فوری/پرداخت مبلغ تشویقی ویژه به بازنشستگان | تسویه بدهی دولت با بازنشستگان به همراه رقم اضافه تشویقی در این ماه
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در رابطه با زمان پرداخت طلب فوقالعاده ایثارگری شش ماه دوم سال ۹۹ بازنشستگان گفت: هر زمان که سازمان برنامه و بودجه تامین اعتبار کند ۲ روز بعد این بدهی را متناسب با اعتباری که در اختیار ما قرار داده شده به بازنشستگان پرداخت میکنیم.
از ابتدای سال ۱۴۰۰ مبلغی تحت عنوان فوقالعاده ایثارگری به بازنشستگان ایثارگر پرداخت میشود. این قانون باید از مهر ماه سال ۹۹ اجرا میشد، اما احکام بازنشستهها از ابتدای فروردین ۱۴۰۰ زده شد.
از همان زمان گفته شد که مبلغ شش ماه تاخیر در اجرای قانون جزء بدهیها قرار میگیرد و بعدا به حساب بازنشستگان ایثارگر واریز میشود ولی این بدهی تاکنون و پس از گذشت ۴ سال همچنان پرداخت نشده است.
در همین رابطه حجتالله میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری ضمن اشاره به اینکه علاوه بر فوقالعاده ایثارگری مبلغی نیز به صورت تشویقی قرار بود به تعدادی از بازنشستگان در ۶ ماه دوم سال ۹۹ پرداخت شود که پرداختش منوط به تامین اعتبار شده است، گفت: در اوایل سال ۱۴۰۰ که حکم صادر کردیم نیز در احکام ذکر شده که پرداخت این مبلغ منوط به تامین اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه است که همچنان بحث تامین اعتبارش مطرح است.
وی با بیان اینکه هر زمان که سازمان برنامه و بودجه تامین اعتبار کند ۲ روز بعد این بدهی را متناسب با اعتباری که در اختیار ما قرار داده شده به بازنشستگان پرداخت میکنیم، بیان کرد: صندوق بازنشستگی کشوری از خودش منابعی در اختیار ندارد و نمیتوان در مورد زمان پرداخت این بدهی به بازنشستگان پیشبینی داشته باشیم، مشخص نیست چه زمانی سازمان برنامه و بودجه در این رابطه تامین اعتبار میکند البته ما پیگیر این موضوع هستیم و این مبلغ حتما باید به بازنشستگان پرداخت شود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، با تشکر از همکاران صندوقهای استانی و ستاد مرکزی در صدور احکام بازنشستگان در سال جدید گفت: با ابلاغ شیوه نامه متناسبسازی در ۳۱ فروردین ماه، همکاران ما در مدیریتهای استانی و ستاد مرکزی با تلاش بیوقفه موفق شدند به سرعت، یک میلیون و ۷۶۰هزار حکم شامل اعمال ۲۰ درصد افزایش سنواتی و ۳۰ درصد مرحله دوم متناسبسازی را صادر کنند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، حجتاله میرزایی افزود: احکام در سایت صندوق از ساعت ۲۴ امشب و در نرم افزار صبا از هم اکنون قابل مشاهده است.
او با بیان اینکه مابه التفاوت حقوق نیز آغاز شده و درحال واریز به حساب بازنشستگان است، گفت: باید توجه داشت که این احکام بر اساس دستورالعمل سازمانهای اداری و استخدامی و برنامه و بودجه، ابلاغی مورخ ۳۱ فروردین، صادر شده و پیش از آن امکان صدور احکام وجود نداشت.
میرزایی با اشاره به تلاشهای بیوقفه همکاران صندوق تصریح کرد: همکاران ما در حوزه فناوری اطلاعات و معاونت فنی و بیمهای در سه روز گذشته کمتر از چهار ساعت استراحت داشتهاند. این حجم کار در چنین مدت کوتاهی واقعاً قابل تقدیر است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری همچنین گفت: احکام اصلاحی معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۰، بازنشستگان دیوان محاسبات و مخابرات نیز در روزهای اخیر صادر و در سایت صندوق بارگذاری شده است.
وی افزود: برای تعداد محدودی که نیاز به مصوبه هیئت امنا دارند نیز جلسه ای روز شنبه برگزار شده و برای آنها تصمیم گیری میشود.
صندوق بازنشستگی کشوری جزئیات نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری را با اعمال ۲۰ درصد از افزایش سنواتی و اجرای ۳۰ درصد از متناسبسازی، در سال ۱۴۰۴ براساس شیوهنامه ابلاغی از سوی سازمانهای اداری و استخدامی و برنامه و بودجه را اعلام کرد.
سازمان بازنشستگی کشوری نحوه محاسبه و افزایش حقوق بازنشستگان این صندوق در سال ۱۴۰۴ را در حالی اعلام کرده است که بر اساس این اعلام، فرایند تعیین حقوق جدید در قالب چهار گام اجرایی صورت میگیرد که در آن افزایش حقوق سالانه و مراحل متناسبسازی حقوق با شاغلان در نظر گرفته شده است.
در گام نخست، حقوق بازنشستگان با اعمال افزایش ۲۰ درصد سالانه محاسبه میشود. در گام دوم، مبلغ افزایش متناسبسازی مندرج در حکم ۱۴۰۳ تقسیم بر ۴۰ درصد از افزایش مرحله اول متناسبسازی میشود تا به این ترتیب عدد کلی متناسبسازی معادل ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز به دست آید.
در گام سوم، عدد کلی متناسبسازی معادل ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز در ۳۰ درصد ناشی از اجرای مرحله دوم متناسبسازی ضرب شده و به این ترتیب رقم افزایش ۳۰ درصدی ناشی از اجرای مرحله دوم متناسبسازی محاسبه میشود. در نهایت، با در نظر گرفتن افزایش متناسبسازی نهایی پس از لحاظ کردن ضریب سال ۱۴۰۴ و سپس تجمیع آن با حقوق ناشی از ضریب افزایش سالیانه، حقوق نهایی بازنشسته در سال ۱۴۰۴ تعیین خواهد شد.
این اقدام در راستای اجرای عدالت حقوقی میان بازنشستگان و شاغلان و بهمنظور ارتقاء سطح معیشت بازنشستگان انجام شده و بر پایه سیاستهای کلان سازمان برنامهریزی شده است. اما باتوجه به اینکه احکام هر یک از بازنشستگان، بر اساس شرایط شغلی زمان اشتغال، سنوات شغلی، گروه، طبقه، رتبه، مرتبه و شرایط خاصی مثل ایثارگری و برخورداری از سابقه مدیریت و ... متفاوت است، ارقام حاصله برای هر یک از بازنشستگان، متفاوت است.