روانشناسی رابطه | روانشناسی رابطه دقیق
روانشناسی رابطه | رابطه عاطفیت بهم خورده و دلت شکسته؟ | بیا اینجا تا بهت بگم چطوری رابطتتو با عشقت به روزهای اولش برگردونی
برای ترمیم و بازسازی رابطه پایان یافته چه باید کرد؟ آیا بازگشت به رابطه تمام شده درست است؟ چگونه رابطه خراب شده را درست کنیم؟ برای بازسازی رابطه بعد از خیانت و دروغ، فرد دلشکسته یا فردی که اشتباه را مرتکب شده چه باید بکند؟
در این بخش از روانشناسی رابطه سایت سرگرمی روز به این موضوع می پردازیم: اگر به دلایل مختلفی از جمله دلسردی، خیانت، دروغ، توهین و آزار به هر نحوی، رابطه ی شما تحت تاثیر قرار گرفته و یا جدا شده اید، پس از مدتی ممکن است به فکر ترمیم و بازسازی رابطه بیفتید. در این شرایط باید خوب تامل و تفکر کنید و دلایل و انگیزه های خود را برای ترمیم رابطه بسنجید؟ آیا انگیزه های شما بیرونی و تحت تاثیر عوامل و جو بیرون است یا قلبا و با تمام وجود این رابطه برای شما ارزشمند است؟ آیا هر دوی شما تمایل به بازسازی رابطه دارید یا فقط اصرار از یک طرف صورت میگیرد؟ هزینه ها و فواید برگشت و بازسازی رابطه را خوب بسنجید و در صورتی که هزینه ها و آثار مخربی که با برگشت قرار است بپردازید بیش از فواید و نتایج مثبت آن بود در این زمینه تردید کنید.
با وجود همه ی مشکلات، وقتی احساسی عمیق و واقعی در رابطه ای وجود داشته باشد، بی شک ارزش تلاش و بازسازی را دارد. ممکن است خود شما مرتکب اشتباهی شده باشید و حالا میخواهید برای جبران آن، همهی تلاشتان را بکنید و یا شاید شما در رابطه دلشکسته شده اید و حالا میخواهید سعی کنید ببخشید. در هر دو صورت لازمه ترمیم رابطه «فروتنی» است. در صورتی که بخواهید از موضع بالا و با تکبر رفتار کنید هیچ چیز درست نمیشود. اما برای بازسازی رابطه باید چه کرد و چه نکرد؟ با ما همراه باشید.
بازسازی رابطه؛ اگر دلشکسته شده اید و میخواهید ببخشید
خودتان را پیدا کنید و عزت نفستان را بالا ببرید
آزرده شدن و آسیب دیدن به هر شکلی از جمله مورد خیانت و بی توجهی قرار گرفتن، دروغ شنیدن و تحقیر شدن، باعث میشود که بسیار عاطفی شوید و گاه اعتماد به نفستان کاهش یابد. تحمل این شرایط هر چقدر هم که سخت باشد، از عهده هر انسان عادی برمیآید.
برای بهبود اوضاع و کمک کردن به خودتان میتوانید کارهای مختلفی انجام دهید، اما مراقب باشید کارهایی نکنید که شما را به عمق بیشتری از دریای غم و ناامیدی فروببرد. مثلا هر چقدر روحیه و رفتار شما هیجانزده تر و عاطفی تر باشد، محتاجتر یا گوشهگیرتر میشوید. چنین خصوصیاتی همسر یا شریک احساسیتان را بیشتر از شما دور و به شما بی توجه میکند. این بیتوجهیها باعث میشود که کجخلقتر و زودرنجتر شوید، سختتر ببخشید و کمتر با خودتان و همسرتان مهربان باشید…
پژوهشها نشان داده است که دلجویی کردن از خود و توجه به خود یکی از بهترین روشهای آرام کردن خود، منطقی و عقلانی کردن عواطف و در نتیجه بهبود رابطهی سرد شده است. بنابراین اگر بتوانید به وضع و خودتان سروسامان بدهید، موفقیت بیشتری برای احیاء رابطهتان خواهید داشت.
زمانی که اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی داشته باشید بهتر میتوانید با مسائل کنار بیایید. شما باید علت اینکه نمیتوانید به خودتان اعتماد کنید و علت چیره شدن هراس بر خود را بیابید و مشکلاتان را حل کنید تا بتوانید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.
زمان بدهید
گذر زمان باعث میشود خشم و عصبانیتتان کم شود و منطقیتر رفتار کنید. فرصت کافی برای سبک سنگین کردن رابطه خود داشته باشید و در نهایت تصمیم درستتری بگیرید. اگر فکر میکنید نیاز به مشاوره دارید حتما این کار را انجام دهید. اگر هر دو با هم به مشاوره مراجعه کنید، قطعا نتیجه بهتری میگیرید.
خودتان را سرزنش نکنید اما منطقی بیندیشید
شاید برای خیانت و بی توجهی دیدن یا مورد سواستفاده قرار گرفتن، به سرزنش خود رو آورده اید و فکر میکنید که شما به اندازه کافی دوست داشتنی نیستید یا دچار خود کم بینی شده اید، این افکار به شما بسیار آسیب می زند و راه به جایی نمیبرد. فردی که خیانت میکند یا به هر نحوی خشونت میورزد، مشکلات خاص خودش را دارد که در نوع خود باید به آن ها رسیدگی شود. پس هرگز خود را مقصر ندانید و با خود کاملا مهربان باشید و از خود حمایت کنید.
با این حال بهتر است منطقی بیندیشید و با مرور کردن همه چیز، نقاط ضعف و نقاط قوت رابطه تان را بیابید و تحلیل کنید. در صورت پشیمانی شریک احساسیتان، نقش شما برای بهبود رابطه چیست و چه کارهایی میتوانید برای بازسازی رابطه انجام دهید؟ حالا به نیازهایی که به آنها توجه نشان نمیدادید توجه کنید و در رابطهتان از آنها کمک بگیرید.
گفتگو کنید
گفتگو درباره اتفاق پیش آمده میتواند به برونریزی اندوه و خشم کمک کند. درباره آنچه موجب اذیت و آزار شما شده با شریک زندگی خود صحبت کنید و مشکلات و مسائل خود را با شریک خود در میان بگذارید تا بتواند آنها را حل کند . با همسرتان صادق باشید و نگرانی هایتان را بیان کنید. برای اینکه گفتگو به پرخاش و تنش و جنجال نیانجامد، لازم است هر دو احساسات و باورهایتان را برای خودتان نگه دارید و به دنیای همسرتان قدم بگذارید. او را نه به عنوان دشمن، بلکه به عنوان کسی ببینید که مثل شما احساساتش جریحهدار شده و زجر کشیده است.
به نشانه های پشیمانی او توجه کنید و آن را بپذیرید
در صورتی که شریک عاطفی شما نه تنها در زبان که در عمل نیز پشیمانی قلبی خود را به شما نشان می دهد و در تلاش برای بازسازی رابطه و اعتماد شماست، این را از او بپذیرید و به او فرلصت جبران بدهید. بر خوبی ها تکیه کنید و نقاط قوت او را بیشتر در ذهن خود پر رنگ کنید.
ببخشید
این سخت ترین کاری است که برای بازسازی رابطه باید انجام دهید. مهمترین عامل برای بازسازی رابطه و شفای رنجهای روحی، بخشیدن است. اگر همسرتان به شما نشان دهد که تغییر کرده و حفظ رابطه اش با شما تا چه حد برایش مهم است و برای آن حاضر به تلاش و کوشش بسیاری است، شما نیز گذشته را فراموش کنید و ببخشید تا فرصت ساختن یک رابطه محکم و پایدار را به خود و او بدهید.
بازسازی رابطه اگر شما اشتباهی مرتکب شده اید
مسئولیت اشتباهتان را بپذیرید و عذرخواهی کنید
باید زمان بگذارید و رفتارهای خودتان را بررسی کنید. ببینید علت اشتباهی که انجام داده اید چه بوده و چرا اتفاق افتاده است. نقطه ضعف خود و رابطه تان را بیابید و برطرف کنید. معذرت خواهی، ابراز پشیمانی و نشان دادن پشیمانی در عمل، رفتارهایی است که باید برای بازسازی رابطه انجام دهید.
برای جلب اعتماد دوباره تلاش زیادی بکنید
اگرچه میتوان دوباره اعتماد و رابطه را حتی بهتر از قبل ساخت اما بدانید که باید خیلی صبور باشید، چرا که کار بسیار سختی است و زمان زیادی میبرد. اعتماد یعنی من امن هستم، تو امن هستی و دنیای ما امن است. بعد از خیانت و بدی، دنیای رابطه ترک میخورد و دوباره ساختنش مدتی طول میکشد.
در دسترس باشید
سر وقت خانه باشید. اگر قرار بوده به او تلفن بزنید، حتما این کار را انجام دهید. شریک زندگیتان را از برنامههای روزانه و هفتگیتان باخبر کنید. اگر او احساس کند در دسترس هستید، راحتتر می تواند احساس امنیت و اعتماد کند.
صبور و استوار باشید
برای اینکه اعتماد همسرتان را دوباره جلب کنید، اول باید به او ثابت کنید که از صمیم قلب متاسف هستید و باوجود اتفاقی که افتاده، میخواهید بار دیگر به شما اعتماد کند. طرف مقابلتان باید ببیند شما در این راه جدی، قابلاعتماد و امن هستید. اگر حرفتان بار دیگر پیش او اعتبار داشته باشد، باز به شما اعتماد خواهد کرد. پس با هر نشانه بی اعتمادی او از کوره در نروید و دست از تلاش برندارید.
حق بدهید و بگذارید دلش را خالی کند
باید به طرف مقابلتان حق بدهید. به او زمان کافی بدهید تا هر چه در دلش دارد، بیرون بریزد. ممکن است گریه کند؛ فریاد بزند؛ یا شاید سوالهای خیلی زیادی بپرسد و شما را سرزنش کند. اگر بازسازی رابطه برای شما اهمیت دارید باید قوی باشید، تحمل کنید و از او معذرت بخواهید. نشان بدهید که احساسش را درک میکنید و به او حق میدهید.
در ابراز عشق صرفهجویی نکنید
ممکن است بعد از چند روز که به نظر می رسد اوضاع رو به بهبود است، دوباره سرزنش و بیاعتمادی همسرتان از جایی سربرآورد. در این مواقع روحیهتان را حفظ کنید. نفس عمیق بکشید و به شریک زندگیتان بگویید: «من تو را دوست دارم. تنها کسی که میخواهم در زندگیام داشته باشم تویی. از رنجی که برایت ایجاد کرده ام بینهایت متاسفم. از ناراحتی تو رنج میکشم، اما مطمئنم که این دوره را پشت سر میگذاریم و دوباره همه چیز بین ما خوب میشود.»
خوشقول باشید
اگر قرار است شریک زندگی شما یک بار دیگر به شما اعتماد کند، باید روی حرفهایی که میزنید، بمانید. اگر میدانید از پس انجام کاری برنمیآیید، قول ندهید. دروغ نگویید و بهانه نیاورید. اگر قولی دادهاید، انجامش دهید.
هیچ روزی از مهربانی به او غافل نشوید
مسیر بازسازی رابطه، به صبر و تحمل زیادی نیاز دارد. باید هر روز مهربانی کنید، به همسرتان توجه کنید و از کارهایش قدردانی کنید. مراقبت مداوم از رابطه ای که ضعیف شده وظیفه اصلی شما در این شرایط است.
در پایان به شما پیشنهاد میکنیم عوامل بروز اختلافات زناشویی را بخوانید و در جهت بهبود رابطه زندگی خود گام بردارید. شما نیز تجربیات خود را درباره ترمیم و بازسازی رابطه برای ما بنویسید و در این باره در بخش «نظراتن و پرسشها» گفتگو کنید.