سهام عدالت | سود سهام عدالت
خبر خوش برای کسانیکه سهام عدالت ندارند | ثبتنام جدید سهام عدالت با سود اولیه 10 میلیون تومانی
نحوه ثبت نام سهام عدالت ۱۴۰۳ و تکمیل فرم طرح ساماندهی سهام عدالت، برای بازماندگان، از طریق سامانه سهام عدالت، امکان پذیر می باشد. زمان نام نویسی جدید با گوشی و کد ملی برای دریافت این سهام نیز، تابع اعلامیه منتشر شده دولت، خواهد بود.
نحوه ثبت نام سهام عدالت ۱۴۰۳ و تکمیل فرم طرح ساماندهی سهام عدالت، برای بازماندگان، از طریق سامانه سهام عدالت، امکان پذیر می باشد. زمان نام نویسی جدید با گوشی و کد ملی برای دریافت این سهام نیز، تابع اعلامیه منتشر شده دولت، خواهد بود.
بیش از نیمی از ایرانیان دارنده سهام عدالت هستند، اما تکلیف سایر افراد چیست؟
تقریبا بیش از ۴۹ میلیون نفر دارندگان سهام عدالت هستند که در سامانه سهام عدالت ثبت شدهاند
مشمولان سهام عدالت بهواسطه هدفگذاری این طرح بیشتر افراد کم درآمد جامعه هستند؛
روستاییان و عشایر، زنان سرپرست خانوار، کارگران فصلی ساختمانها، کارمندان و دیگر اقشاری که در مراحل مختلف مشمول این طرح شدند
سامانه سهام عدالت در این خصوص توضیح داده است: در حال حاضر تمام سهام قابل تخصیص به گروههای هدف واگذار و نهایی گردیده است و سهمی برای واگذاری به افراد جدید از سبد سهام عدالت امکانپذیر نمیباشد
جاماندگان سهام عدالت منتظر فرصتی دوباره برای ثبت نام هستند
نحوه ثبت نام سهام عدالت ۱۴۰۳ و تکمیل فرم طرح ساماندهی سهام عدالت، برای بازماندگان، از طریق سامانه سهام عدالت، امکان پذیر می باشد. زمان نام نویسی جدید با گوشی و کد ملی برای دریافت این سهام نیز، تابع اعلامیه منتشر شده دولت، خواهد بود.
از سال هزار و سیصد و هشتاد و چهار، با طرح مصوب دولت وقت، اعطای سهام عدالت، به اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه آغاز شد.
هدف از تصویب و اجرای این طرح، در درجه اول، توسعه خصوصی سازی، واگذاری سهام شرکت ها و کارخانه های دولتی
به این بخش و همچنین، کمک به اقشار کم بضاعت در جامعه بود.
با فراهم شدن امکان آزادسازی این سهام، بسیاری از مشمولان که براساس ضوابط، واجد دریافت سهام عدالت بوده اند،
اما از دریافت آن، جا مانده اند، به دنبال راهکاری برای دریافت سهام عدالت ۱۴۰۳ می باشند.
بنابراین، ضروری است تا متقاضیان ثبت نام جدید سهام عدالت، با اطلاع از زمان و طریقه ثبت نام آن، برای خرید این سهام، اقدام نمایند.
با اینکه چهار سال از تصویب مجلس برای واگذاری سهام عدالت به افرادی که از آن جا ماندهاند میگذرد، هنوز امکان تخصیص این سهام به آنها فراهم نشده است و دولت باید هر چه زودتر در این زمینه اقدام کند.
با این حال و با وجود آنکه ۴سال از مصوبه مجلس میگذرد و هر سال در قانون بودجه تأکید میشود که واگذاری سهام عدالت به جاماندگان سریعتر تعیین تکلیف شود، اما در شرایط فعلی هیچ خبری از واگذاری سهام عدالت به جاماندهها نبوده و مشخص نیست فرایند واگذاری در چه مرحلهای است؛ این در حالی است که سال گذشته احسان خاندوزی، وزیر سابق اقتصاد ابراز امیدواری کرده بود که واگذاری سهام عدالت به جاماندهها تا پایان سال۱۴۰۲ عملیاتی شود.
با وجود ارقام مختلفی که درباره جاماندههای سهام عدالت در گذشته ازسوی مسئولان اعلام شده، اما بهنظر میرسد آمارها خیلی دقیق نیستند. مجید عشقی، رئیس سابق سازمان بورس سال گذشته گفته بود: مشمولان جدید سهام عدالت حدود ۵ تا ۶میلیون سهامدار هستند.
اما احسان خاندوزی آمار دیگری ارائه کرد و گفت: در مجموع برای حدود ۴میلیونو۷۰۰ هزار جامانده سهام عدالت و متولدان دهههای ۸۰ و ۹۰ و خانوادههای طرحهای حمایتی، سهام عدالت پیشبینی شده است.
با وجود این آمارهای ارائه شده اطلاعات موجود نشان میدهد این افراد فقط فهرست دسته اول جاماندههای سهام عدالت هستند و رقم مشمولان شامل افراد بیشتری میشود؛ بهطوریکه گفته میشود جاماندههای سهام عدالت فراتر از ۲۰میلیون نفر هستند.
اسفند سال گذشته محسن پیرهادی، عضو هیأترئیسه و نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم نیز در اینباره گفته بود: جاماندگان سهام عدالت جمعیت قابلتوجهی را شامل میشوند و جمعیتشان بیش از ۲۴میلیون نفر یعنی بیش از یکچهارم جمعیت کشور است که در ۳گروه قابل دستهبندی و احصا هستند.
بهگفته عضو هیأترئیسه مجلس، گروه اول طیفی از افراد تحت پوشش سازمانهای حمایتگر دولتی همچون بهزیستی و کمیته امداد امام(ره) هستند که تاکنون سهام عدالت دریافت نکردهاند و شمارشان حدودا ۴میلیونو۸۰۰ هزار نفر برآورد شده است که پرداخت سهام عدالت به آنها در اولویت پیگیریهای مجلس و دولت قرار دارد.
او افزود: گروه دوم هموطنانی هستند که طی سالهای ۸۵ تا ۹۱ مشمول دریافت سهام عدالت شدند، اما در پی بروز مشکلاتی از سبد سهام عدالت بیرون آمدند و شمارشان بیش از یکمیلیونو۶۰۰هزار نفر برآورد میشود و همچنان منتظر تعیینتکلیف و دریافت سهام عدالت هستند.
پیرهادی اضافه کرد: علاوه بر گروه اول و دوم، ۱۹ میلیون نفر در دسته سوم قرار میگیرند که جزو دهکهای کمدرآمد اقتصادی محسوب میشوند، اما هنوز سهام عدالت دریافت نکردهاند.
نومشمولان سهام عدالت همانگونه که مطلع هستید طبق قانون بودجهی سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دولت باید برای اینها تدبیری میاندیشید با اولویت به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، کمیتهی امداد، بهزیستی یا سایر گروههای ضعیفی که زیر دهک سوم، دهک یک، دو و سه قرار دارند، شناسایی تمام این نومشمولان صورت گرفت، حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بودند که تحت پوشش نهادهای حمایتی بودند، اما هنوز سهام عدالت نداشتند به تناسب آنها یک بسته از سبد سهام و داراییهای دولت فراهم شده بود که آن بستهی سبد و سهام وقتی در هیئت وزیران مطرح شد.
به گفته خاندوزی، برخی از سهامهایی که باید به مردم اختصاص پیدا میکرد مشکلاتی داشت مثلاً در وثیقهی برخی از بانکها و نهادهای مالی بود یا خود آن فعالیت اقتصادی به جهت اینکه نیازمند این بود که فعلاً از طریق مدیریت متمرکز انجام بشود مخالفت شد با اینکه به صورت سهام عدالتی در واقع انجام بشود بنابراین تا پایان سال ۱۴۰۲ به طول انجامید با توجه به اینکه در قانون بودجه ۱۴۰۳ که البته مطلع هستید، چون دو مرحلهای شده بودجه ۱۴۰۳، برای اولین بار ما یک تأخیری را از سمت مجلس شورای اسلامی شاهد هستیم برای ابلاغ کامل قانون در اولین سالی که آئین نامهی داخلی مجلس عوض شده بود در خصوص بودجه، منتظر هستیم حکم نهایی را در بودجهی ۱۴۰۳ ببینیم که انشاالله متناسب با آن چیزی که مجلس شورای اسلامی مصوب خواهد کرد بتوانیم در این سمت تدابیر لازم برای سهام عدالتش را پیش بینی کنیم.