اگر یارانه نقدی می خواهید، بخوانید | روش دریافت کمک معیشتی جدید دولت با کد دستوری

طبق اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها قرار است به زودی تغییراتی در دهک‌بندی درآمدی خانوارها که مبنای واریز یارانه نقدی است ایجاد شود و یارانه نقدی دهک‌های ۸، ۹ و ۱۰ در آینده‌ای نزدیک قطع خواهد شد.

کدخبر : 25343
سایت سرگرمی روز :

مسعود پزشکیان، رئیس دولت نیز اعلام کرده که دولت در تلاش است کاری کند تا منابع هدفمندسازی یارانه‌ها به دست مصرف‌کننده نهایی برسد و این به معنای تلاش دولت برای حذف یارانه نقدی افراد پردرآمد و اختصاص دادن منابع آن به افراد کم درآمد است.

یارانه افراد کم درآمد قطع نخواهد شد اما ممکن است یک خانوار کم درآمد به دلایل مختلفی در دهک‌های ۸ تا ۱۰ قرار بگیرد و یارانه آن حذف شود.

از این رو برای جلوگیری از قطع یارانه نقدی لازم است ۳ اقدام ضروری را در اولین فرصت انجام دهید:

۱. یارانه فرزندانی که ازدواج کرده‌اند را جدا کنید تا درآمد فرزندان با سرپرست خانوار تجمیع نشود

۲. اگر خودرویی فروخته‌اید که انتقال سند انجام نداده‌اید هر چه سریعتر انتقال سند را انجام دهید

۳. اگر دستگاه کارتخوانی دارید که از آن استفاده نمی‌کنید غیر فعالش کنید و یا اگر دستگاه در دست شخص دیگری است حتما آن را پس بگیرید

حسن نوروزی، سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه ها گفت: در قانون بودجه امسال ۳۱۵ هزار میلیارد تومان تحت عنوان یارانه نقدی، معیشتی و کالابرگ در نظر گرفته شده و اینکه چه مقدار از این مبلغ به شکل نقدی و چقدر به صورت کالابرگ اختصاص داده شود، در اختیار دولت است.

نوروزی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی درباره طرح کالابرگ الکترونیکی گفت: وزارت تعاون به موجب آیین‌نامه‌ای که آبان امسال مصوب شد، ۶ شاخص تعریف کرد که بر مبنای آن می‌توان دهک‌بندی جدیدی را ارائه داد و از محل دهک‌هایی که حذف می‌شوند (دهک ۸ تا ۱۰) منابعی را برای دهک‌های اول جامعه ایجاد کرد.

وی اظهار داشت: وزارت تعاون در حال کار کردن روی این داده‌ها است و تکلیف حذف دهک‌های ۸ تا ۱۰ را برعهده دارد؛ این وزارتخانه باید بر اساس نتایج آزمون وسع این حذفیات را انجام داده و منابع را آزاد کند. چنانچه سرپرست خانوار که مشمول یارانه نقدی است، بخواهد شیوه دریافت یارانه خود را از نقدی به کالابرگ تبدیل کند، می‌تواند داوطلبانه انجام دهد.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفت: رقم یارانه‌ای که برای سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده، همان میزان فعلی است که پرداخت می‌شود. یعنی رقمی که در حال حاضر پرداخت می‌شود، برای سال آینده هم همان‌طور در نظر گرفته شده است.

سیده طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها، اظهار کرد: «طبق لایحه بودجه دولت، اگر سرپرستان خانوار مشمول یارانه نقدی درخواست تغییر شیوه پرداخت از نقدی به کالابرگ الکترونیکی بدهند، می‌توانند از مبلغ کالابرگ به صورت داوطلبانه و بدون دریافت مبلغ اضافی یا تشویقی استفاده کنند. سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است سازوکار اجرایی لازم را برای افراد متقاضی فراهم کرده و دستورالعمل اجرایی آن را با تایید سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کند.» 

حسینی در ادامه افزود: «در لایحه بودجه ۱۴۰۴ این پیشنهاد از طرف دولت به مجلس در خصوص کالابرگ الکترونیکی داده شده است. حالا این که مجلس چه تصمیمی بگیرد و چگونه آن را اجرایی کند، موضوع دیگری است.» 

وی همچنین در خصوص رقم یارانه‌ها گفت: «رقم یارانه‌ای که برای سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده، همان میزان فعلی است که پرداخت می‌شود. یعنی رقمی که در حال حاضر پرداخت می‌شود، برای سال آینده هم همان‌طور در نظر گرفته شده است. اما اگر تعداد یارانه‌بگیران در سال آینده کمتر شود، ممکن است آن رقم به افراد دیگر اضافه شود.»

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه ها درباره واریز نشدن یارانه نقدی آذر برخی دهک ها گفت: ممکن است تغییر از دهک های یک تا سه به دهک های چهار تا نه، یکی از علل عدم واریز یارانه به حساب برخی از سرپرستان خانوار باشد.طیبه حسینی درباره واریز نشدن یارانه نقدی آذر ماه برخی از خانوارها که در دهک های یک تا سه قرار داشتند توضیح داد.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه ها در پاسخ به این سئوال که به نظر می‌رسد یارانه نقدی دهک‌های یک تا سه به صورت کامل واریز نشده است، گفت: ممکن است تغییر از دهک های یک تا سه به دهک های چهار تا نه، یکی از علل عدم واریز یارانه نقدی به حساب برخی از سرپرستان خانوار باشد.

حسینی اظهار کرد: یارانه‌ها همان زمانی که اعلام کردیم واریز شد. اینکه برخی اظهار داشتند که یارانه نقدی دریافت نکرده‌اند  ممکن است برای برخی پیامک واریز ارسال نشده باشد یا ممکن است برخی افراد تغییر دهک از یک تا سه به چهار تا نه داشته‌اند در نتیجه هر فرد با توجه به وضعیتش باید مورد بررسی قرار گیرد.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها اظهار کرد: به طور کلی یارانه نقدی دهک‌های مورد اشاره پرداخت شده و موعد پرداخت یارانه دهک‌های چهارم تا نهم هم پایان ماه است و در موعد مقرر پرداخت خواهد شد.

 روش استعلام دهک بندی یارانه معیشتی

برای اطلاع از دهک خانوار، افراد می‌توانند از دو روش زیر اقدام کنند:

استعلام از طریق سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه حمایت به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir، آخرین وضعیت دهک‌بندی خود را مشاهده کنند. این سامانه امکان بررسی و پیگیری واریز یارانه معیشتی را نیز فراهم می‌کند.

استعلام از طریق شماره تماس گویا

برای استفاده از این روش، متقاضیان باید با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند. سپس کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن خود را وارد کنند تا اطلاعات مربوط به دهک خانوار خود را دریافت کنند.

 شماره گیری توسط کد دستوری

در روش سوم نیز، می‌توانید با شماره گیری یک کد دستوری با تلفن همراه خود، از وضعیت دهک‌بندی خود مطلع شوید. با شماره‌ای که به نام خودتان است، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را شماره گیری کنید و از دهک خانوار خود، مطلع شوید.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: