اگه این نشونه هارو داری فلفل نخور تا عمر نوح داشته باشی

فلفل قرمز گیاهی است چند ساله، علفی، ایستاده با طول حدوداً یک متر که گلها سفید، کوچک و محوری می‌باشند. میوه‌ها سته، مخروطی، قرمز رنگ، محتوی دانه‌های سفید رنگ هستند .

کدخبر : 9732
سایت سرگرمی روز :

فلفل برای مشکلات گوارشی از جمله گاز روده، درد معده و اسهال استفاده می شود.

تحقیقات بیشماری نشان داده‌اند که کپساسین موجود در فلفل از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری می‌کند و حتی سبب از بین رفتن سلول‌های بدخیم می‌شود. اثر این ماده در از بین بردن تومورهای پروستات و بیضه و سرطان‌های مرتبط با اختلال هورمونی مشاهده شده است

در سرماخوردگی‌ها مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفید و سریع دارد. منظور از دوز بالا در حدود ۶۰۰ میلی گرم تا یک گرم است. بدیهی است دوز بالا برای اشخاص مختلف فرق می‌کند برخی بیشتر از دیگران احتیاج دارند.

برای تسکین سرفه‌های شدید به خصوص در مواردی که اخلاط زیادی در بیماری تنفسی هست، فلفل قرمز در بیرون انداختن اخلاط بسیار کمک می‌کند و در نتیجه سرفه رفع می‌شود. فلفل قرمز یک ماده ضد عفونی کننده است بنابراین به صورت غرغره برای ضد عفونی حلق توصیه می‌شود.

این ماده غذایی، حاوی کالری بسیار کمی است، به همین خاطر مهمان تمام بشقاب‌های رژیمی است. فلفل تند علاوه برداشتن خاصیت ضدسرطانی به میزان چشمگیری حاوی فیبر است که در حفظ سلامت بدن موثر است. انواع فلفل چه از نوع تند وچه شیرین، حاوی ترکیباتی هستند که تحقیقات نشان‌ داده دمای بدن را به میزان چشمگیری بالا می‌برند و مصرف اکسیژن را بعد از ۲۰‌دقیقه خوردن فلفل به حداکثر می‌رسانند؛ این یک خبر بسیار خوشحال کننده است چرا که به این معناست که بدن، کالری بیشتری می‌سوزاند وبه کاهش وزن کمک بسیاری می‌کند.

قطعا همه افرادی که رژیم غذایی خاصی را دنبال می‌کنند با شنیدن اینکه قرص‌های لاغری جدید حاوی ترکیب DCT وارد بازار شده، خیلی خوشحال می‌شوند. ترکیبات این قرص‌ها مواد موجود در فلفل قرمز تند است که باعث افزایش سوخت وسازبدن ودر نتیجه کاهش وزن می‌شود.

با نوش جان کردن فلفل تند، احساس گرما وآتش گرفتن می‌کنید. علت این است که کاپساسین موجود در فلفل باعث ترشح آدرنالین می‌شود؛ این هورمون در بالا رفتن دمای بدن نقش موثری دارد. دمای بدن بالا رفته، متابولیسم افزایش پیدا می‌کند ودر بسیاری از افراد، باعث عرق کردن می‌شود. پس از اینکه این حالت به وجودآمد، بدن کالری بیشتری می‌سوزاند وفرد لاغر می‌شود.

محل رویش: این گیاه بومی ایران نیست و بصورت کاشته شده در ایران موجود می‌باشد .

زمان برداشت قسمت مورد استفاده: میوه قبل از رسیدن کامل در اواخر تیرماه تا اواسط مرداد ماه جمع‌آوری می‌گردد.

قسمت مورد استفاده: میوه 

کاربرد درمانی: فلفل برای مشکلات گوارشی از جمله گاز روده، درد معده و اسهال استفاده می شود.

سایر کاربردهای فلفل عبارت است از: تسکین دندان درد، دریازدگی، اعتیاد به الکل، مالاریا و تب است. همچنین برای کمک به افرادی که مشکل بلع دارند استفاده می شود.

مصرف موضعی فلفل برای درد ناشی از زونا، استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، و فیبرومیالژیا همچنین برای درد عصب (نوروپاتی) مرتبط با دیابت و انواع دردهای عصبی (نورالژی)، و کمر درد بکار برده می شود.. در کمبود جریان خون محیطی و بصورت موضعی در درمان دردهای عصبی شامل دردهای روماتیسمی و سرمازدگی بکار می‌رود (3).

آثار فارماکولوژیک مشاهده شده: کاپسیکوم یک نوروپپتید فعال است که ساخت، ذخیره، انتقال و آزاد شدن ماده P را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این دارو با تخلیه ماده P و ممانعت از تجمع مجدد آن در اعصاب حسی محیطی، پوست و مفاصل را نسبت به درد غیر حساس می‌نماید. کاپسایسین موجود در گیاه سبب تحریک متابولیسم چربی از بافت ذخیره‌ای می‌گردد و همچنین دو آنزیم کبد G6PD و لیپوپروتئین لیپاز را فعال می‌کند (3). اولئورزین کاپسیکوم باعث کاهش کلسترول و تری گلیسرید خون و مهار تجمع کلسترول و تری گلیسرید در کبد و آئورت جربیل تحت تغذیه غذای پرچرب شده است (4).

احتیاط مصرف: محرک غشاء مخاطی است و تنفس آن سبب واکنشهای آلرژیک می‌شود. مصرف خوراکی زیاد آن باعث آسیب کلیوی، کبدی و گوارشی می‌شود با داروهای مهار کننده MAO و کاهش دهنده‌های فشار خون، بدلیل افزایش آزادسازی کاتکول آمینها تداخل دارد و سبب افزایش متابولیسم داروها می‌گردد (3).

منع مصرف: کاپسیکوم روی نواحی ترک خورده یا ملتهب پوست، مگر تحت شرایط ویژه، و در نوزادان و اطفال زیر دو سال، مگر تحت نظر پزشک ، نباید مصرف شود.

ترکیبات شیمیایی: پروتئین، ویتامین، کومارین، فلاونوئید، اسانس، ساپونین‌های استروئیدی (Capsicidine)، رنگدانه‌های کاروتنوئیدی، کاپسایسین (ماده فنلی) (3، 5).

نحوه و میزان مصرف:

1- میوه: 120-30 میلی‌گرم سه بار در روز میل شود.

2- تنتور: 1-3/0 میلی‌لیتر، میل شود.

3- تنتور قوی گیاه: 2-06/0 میلی‌لیتر میل شود (3).

مصرف غذایی: به عنوان ادویه و چاشنی مصرف می‌شود (6).

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: