی از کارشناسان عنوان کردند پرداخت یارانه به این شکل خواه یا نخواه مشکل تامین منابع خواهد داشت و باید فکر دیگری برای این بخش از پرداختیهای دولت انجام داد، عنوان کرد: درحالحاضر پرداخت یارانه نقدی قانون است و به دلیل این که قانون است نمیشود به آن نگاه کارشناسی کرد و گفت به این دلیل و آن دلیل دادن یارانه نقدی اشتباه است، قانون باید اجرا شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت باید برای نظام یارانهای پیدا و پنهان تدبیر کلی داشته باشد، عنوان کرد: بخشی از یارانه، یارانه پیدا است که ماهانه داده میشود، کالاهایی که مشمول یارانه میشوند و عمده ارز ترجیحی ما برای آن کالاها هزینه میشود، امروز یارانهبر هستند. انرژی، امروز یارانهبر است. آن چیزی که دولت باید امروز برای آن فکر جدی کند، بحث اسراف، زیادهروی و تبعیض در مصرف است.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور ما یک شکاف بَین ایجاد شده است؛ یعنی پرمصرفها در حوزه انرژی یک بخش خاصی از جامعه هستند که البته محترم و صاحب جایگاه هستند؛ اما نسبت به مابقی طبقات با فاصله فاحشی از انرژی استفاده میکنند.
من نظرم این است برای اینکه دولت بتواند هم یارانه تعهدی قانونی را پرداخت کند و هم با کسری مواجه نشود، باید این جریان مصرف ناروا را به حداقل برساند، این امکان اگر رخ دهد هم درآمدش مکفی خواهد بود هم میتوانند یارانهها را پرداخت کنند.
قالیباف، رئیس مجلس در نشست خبری اعلام کرد: «ما گفته بودیم اگر دولت تصمیم دارد نرخ ارز ترجیحی را افزایش دهد، باید کالابرگ الکترونیکی را اجرا کند. هماهنگی لازم وجود دارد تا افرادی که در دهک پایین قرار دارند، بتوانند کالابرگ دریافت کنند. بین ۱۲ تا ۲۴ قلم کالا به این گروه اختصاص مییابد. ما به حدود ۸۵ میلیون نفر یارانه پرداخت میکنیم، اما این روش پرداخت یارانهها صحیح نیست. باید جامعه هدف را به درستی شناسایی کنیم و یارانهها را به افرادی که نیاز دارند، اختصاص دهیم. این یکی از اهداف بودجه ۱۴۰۴ است که یارانهها به گروه هدف به درستی تعلق گیرد.»
نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی از اختصاص ۱۲۵ هزار میلیارد تومان منابع برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال آینده خبر داد.
صدیف بدری اظهار داشت: در بودجه سال آینده افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی را مصوب کردیم که امیدواریم در صحن علنی نیز این مصوبه کمیسیون مجلس با رأی مثبت نمایندگان روبهرو شود.
وی تصریح کرد: در بودجه سال آینده برای تأمین قیر رایگان شهرداریها و دهیاریها مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان اختصاص یافته تا زمینه برای توسعه طرحهای عمرانی و پروژههای زیربنایی را شاهد باشیم. با تکمیل فرایند پرداخت حقوق و متناسبسازی آبانماه بازنشستگان تأمین اجتماعی، معاون بیمهای این سازمان، در خصوص نحوه اجرای طرح متناسبسازی توضیحاتی ارائه کرد.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین قرار شد بانک عامل 50 هزار میلیارد تومان فاینانس را برای طرحها و پروژههای زیربنایی در کشور اختصاص دهد که در این زمینه امیدواریم سهم قابل توجهی نصیب استانهای محروم نظیر اردبیل شود.
بدری افزود: شهرکهای خصوصی از سال آینده از مزایای معافیت مالیاتی همچون شهرکهای دولتی بهرهمند میشوند که با نهایی شدن این امر انتظار میرود حضور سرمایهگذاران را برای راهاندازی شهرکهای خصوصی شاهد باشیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس اصل 15 قانون اساسی قرار است از سال آینده تدریس ادبیات محلی و بومی در مدارس مورد اهتمام قرار گیرد که در کمیسیون آموزشی این طرح به تصویب رسیده تا در مقطع متوسطه اول و دوم تدریس زبان محلی آغاز شود.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی به وحدت، انسجام و هماهنگی مجمع نمایندگان استان اشاره کرد و ادامه داد: هر چند اختلاف سلیقه را کتمان نمیکنیم اما در پیگیری طرحها و پروژههای مختلف مصمم و منسجم عمل میکنیم.
بدری اضافه کرد: همان طوری که در انتخاب استاندار اردبیل خط قرمز ما انتخاب استاندار بومی و توانمند بوده قطعا در انتصاب مدیران نیز از توانمندیهای استان استفاده شده و مدیران سطح بالا را نیز سعی خواهیم کرد تا به بالاترین جایگاه مدیریتی حمایت و پشتیبانی کنیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل از همراهی خوب اصحاب رسانه و مطبوعات در بیان مشکلات و گلایههای مردم و راهگشایی در مسیر حرکت نمایندگان قدردانی کرد و یادآور شد: مجمع نمایندگان شمالغرب و استان دیداری را با رئیس جمهور داشتند و قرار شد 12 پروژه مهم و زیربنایی در چهار استان شمالغرب کشور مورد توجه قرار گیرد تا سهم استان اردبیل نیز در اجرای این طرحها و پروژهها به عنوان طرحهای اشتغالزا و تأثیرگذار مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند.