سرگذشت واقعی دونگی چیشد؟ | سرگذشت واقعی اش با سریال زمین تا آسمون فرق داره
سرگذشت واقعی دونگی که با سریال دونگی متفاوت است!
بانو سوک بین چوی دونگ یی از خاندان هائِجو (9 آوریل 1718 – 17 دسامبر 1670) از محبوب ترین همسران امپراطور سوک جونگ چوسان بوده است. این بانو را در کشورمان با سریال دونگیی شناخته ایم. اما سرگذشت واقعی دونگی چیست؟
سرگذشت واقعی دونگی
چوی دونگ یی در یازدهمین سال سلطنت پادشاه هیون جونگ به دنیا آمد. او دختر چوی هیوون و بانو هنگ از نانیانگ بود و برادری بزرگتر به نام چو دانگ هو داشت که با بانو سانگ هئونگ ازدواج کرد و خواهری بزرگتر به نام سئو جون. دونگی در سن هفت سالگی وارد قصر شد. او از طبقه چئون مین بود که پایین ترین طبقه در طول سلطنت چوسان محسوب می شد. در آثار تاریخی چنین ثبت شده که او خدمتکار بخش آب بوده است.
مطابق با سرگذشت واقعی دونگی او در دوره ای با پادشاه آشنا شد که ملکه اینهیونتبعید شده و بانو جانگ هی بین روی قدرت بود. شبی که امپراطور در حال بازگشت به قصر بود، چوی دونگ یی مشغول عبادت و دعا برای ملکه اینهیون بود که امپراطور صدایش را شنید. در کتاب صخره و آب (수문록) نوشته است:
«شبی پادشاه سوک جونگ که نمی توانست بخوابد برای پیاده روی بیرون رفت تا شاید بی خوابی اش بر طرف شود. هنگام بازگشت به کاخ، از اقامتگاه خدمتکاران رد می شد که صدای گریه دختری را شنید. هنگامی که وارد اتاق شد در کمال تعجب دید که اتاق برای مراسم یادبود ملکه اینهیون که عزل شده آماده شده و دختر گریه می کند.»
مراسم یادبود برای ملکه اینهیون در زمان ملکه جانگ ممنوع بود و ملکه خاطیان را شدیدا تنبیه می کرد. به همین دلیل امپراطور از گستاخی و جسارت دختر تعجب کرده بود. دونگی متوجه صدایی شد و امپراطور را روبروی خود. او مقابل امپراتور زانو زد و امپراطور از او خواست که موضوع را برایش روشن کند:
دونگیی توضیح داد که مدیون محبت های ملکه اینهیون بوده و پس از عزل او کسی از ترس ملکه جانگ برایش مراسم یادبود نمی گیرد و امروز روز تولدش است. به همین دلیل مراسمی برای او برگزار کردم. لطفا دستور مرگ مرا صادر کنید چرا که افتخاری بزرگتر از مرگ برای ملکه اینهیون برای من وجود ندارد. امپراطور از بی باکی و شجاعت دونگ یی بسیار شگفت زده و به او علاقه مند شده بود. از این رو او را به عنوان همسرش به دربار معرفی کرد.
امپراطور در سال 1693 به او لقب سوک وون و پس از به دنیا آمدن فرزند اولش لقب سوک یی و پس از به دنیا آمدن شاهزاده یونینگ مقام سوک بین را به او اعطا کرد. سوک به معنای پاک و خالص است.
بانو چوی به طور آشکار از ملکه اینهیون حمایت می کرد و بهع همین دلیل مهم ترین دشمنش بانو جانگ هی بین بود که از هر فرصت برای شکست دادن او استفاده می کرد. امپراطور که از بانو جانگ و حزب جنوب سرخورده بود از ملکه اینهیون و بانو سوک حمایت می کرد. در سال 1701 ملکه اینهیون به دلایل نامشخصی فوت کرد. بعد ها گفته شد بانو جانگ برای از بین بردن ملکه به جادوی سیاه متوسل شده است.
در هر صورت امپراطور حرف بانو سوک را پذیرفت و با پیدا شدن عروسک ملکه اینهیون در محراب دعای بانو جانگ که در جادوی سیاه استفاده شده بود پرونده بسته شد و بانو جانگ و دوستدارانش به مرگ با سم محکوم شدند. امپراتور سپس لایحه ای را تصویب کرد که بر اساس آن همسران دارای رتبه بین نتوانند به مقام ملکه برسند و بعد بانو کیم را به عنوان ملکه برگزید.
فرزند بانو سوک، عالیجناب یونینگ از نوابغ زمان خود بود که بعد ها به پادشاهی رسید. بانو سوک اهل تجملات بود و با وجود اینکه وزرا نسبت به این ولخرجی ها اعتراض داشتند اما امپراطور اهمیتی نمی داد. در سال 1704 مراسم ازدواج شاهزاده یونینگ با دختر یکی از خانواده های اشراف، بسیار پرخرج برگزار شد و اسراف زیادی انجام شد.
در همان سال پادشاه کاخ زمستانی اش را (کاخ ایهیون) به بانو سوک هدیه داد. شاهزاده یونینگ برای مادرش احترام بسیار زیادی قائل بود و در وصف مادرش اشعاری نیز سرود.
برخی تاریخ های مهم در مورد سرگذشت واقعی دونگیی
- در سال 1703 ملکه اینون شاهزاده گئوم را به عنوان فرزندخواندهاش معرفی کرد.
- در سال 1704 برگزاری مراسم ازدواج یونینگ که بسیار پر هزینه بود صدای اعتراض اشرافرا بلند کرد. آنها معترض بودند که یونینگ حتی ولیعهد نیست که برایش مراسم پر هزینه ای ترتیب داده شده اما پادشاه اعتنایی نکرد.
- در سال 1711 با ابتلای ملکه اینون به آبله، بانو چوی دستور داد تا بانوان قصر برای معالجه قصر را ترک کنند.
- در سال 1716 بانو سوک بین بیمار شد و برای درمان به خارج از قصر منتقل شد.
- در سال 1717 امپراطور از سلطنت کناره گیری کرد تا ولیعهد پادشاه شود.
- در سال 1718 بانو چوی سوک بین در 49 سالگی در کاخ ایهیون درگذشت.
- در سال 1720 امپراطور یونیگ را ولیعهد گیونگ جونگ اعلام کرد و مدتی بعد درگذشت.