درمان خانگی | درمان سرفه

بهترین درمان خانگی سرفه‌ تو هوای آلوده | این دانه ناشتا برای سرفه آب روی آتش

به‌دلیل ورود ویروس و عفونت ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا، سرفه خشک به‌ عنوان واکنشی به التهاب حلق در بدن ایجاد می‌شود. در این وضعیت سرفه خشک و خارش گلو رخ می‌دهد. در این حالت اسید معده وارد مری می‌شود و ممکن است با علائم دیگری مثل حالت تهوع، بوی بد دهان و سوزش معده هم همراه باشد.

کدخبر : 9320
سایت سرگرمی روز :

سرفه های خشک یکی از آزاردهنده ترین حالات هستند که مشکلات بسیاری را ایجاد می کنند؛ البته راهکارهایی برای درمان آن وجود دارند.

سرفه‌های خلط دار نیز می‌توانند نشانه‌ عفونت‌های تنفسی باشند. هنگامی که عفونت‌های تنفسی، مجاری تنفسی و ریه‌ها را درگیر می‌کنند؛ تولید موکوس در مجاری زیاد می‌شود. بنابراین، بدن در طول یک واکنش دفاعی که سرفه نام دارد، آن‌ها را به بیرون می راند.

با توجه به این که شیوع بیماری های تنفسی از جمله سرماخوردگی در فصول سرد بیشتر است و بنابراین سرفه های خشک و خلط دار هم بیشتر ممکن است افراد را آزار دهد؛ یک متخصص با حضور در برنامه تلویزیونی بهترین روش درمان برای این نوع سرفه ها را معرفی و تشریح کرد.

یک محقق تغذیه درباره پژوهش خود پیرامون تاثیر روغن سیاه‌دانه بر کبد چرب غیرالکلی گفت: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف روغن سیاه‌دانه باعث بهبود التهاب و اختلالات لیپیدی و قند خون در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی می‌شود.

محمد رشیدمایوان ، با بیان این که این پژوهش به عنوان پایان‌نامه کارشناسی ارشد وی در دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز انجام شده، گفت: حجم نمونه ۴۴ نفر بود که  ۲۲ نفر در گروه مداخله و ۲۲ نفر در گروه کنترل بودند.افراد در هر دو گروه به مدت هشت هفته روزانه یک گرم روغن سیاه‌دانه بعد از ناهار مصرف می‌کردند. همه‌ی شرکت‌کنندگان دارای کبد چرب غیرالکلی بودند و توسط پزشک متخصص گوارش به این مطالعه ارجاع داده شده بودند.

وی افزود: در این پژوهش دو سو کور، پارامترهایی همچون قند خون ناشتا، برخی فاکتورهای التهابی، آنزیم‌های کبدی و پروفایل لیپیدی بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی بررسی شد.

این دانشجوی دکترای تغذیه در پاسخ به سوالی درباره عوارض مصرف روغن سیاه‌دانه گفت: مطالعاتی درباره عوارض روغن سیاه‌دانه بر موش انجام شده بود که نتایج آن نشان داد مصرف پنج گرم به ازای هر کیلوگرم وزن موش هیچ مشکلی ایجاد نکرده بود. در مطالعه‌ی ما نیز یک نفر بعد از مصرف روغن سیاه‌دانه دچار ریفلاکس و سوزش سردل شده بود که از مطالعه خارج شدند. اما حساسیت در نتیجه‌ مصرف روغن سیاه‌دانه به طوری که باعث ایجاد علائم مسمومیت شود، هنوز در مطالعات بر روی انسان ذکر نشده است.

رشیدمایوان با بیان این که پس از مصرف روغن سیاه‌دانه آنزیم‌های کبد و قند خون ناشتای شرکت‌کنندگان در مطالعه اندازه گیری شد، افزود: قند خون افرادی که روغن سیاه‌دانه مصرف کرده‌ بودند روند کاهشی داشت. به طور کلی، برای ایجاد کبد چرب غیرالکلی چند مکانیسم وجود دارد که یکی از آن‌ها مقاومت به انسولین است. مقاومت به انسولین در نتیجه چاقی رخ می‌دهد. اگر مقاومت به انسولین بالا برود فرد انسولین دارد ولی دیابتیک نیست و گیرنده‌های آن درگیر شده به همین دلیل قند خون افزایش پیدا می‌کند.

دانشجوی دکترای علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره انواع روغن‌های سیاه‌دانه‌ای که در بازار وجود دارد گفت: روغن سیاه‌دانه‌ای که در بازار وجود دارد به دو شکل خوراکی و غیرخوراکی است. روغن سیاه‌دانه در مواردی که به صورت سنتی از آن روغن‌گیری شده، می تواند سمیت ایجاد کند. روغنی که ما در این مطالعه از آن استفاده کردیم با افشره سرد روغن گیری شده و از شرکت های معتبر داخلی خریداری شده بود. یعنی در این روش با استفاده از تغییر دما روغن سیاه‌دانه از آن خارج می‌شود.

رشید مایوان در پایان افزود: بهتر است مردم از روغن سیاه‌دانه‌ای که به صورت صنعتی و تحت نظارت بهداشتی تهیه شده استفاده کنند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • محمدرضا تیمورپور
    0

    ریزبینی ودقیق بودن شما قابل تحسین هست خانم دکتر محمدپور