زمین رایگان | مسکن رایگان

آغاز واگذاری زمین رایگان 200 متری دولت به این خانوارها | ثبتنام جدید دریافت زمین رایگان برای این دهک ها از این تاریخ

افزایش قیمت‌ها، بالا بودن هزینه ساخت‌وساز و در کنار آن بالا بودن نرخ تورم دستیابی مردم به ‌مسکن را تبدیل به ‌یک آرزو کرده است. آمارها می‌گویند زمان انتظار برای دستیابی به ‌مسکن در پایتخت به ‌بیش از نیم قرن رسیده و این یعنی یک فرد برای تهیه مسکن باید حدود ۵۴سال درآمد خود را بدون برداشتن یک ریال از آن پس‌انداز کند تا بتواند آپارتمانی به‌ قیمت امروز تهیه کند.

کدخبر : 20272
سایت سرگرمی روز :

زمین رایگان | کارشناسان معتقدند دو عامل بالا بودن سهم زمین در قیمت تمام‌شده مسکن و تأمین مالی پروژه‌ها مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی صنعت ساختمان است. در این میان برخی کارشناسان معتقدند دولت باید با ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت با نرخ سود پایین و تسهیل‌گری در صدور پروانه ساختمانی راه را برای خانه‌دار شدن مردم باز کند.

در مقابل برخی دیگر از کارشناسان تأکید دارند چون زمین سهم بالایی در قیمت تمام‌شده مسکن دارد، بنابراین با ارائه زمین رایگان بخش زیادی از قیمت مسکن کاهش می‌یابد و همین عامل سبب خانه‌دار شدن آنان می‌شود؛ هرچند مخالفان این ایده می‌گویند امکان این امر وجود ندارد، چراکه تأمین زیرساخت برای بخش‌هایی که به ‌شهرها الحاق می‌شوند، بسیار گران تمام می‌شود.

جبران کمبود مسکن با زمین رایگان یا افزایش تسهیلات؟مجید گودرزی، کارشناس مسکن در این باره گفت: امروز با دو چالش عمده در حوزه مسکن مواجه‌ایم. چالش نخست؛ سهم ۶۰درصدی زمین در قیمت تمام‌شده مسکن است که این در کشوری با این حجم عظیم و این ظرفیت بزرگ زمین، طبیعی نیست.

وی ضمن بیان اینکه کشوری با وسعت ایران نمی‌تواند این میزان کمبود در بخش مسکن داشته باشد، مگر اینکه عمدی در کار باشد، تصریح کرد: از دیگر سو دست دولت در اعطای زمین ارزان‌قیمت به ‌مردم بسیار باز است و می‌تواند به ‌حریم شهرها اضافه و در مقابل هزینه زیرساخت‌هایی مثل اماکن عمومی و دولتی و راه را به ‌قیمت تمام‌شده از مردم مطالبه کند و این امر هزینه‌ای برای دولت نخواهد داشت.

گودرزی ادامه داد: مشکل دوم بحث تأمین مالی پروژه‌های مسکن است. شاهد هستیم وام ۴۸۰ میلیونی با میانگین زمین متری ۸۰ میلیونی در تهران تنها برای خرید ۶ متر زمین کفاف می‌دهد، بنابراین این وام کارساز و کارآمد نیست. در بسیاری از کشورها وام مسکن، ۷۰ تا ۸۰درصد خرید مسکن را پوشش می‌دهد، اما در ایران این‌گونه نیست و تنها درصد ناچیزی را پوشش می‌دهد. از طرفی چنانچه بخواهیم میزان وام را افزایش دهیم در بازپرداخت آن دچار مشکل می‌شویم، چراکه مدت‌هاست با سرکوب دستمزدها مواجه‌ایم و جاماندگی بزرگ بین دستمزد و قدرت خرید رخ داده است.

این کارشناس مسکن افزایش تسهیلات را راه‌گشا در بحث بهبود وضعیت مسکن ندانست و اضافه کرد: این وام‌ها تبدیل به یک منبع سودجویی از مردم شده؛ در هیچ کجای دنیا از ۴۸۰میلیون تومان وام مسکنی که پرداخت می‌کنند یک‌چهارم را به‌عنوان اوراق پیش از پرداخت ضبط نمی‌کنند و در مقابل سود و اقساط وامی را که پرداخت نکرده‌اند، مطالبه کنند!

وی به ‌سود بسیار بالای این تسهیلات اشاره می‌کند و ضمن سودجوییِ تمام‌عیار خواندن آن؛ اساسی‌ترین راهکار برای حل همیشگی بحران مسکن در کشور را تصویب قانون بهای تمام‌شده مسکن دانست و خاطرنشان کرد: هم‌اینک میان هزینه ساخت و فروش فاصله معناداری وجود دارد. از طرفی به‌ دلیل رکود شدید در بازار مسکن، خواب سرمایه در آن بسیار زیاد است و عملاً برای سازندگان و صنعت ساختمان هم ادامه این رویه سودی ندارد.

گودرزی تأکید کرد: به‌صورت کلی ما در هر دو بخش بالا بودن سهم زمین در قیمت تمام‌شده مسکن و بالا بودن سود تسهیلات بانکی دچار مشکل و چالش هستیم، بنابراین باید هر دو جنبه را درنظر گیریم. در این زمینه باید یک‌سری تکالیف، هم برای دولت و هم کارفرمایان تعریف کنیم. امروز کارفرمایان ما هیچ‌گونه الزام و تعهدی برای تأمین مسکن کارکنان خود ندارند. در گذشته ارگان‌ها و سازمان‌ها اقدام به‌ تأمین خانه‌های سازمانی و اعطای وام مسکن می‌کردند و حقوق‌ها هم کفاف خرید مسکن پس از یک بازه ده، پانزده ساله را داشت؛ اما امروز دوره انتظار برای خرید مسکن به‌بیش از ۱۰۰ سال رسیده و حق مسکن ماهانه ۹۰۰ هزار تومانی در فیش حقوقی رسماً یک شوخی است.

وی مشکل مسکن را یک مشکل چندوجهی خواند که یک بخش آن به ‌حوزه قانون‌گذاری باز می‌گردد و خاطرنشان کرد: مسکن یک نیاز ضروری برای بشر است و کشوری را نداریم که بخش مسکن در آن این گونه رها شده باشد. هم‌اینک فرانسه با اینکه کشوری با سازوکار بازار آزاد است مسکن اجتماعی و فوق اجتماعی هم مورد توجه دولت و هم شهرداری‌هاست و یا در آلمان با تصویب قانون به‌هیچ عنوان اجازه سوداگری در نیازهای ضروری مردم داده نمی‌شود.

گودرزی مشکل دیگر در حوزه مسکن را نبود نظارت دانست و ابراز کرد: با اینکه قانون ساماندهی زمین، مسکن و اجاره به ‌تصویب رسیده اما مشاهده می‌کنیم مالکان به‌راحتی آن را نادیده می‌گیرند.

معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه هم در حوزه شهرها  و هم در حوزه ۲۰۸ روستا دارای سکنه شهرستان اقداماتی بزرگی در حوزه تامین مسکن صورت گرفت، گفت: امروز بخش عمده راه را آمدیم و مدیران آینده کشور در اقصی نقاط ایران اسلامی به ویژه استان همدان مسئله ای در حوزه کمبود زمین نهضت ملی مسکن ندارند.

معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه هم در حوزه شهرها  و هم در حوزه ۲۰۸ روستا دارای سکنه شهرستان اقداماتی بزرگی در حوزه تامین مسکن صورت گرفت، گفت: امروز بخش عمده راه را آمدیم و مدیران آینده کشور در اقصی نقاط ایران اسلامی به ویژه استان همدان مسئله ای در حوزه کمبود زمین نهضت ملی مسکن ندارند.

سلمان اسماعیلی روز یکشنبه ۱۴ مرداد ماه در مراسم قرعه کشی و واگذاری زمین به متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرهای سامن و زنگنه و تحویل قرارداد زمین در شهرهای جوکار و ازندریان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای محور مقاومت و شهید «اسماعیل هنیه»، اظهار کرد: تلاش در حوزه نهضت ملی مسکن خواسته رئیس جمهور شهید دکتر رئیسی بود و امروز شاهد نتیجه بخشی قسمتی از این دستور و سیاست مهم هستیم.

وی این جلسه را یک‌ همایش مسکنی خواند که با حضور استاندار همدان، بخشی از زحمات سه ساله رییس جمهور شهید به ثمر خواهد نشست و گفت: زمان شروع کار، بانک زمین ما در ملایر تقریبا هیچ و تهی بود و فقط اداره راه و شهرسازی چند پلاک مختصر در گوشه و کنار شهر داشت.

فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه این وضعیت پاسخگوی تعداد متقاضیان و ثبت نام کنندگان مسکن نبود، تامین زمین را اولویت کار در طرح نهضت ملی مسکن در ملایر دانست.

اسماعیلی با بیان اینکه در ابتدای کار برای حدود ۲۳ هزار نفر ثبت نامی زمینی نداشتیم، گفت: اگر دولت زمین داشته باشد هر چقدر مردم تقاضا داشته باشند تحویل زمین و قرعه کشی کاری به سرعت انجام خواهد شد.

وی به پیگیری ها و اقدامات انجام شده در سه سال گذشته توسط دولت و مدیران اجرایی در شهرستان اشاره و مطرح کرد: صدها جلسه و بررسی کارشناسی و ده ها استعلام در حوزه های مختلف انجام شد تا زمین مناسب برای ساخت مسکن و الحاق به شهر شناسایی شود چرا که کار پیچیده و سختی است. 

اسماعیلی به ۴۱۹ متقاضی مسکن در شهر ازندریان اشاره و تصریح کرد: از این تعداد در نهایت ۶۸ نفر واجد شرایط شدند و «فرم ج» آنها سبز شد و از این تعداد نیز در نهایت ۵۹ نفر ثبت نام خود را کامل کردند. 

فرماندار ویژه ملایر بیان کرد: برای این تعداد ۱.۳ هکتار زمین شناسایی، آماده سازی و قرعه کشی شده و در مرحله نقشه و پروانه است و امروز بصورت نمادین قرارداد واگذاری زمین های متقاضیان شهر ازندریان را به سه نفر به نمایندگی تحویل داده می شود.

وی به ۱۳۲ متقاضی مسکن در شهر جوکار نیز اشاره و مطرح کرد: از این تعداد ۶ نفر واجد شرایط شدند و ۱۰۰۰ متر زمین برای آنها در نظر گرفته شده و امروز بصورت نمادین قرار داد واگذاری زمین به یک‌ متقاضی تقدیم می شود.

اسماعیلی به ثبت نام ۱۶۹ نفر در شهر زنگنه اشاره و تاکید کرد: در نهایت ۴۴ نفر واجد شرایط شدند و ۳۷ نفر ثبت نام خود را قطعی کردند و برای این تعداد، سه هکتار زمین پیش بینی شده که به هر کدام، یک قطعه زمین ۲۰۰ متری تحویل داده خواهد شد.

وی به ثبت نام  ۴۰۸ متقاضی مسکن در شهر سامن اشاره کرد و گفت: از این تعداد ۴۲ نفر واجد شرایط شدند و برای این تعداد نیز ۱.۷ هکتار زمین آماده کردیم که به آنان تحویل داده می شود.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه در اسلامشهر آق گل نیز ۲۰ نفر ثبت نام کردند اما کسی واجد شرایط نشد، خاطرنشان کرد: در اسلامشهر نیز ۷ هکتار زمین پیش بینی کردیم که به محدوده اسلامشهر اضافه می شود.

فرماندار ویژه ملایر در ادامه به ۲۷۴۵ پرونده در حوزه مسکن روستایی شهرستان اشاره و تصریح کرد: بیش از ۵۱۴ میلیارد تومان اعتبار در قالب تسهیلات برای احداث، مقاوم سازی یا خرید منزل مسکونی در روستاها پرداخت شده است. 

اسماعیلی ادامه داد: از این تعداد پرونده ۱۶۲۵ واحد تمام شده و مردم در آنها ساکن شدند که ۳۸۲ پرونده مربوط به مددجویان کمیته امداد و ۱۱۵ پرونده نیز مربوط به مددجویان بهزیستی است.

وی با بیان اینکه تلاش جدی همه جانبه و عدالت محور برای تامین مسکن همشهریان صورت گرفته و به ثمر نشسته است، گفت: در شهر ملایر نیز ۲۳ هزار نفر برای نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند که از این تعداد حدود ۸۰۰۰ نفر واجد شرایط شناخته شدند.

اسماعیلی به ۵۶۷ واحد مسکونی که بدهکاری دولت دوازدهم به مردم برای طرح اقدام ملی مسکن بود و انجام نشده بود، اشاره و مطرح کرد: برای تامین این واحدها، پروژه ۵۰۲ واحدی در ملایر کلنگ زنی شد که با رشد ۳۰ درصدی در حال تکمیل است و تقدیم مردم خواهد شد.

فرماندار ویژه ملایر خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی ساخت ۶۰ واحد دیگر نیز برای متقاضیانی که در دولت قبل در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کرده بودند، در دهه فجر سال گذشته کلنگ زنی شد و مراحل اجرایی آن به زودی آغاز می شود.

وی با تاکید بر اینکه شهر ملایر بین کوه ها، روستاها و زمین های درجه یک کشاورزی محصور و محدود شده است، گفت: شناسایی ۵۱۵ هکتار زمین و توافق با مالکان آنها انجام شده و واحدها در قالب دو شهرک جدید بنام شهرک «شهید رئیسی» و شهرک «خادم الرضا» ساخته می شود

اسماعیلی با بیان اینکه با اجرای این پروژه یک چهارم به وسعت شهر ملایر اضافه می شود، افزود: بیش از ۱۴ هزار مسکن به شکل مدرن و ویلایی با معماری ایرانی اسلامی شامل ۲۵۹ واحد بصورت مجتمع، ۱۲۰۰ واحد سه طبقه و بیش از ۱۳ هزار واحد ویلایی در این شهرک‌ها ساخته خواهد شد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • ناشناس
    0

    ۶۰ سال سن دارم ومستاجر "شاهنامه براي بی خانمان ها ننویسید!!! اقدام عملی کنید!!!اقدام "اقدام (کار زعمل برآید به سخنرانی وسخن دانی نیست (???!!!