تعیین رقم نهایی سهم بازنشستگان تامین اجتماعی از همسان سازی | بازنشستگان تامین اجتماعی بخوانند
به گفته علیزاده، سازمان تأمین اجتماعی، شورایعالی کار و کانون عالی بازنشستگان، مقصر اصلی کاهش حقوق بازنشستگان هستند، بنابراین متناسبسازی بایستی برای جبران این فاصله صورت گیرد و انتظار میرفت افزایش حقوق برای حداقلبگیران، دست کم مبلغ ۵ میلیون تومان باشد.
«سعید علیزاده» بازنشسته تامین اجتماعی در انتقاد از نحوهی اجرای همسانسازی گفت: آقای میدری وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرده است «احکام همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی برای حدود هشتصد هزار بازنشسته صادر خواهد شد و برای ۳ و نیم میلیون نفر احتیاجی به صدور حکم نیست» که منظور ایشان از ۳ و نیم میلیون نفر کسانی هستند که حداقل مبلغ یعنی فقط ۷۱۶ هزار تومان به مستمریشان اضافه شده است. در حالی که جامعه بازنشستگان تامین اجتماعی انتظار دریافت حداقل چند میلیون تومان افزایش حقوق بر اساس اجرای فرمول متناسبسازی را داشتند با مشاهده افزوده شدنِ ۷۱۶ هزار تومان به حقوق ۷میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی حداقلبگیران، شوکه شدند و خیال اجرای عدالت را برباد رفته دیدند!
او افزود: باید پرسید معنی متناسبسازی چیست؛ از نظر بازنشستگان، همسانسازی یعنی جبران عقب ماندگی اولین حقوق بازنشستگی نسبت به حداقل دستمزد سال بازنشستگی و به عبارتی حفظ قدرت خرید در سطح اولین حقوق بازنشستگی دریافتی. در حال حاضر بازنشستگان حداقلی بگیر از سال ۱۳۸۷ تا سال جاری حدود ۶۰ درصد و بازنشستگان سایر سطوح تا حدود ۱۱۰ درصد عقب ماندگی حقوق از نرخ تورم ۱۶ساله دارند که باید جبران میشد. علت این عقب ماندگی هم این است که در این ۱۶ سال سازمان تامین اجتماعی برخلاف ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، برای افزایش سالانه مستمری بازنشستگان از مصوبات ناعادلانهی شورایعالی کار تبعیت نموده است.
به گفته علیزاده، سازمان تأمین اجتماعی، شورایعالی کار و کانون عالی بازنشستگان، مقصر اصلی کاهش حقوق بازنشستگان هستند، بنابراین متناسبسازی حقوق بایستی برای جبران این فاصله صورت گیرد و انتظار میرفت افزایش حقوق برای حداقلبگیران، دست کم مبلغ ۵ میلیون تومان باشد.
این بازنشسته افزود: به راستی چه تعداد بازنشسته و مستمریبگیر در فاصله ۷ میلیون و ۱۵ میلیون تومان حقوق هستند که آنها نیز حداقل افزایش مستمری یعنی ۷۱۶ هزار تومان را دریافت کردند، نه بیشتر؟ این شیوه اجرای متناسبسازی در حق همه اینها ظلم کرده است.
این فعال صنفی با تاکید بر اینکه «مبالغ پرداختی ناچیز و توهینآمیز است و باید حداقل ۵ میلیون به حقوق بازنشستگان کف بگیر و میانهی رو به پایین افزوده میشد» اضافه کرد: میگویند صندوق تأمین اجتماعی توان پرداخت این مبالغ را ندارد پاسخ این است که طی سالیان طولانی و در دهههای گذشته، اگر دولتهای متعدد بدهیشان به سازمان تأمین اجتماعی را به موقع پرداخت میکردند، الان صندوق تامین اجتماعی پر و پیمان بود؛ سوال اصلی این است که چرا مدیران عامل سازمان و مسئولان کانون بازنشستگان به قدر کافی پیگیر دریافت طلب سازمان از دولت نبودهاند؟!
علیزاده در پایان گفت: باید بدانیم مبلغ یکدرصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده که در بودجه سال جاری از اول سال از ۹۰ میلیون ایرانی برای همسانسازی گرفته شده چند میلیون همت است؛ چه میزان از آن صرف همسانسازی شده و چرا سهم بازنشستگان تامین اجتماعی «هیچ» است؟!
حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هر ماه بر اساس حروف الفبا واریز میشود و سازمان تامین اجتماعی جدولی تحت عنوان جدول واریز مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی منتشر میکند. در ماه جاری نیز این جدول تهیه و منتشر شده اما برخی از بازنشستگان که نام خانوادگی آنها با الف و ب آغاز میشود خبر دادهاند که هنوز حقوق خود را دریافت نکردهاند.
هنوز دلیل عدم واریز به موقع حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص نیست و سازمان تامین اجتماعی در این خصوص توضیحی ارائه نکرده است.
برخی از بازنشستگان در شبکههای اجتماعی نوشتهاند دلیل به تاخیر افتادن واریز حقوق آنها تعطیل شدن بانکها و ادارات به دلیل آلودگی هوا اعلام شده است؛ موضوعی که سازمان تامین اجتماعی هنوز واکنشی به آن نشان نداده است.
مدیرعامل تامین اجتماعی، بخشنامه متناسبسازی را ابلاغ کرد.
در روزهای اخیر، بخشنامه متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به مدیران ادارات کل در استانها ابلاغ شده است.
احکام جدید متناسبسازی بازنشستگان تامین اجتماعی صادر شده است که به موجب جزء ۲ بند «ر» ماده ۲۸ قانون مذکور در مورد اجرای متناسبسازی، صراحتا سازمان تامین اجتماعی مکلف شده در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسبسازی مستمری بازنشستگان اقدام کند؛ به نحوی که در پایان سال سوم برنامه، نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال، با ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری، متناسب شود.
در بخشی از بخشنامه مذکور آمده است: در راستای اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی با اصلاحات و الحاقات بعدی، سازمان تامین اجتماعی مکلف است در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسبسازی مستمری آن دسته از مستمریبگیران مشمول اقدام کند به نحوی که در سال اول ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد پرداخت شود.