مددجویان بهزیستی | مددجویان کمیته امداد
فوری/واریزی جدید 500 هزار تومانی دولت به افراد بالای 18 سال | پرداخت کمک معیشتی جدید ماه به ماه به این افراد
مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: واریز کمک هزینه معیشت ماده ۲۷ قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت با اولویت دهکهای درآمدی پایین یک تا سه شامل افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید بالای ۱۸ سال، فاقد شغل و درآمد مستمر است.
روحاله خدابندهلو روز (دوشنبه ۱۲ آذر ماه) در مراسم روز جهانی معلولان با بیان به اینکه مددجویان واجد شرایط پس از تکمیل اطلاعات در پیشخوان مجازی بهزیستی علاوه بر مستمری کنونی مشمول دریافت این کمک هزینه خواهند شد، اظهار کرد: مبلغ واریزی از این محل براساس بعد خانوار بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون ریال خواهد بود و سایر دهکها، مشمول دریافت ۵ میلیون ریال به صورت ماهانه هستند.
وی به اجرایی شدن ماده ۲۷ قانون جامع حمایت از حقوق افراد معلول اشاره کرد و گفت: بیش از ۴ هزار شهروند دارای انواع معلولیت در سطح شدید و خیلی شدید واجد شرایط دریافت کمکهزینه معیشت این ماده قانون هستند که لیست این افراد از سوی سازمان بهزیستی کشور اعلام شده است.
خدابندهلو بیان کرد: استعلامات اجرای ماده ۲۷ قانون جامع حمایت از معلولان طبق روند تعیین و در دستورالعمل اجرا شده و استعلامات کمیته امداد و تامین اجتماعی به صورت سامانهای اجرا میشود.
او ادامه داد: سایر استعلامات طبق فرایند قانونی سازمان ثبت اسناد و سایر دستگاههای همکار در این امر به دلیل اهمیت موضوع و پیشگیری از سوءاستفاده احتمالی از طریق خانواده فرد و با تعیین قیم قانونی صورتپذیر است.
خدابندهلو عنوان کرد: همه توانخواهان واجد شرایط با تکمیل فرم دریافتی سازمان و ثبت محضری در یکی از دفاتر ثبت اسناد و صراحت اقرار به عدم وجود درآمد مستمر، فرم مذکور نیز در سامانه بارگذاری میشود.
وی یادآور کرد: هم اکنون ۱۹ هزار و ۵۷۶ پرونده معلولیت ثبت شده تحت حمایت سازمان وجود دارد که ۹۱ درصد این افراد یعنی ۱۷ هزار و ۵۹۶ خانوار از معلولین مستمری بگیر سازمان هستند.
او با بیان اینکه مشارکت اجتماعی افراد دارای معلولیت یکی از اصول اساسی برای دستیابی به عدالت اجتماعی و ساخت جامعهای فراگیر است، افزود: با رفع موانع فیزیکی و نگرشی، ایجاد فرصتهای برابر و ارائه حمایتهای مناسب میتوان به افزایش مشارکت اجتماعی این افراد کمک کرد و جامعهای عادلانهتر و همبستهتر ایجاد کرد.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان خاطرنشان کرد: نقش افراد دارای معلولیت به عنوان عضوی از جامعه در عرصههای مختلف اجتماعی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رییس سازمان بهزیستی کشور از اقدام سازمان بهزیستی برای شیوع شناسی معلولیت در ۱۹ استان کشور خبر داد و گفت: این پیمایش فردا توسط رییس جمهوری رونمایی میشود.
به گزارش ایسنا، سیدجواد حسینی در نشستی خبری با اصحاب رسانه با اشاره به روز جهانی افراد دارای معلولیت اظهار کرد: میزان شیوع معلولیت طبق گزارش سازمان ملل ۱۵ درصد است اما در ایران کار ارزشمندی را تحت عنوان شیوع شناسی معلولیت در ۱۹ استان کشور به میزان مطالعه بر روی ۲۷۱ هزار خانواده ایرانی به انجام رساندیم و فردا این پیمایش توسط رییس جمهور رونمایی میشود.
وی گفت: ۱۱ میلیون فرد دارای معلولیت در کشور داریم که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از آنها تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.
وی تاکید کرد: ضمن اینکه معلولان از استعدادها و توانمندیهای بیشماری برخوردارند و جامعه وظیفه دارد که این استعداد را به ظهور برسانند در عین حال پدیده معلولیت پدیدهای چند وجهی است به این معنا که ۲۰۲ هزار نفر از این افراد سالمند، ۷۵ هزار نفر زنان سرپرست خانوار، تعدادی از آنها دچار بیماریهای اعصاب و روان و بیماریهای مزمن هستند. این چند وجهی در کنار استعداد بیشمار وظیفه برنامه ریزان را دو چندان میکند.
رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به جامعه دوستدار انسان تصریح کرد: در تمام دنیا امروز شعار جامعه دوستدار انسان به عنوان یک آرمان مطرح است و برای تحقق آن یکی از مولفههای اصلی جامعه دوستدار افراد دارای معلولان است. در این راستا نهادها و سازمانها مکلفند جامعه را برای معلولان دسترس پذیر کنند و نه مناسبسازی؛ مناسبسازی واژه ای متکبرانهای است. گویی که فرض میکنیم لطف میکنیم که جامعه را دسترس پذیر کنیم این درحالیست که این حق افراد دارای معلولیت است که دسترسی داشتند. باید به معلولان نگاه ویژهای شود تا استعدادهایشان شکوفا شود و نیازهایشان برآورده شود. از همین رو برای معلولان، ساختاری به نام سازمان بهزیستی به وجود میآید که بخش عمده خدمات، خدمات به معلولان است. همچنین قانون جامع حمایت از حقوق معلولان نوشته میشود.
وی در این راستا از برگزاری هفتمین جلسه کمیته نظارت بر هماهنگی اجرای قانون پس از تصویب، با حضور معاون اول رییس جمهور در روز چهارشنبه خبر داد.
حسینی با تاکید بر اینکه در کنار ارائه خدمات مختلف، مدعی العموم قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت هستیم، گفت: راهبردها و سیاستهای سازمان شامل «اجتماعی سازی سازمان بهزیستی»، «دانش بنیانی تصمیمگیریها»، «مشارکت محوری»، «خانواده محوری»، «محله گرایی»، «توانمندسازی»، «پیشگیرانه بودن سیاستها»، «فرصت آفرینی» و «فراگیر و عادلانه سازی خدمات سازمان بهزیستی» است.
وی با تاکید بر اینکه آن طور که باید و شاید بهزیستی در جامعه شناخته نشده است و مردم تصور دارند بهزیستی فقط به معلولان مستمری میدهد، درحالیکه این فقط یکی از اقدامات ماست، بر اجتماعی سازی بهزیستی تاکید کرد.
رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به توزیع ۳۰۰۰ جهیزیه به جامعه هدف با سرانه ۳۵ میلیون تومان گفت: قول دادهایم تا پایان سال با کمک خیران میزان متقاضیان جهیزیه را به صفر برسانیم. همچنین میزان متقاضیان زنان سرپرست خانوار در روستاها و عشایر از حیث پوشش تامین اجتماعی و بیمه روستاییان و عشایر با ایجاد ۹ هزار پوشش، به صفر رسید و اکنون ۶۱ هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار روستایی تحت پوشش بیمه اجتماعی هستند.
حسینی با اشاره به اینکه ۶ میلیون زن سرپرست خانوار داریم، گفت: ۳۰۰ هزار نفر از آنها تحت پوشش بهزیستی هستند و خدمات مددکاری، مستمری و کاریابی و مهارت آموزی دریافت میکنند. علاوه بر این به ایجاد ۲۴ هزار فرصت شغلی برای این زنان کمک کردیم که به استقلال آنها کمک میکند.
بنا بر اظهارات حسینی، در حوزه زنان سرپرست خانوار، از طریق بیمه تامین اجتماعی، ۴۱ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار ساکن مناطق شهری تحت پوشش قرار دارند که در مجموع در حال حاضر ۱۰۲ هزار زن سرپرست خانوار داریم که تحت پوشش بیمه شهری و روستایی بدون آنکه حق بیمه پرداخت کنند، هستند.
وی در ادامه از حمایت ۲۰۱ هزار دانشآموز و دانشجو خبر داد و در عین حال اعلام کرد که امسال ۴۵ درصد بودجه سازمان در بخش فعالیتهای توانبخشی افزایش یافته است.
وی در همین راستا از اندیکشده سازمان بهزیستی و راه اندازی مجله علمی و پژوهشی به زودی در بهزیستی خبر داد.
حسینی در ادامه به سیاست محله گرایی بهزیستی پرداخت و گفت: این سیاست نیازمند کار تکمیلی و تصحیحی بوده است. در این زمینه طرحی تحت عنوان بهزیست محله در دست تهیه است که به زودی نهایی شده و دوشنبه به شورای عالی سازمان خواهد رفت. در این طرح به دنبال استفاده از ظرفیت محلات شامل مساجد و مدارس و...، افزایش کیفیت خدمات و هستیم.
وی در همین راستا از وجود ۲۰ تا ۲۵ هزار موسسه و مرکز و تشکل غیردولتی خبر داد که از سازمان بهزیستی مجوز گرفته و در محلات فعالند.
وی همچنین گفت: فعالیتهای cbr، همیار محله و همیار زنان و... داریم و میخواهیم این موارد را با استفاده از این ظرفیتها تجمیع کرده و هم به خدماتی که اکنون ارائه میشود و هم ارائه نمیشود، ضریب نفوذ دهیم.