خبر خوش از واریزی جدید برای بازنشستگان کارگری | شگفتانه جدید دولت برای بازنشستگان کارگری به مناسبت روز کارگر

محمدحسن موسیوند در اظهارنظری انواع تبعیض‌ها میان گروه‌های شاغل و بازنشسته را اصلی‌ترین معضل و مطالبه محوری هر دو در آستانه هفته کارگر ارزیابی کرد.

کدخبر : 30346
سایت سرگرمی روز :

 برگزاری هفته کارگر همواره با بیان ملاحظات و مطالبات جامعه کارگری همراه بوده است. همه موضوعات مختلف مربوط به این گروه از جامعه ایران شامل معیشت، امنیت شغلی، رفع تبعیض میان کارگران و بازنشستگان دستگاه‌های مختلف، طبقه‌بندی مشاغل و جلوگیری از ناترازی‌های منجر به تعدیل نیرو در استان‌ها، از مطالبات زنده و جدی امسال کارگران محسوب می‌شود.

حل مشکلات مربوط به این مطالبات عمدتاً از مسئولان دولتی و کارفرمایان خواسته می‌شود. در این میان برخی مطالبات برجسته‌تر بوده و به عنوان مسائل ضروری و فوری جامعه کارگری شناخته می‌شوند و فعالان کارگری در تشکل‌ها بیشتر بر روی آن‌ها تاکید کرده و آن‌ها را به شعار خود در روز کارگر بدل می‌سازند. 

محمدحسن موسیوند (فعال کارگری و دبیر اجرایی خانه کارگر استان لرستان) در این رابطه اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعاتی که کارگران همه‌ساله به آن اعتراض دارند اما بنابر مصلحت و ایجاد نشدن حاشیه از این ناراحتی خود سخن نمی‌گفتند، موضوع تبعیض‌های چندجانبه‌ای است که بر آن‌ها روا داشته می‌شود. این موضوع نه تنها مشمول حال کارگران شاغل بوده، بلکه شامل حال کارگران بازنشسته نیز هست. تبعیض برای هر کارگر آگاه و زحمتکش در جامعه تلخ است و شرایط برای هرگونه اتحاد عمل گسترده را بخاطر وجود منافع  متعارض، در اثر چنین وضعیتی حساسی دشوارتر می‌کند.

وی افزود: تبعیض در سازمان تامین اجتماعی میان بازنشستگان همکار این سازمان و بازنشستگان کارگری غیر همکار در این سازمان، یکی از موضوعاتی است که برای بازنشستگان کارگری در روزهای هفته کارگر و در اجتماعات مربوط به این هفته مطرح و به گوش ما می‌رسد.

تصور کنید بازنشستگان خود سازمان تامین اجتماعی شبیه به سایر مستمری‌بگیران حق بیمه و کسورات پرداختند و همه مبالغ پرداختی مشابه است، اما بازنشسته کارگری ممکن است با ۱۰ میلیون تومان حقوق بازنشسته شود اما بازنشستگان همکار خود سازمان با مستمری حدود ۳۰ میلیون تومان به‌طور متوسط بازنشسته می‌شوند. 

موسیوند تصریح کرد: تبعیض دیگری که وجود دارد، میان بازنشستگان کشوری، لشگری و نفت با بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی است. این بازنشستگان مانند شاغلین خود ممکن است چندبار در سال ترمیم حقوق داشته باشند اما بازنشستگان تامین اجتماعی باوجود مداومت تورم، تنها یک بار در سال مانند کارگران مشمول افزایش حقوق می‌شوند. از نظر بیمه درمانی نیز بازنشستگان سایر صندوق‌ها خدمات بهتری دریافت کرده و متوسط مستمری آن‌ها با بازنشسته کارگری قابل قیاس نیست. 

این فعال کارگری ادامه داد: تبعیض میان کارگران شاغل نیز کمابیش از موضوعات قابل بحث است. این تبعیض می‌تواند استانی، شغلی و. . باشد. به واسطه برخی‌ عدم نظارت‌ها، ما خیل جمعیتی را در برخی استان‌های پیرامونی و کمتر برخوردار داریم که بطور گسترده کمتر از مصوبات مبتنی بر قانون کار و تصمیم مزدی شورای عالی کار مزد دریافت می‌کنند.

برای مثال در همین استان لرستان و برخی استان‌های دیگر به وضوح شاهد هستیم که کارگران پرتلاش جایگاه‌های سوخت بنزین و گاز برخلاف قانون کار، مزد کمتر می‌دهند که این ناشی از عدم بازرسی‌های در حد استاندارد است. در برخی مناطق نیز شاهد آن هستیم که مزد حداقل دستمزد مصوب پرداخته می‌شود، اما کارگر به‌جای ۸ ساعت تا ۱۲ ساعت کار کرده و هیچ مبلغی تحت عنوان اضافه کار بابت آن ۴ ساعت اضافه کار توسط کارگر دریافت نمی‌شود. 

دبیر اجرایی خانه کارگر استان لرستان تاکید کرد: البته مطالبات اولویت‌دار و مهم دیگر جامعه کارگری سر جای خود هستند که اثرات‌ عدم رعایت آن باری بر روی دوش سازمان تامین اجتماعی و بازنشستگان نیز هست. مهمترین این موارد، بحث امنیت شغلی است! کارگران بطور کلی خواستار امنیت شغلی هستند و ما نیز به عنوان نماینده کارگری معتقدیم که باید اشتغال موجود پایدار باشد و حذف اشتغال موجود بسیار مهم است. 

وی خاطرنشان کرد: وضعیت اقتصادی که ما به آن معترض هستیم، (در کنار عدم امنیت شغلی) باعث شده تا کارفرمایان و مدیران امکان تعدیل نیروی بیشتری پیدا کنند. بسته شدن واحدهای تولیدی به دلایل مختلفی از قبیل مشکل بانکی و مالی، واردات و کمبود و ناترازی انرژی از همین قبیل موارد است که در برخی شهرستان‌ها بسیار بیشتر است.

در استان لرستان این وضعیت متزلزل‌تر است. ما امروزه نساجی بروجرد را داریم که در یک روند مداوم اقدام به تعدیل نیرو می‌کند. کاشی جم بروجرد را نیز داریم که هفت ماه حقوق پرداخت نکرده و در آستانه تعدیل نیرو هست. نساجی بروجرد نیز هنوز مطالبات باقی‌مانده کارگران خود را نپرداخته است. 

موسیوند با اشاره به اعتراض کارگران به ویژه در این ایام به ناترازی انرژی و تاثیر آن بر تولید و بیکاری، اظهار کرد: موضوع کم آبی و کمبود برق و گاز، گریبان بسیاری از صنایع را در اقصی‌نقاط کشور گرفته است. قطعی برق ضربه مهلکی را به تولید وارد می‌کند.

ما کارگاه‌هایی را داریم که نباید هرگز برق‌شان قطع شود؛ برخی از آن‌ها واحدهایی هستند که در صورت قطعی برق، ضایعات تولید کرده و یا موادی که درحال تولید آن هستند، فاسد شده یا قطعاتی از مجموعه آن‌ها از رده خارج می‌شود. در این موارد برق مجموعه‌ها باید روی حالت استند-بای برود که شاید بسیاری از آن‌ها چنین سیستمی ندارند.

در چنین شرایطی تولید، آسیب جدی می‌خورد و فرصت‌های شغلی از بین می‌رود. در واحدهایی که ذخیره انرژی، موتور برق و موتورهای دیگر وجود ندارد، جایگزینی وجود ندارد و این موضوع ضرر جدی به تولید و کارگران می‌زند. ما کارخانه‌ای به نام «خمیر مایه» در لرستان داریم که اگر دچار ناترازی انرژی و قطع برق شوند، طی مدت کوتاهی ضرر چند ده میلیارد تومانی به بار می‌آورند. ما در سال گذشته و امسال از این موارد زیاد داشتیم و امیدواریم مسئولان نسبت به موضوع مذکور رسیدگی کافی داشته و آن را قبل از بحرانی شدن حل کنند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: