مصرف این میوه در ناشتای صبح مجالی برای باقی ماندن بیماری در بدن نمی دهد
امام صادق علیه السلام: «فضیلت و برتری عناب بر سایر میوه ها همانند فضیلت ما (اهل بیت) بر سایر مردم است.» بحار الانوار، ج62، ص232.
طب گیاهی چینی، عناب را به عنوان چای تهیه می کردند که برای مقابله با بی خوابی استفاده می شد.
در واقع، عناب باعث افزایش زمان خواب ناشی از پنتوباربیتال و کاهش حرکت آزاد در موش ها می شود.
در حمایت از این موضوع، پنگ و همکاران، گزارش دادند که دانه عناب، زمان خواب ناشی از هگزوباربیتال را در موش ها طولانی می کند.
علاوه بر این، فلاونوئیدها و ساپونین های دانه عناب، اثرات آرام بخش و خواب آور را نشان داد که باعث کاهش قابل توجه زمان راه رفتن و توانایی حرکت هماهنگ موش ها شد و به طور قابل توجهی زمان خواب آن را طولانی کرد.
عصاره متانولی و اولآمید عناب اثر فعال سازی بر کولین استیل ترانسفراز نشان داد.
گزارش شده است که عناب یادگیری و حافظه را در مدل موشها بهبود میبخشد و اثر آن ممکن است به دلیل افزایش استروژن در خون و همچنین سطوح اکسید نیتریک و استیل کولین در مغز باشد.
علاوه بر این، عصاره هیدروالکلی عناب نیز دارای اثر ضد تشنجی و بهبود اختلالات شناختی ناشی از تشنج در موش صحرایی است.
عصاره دانه عناب اثر امیدوارکنندهای در بهبود حافظه در موشهای مبتلا به اختلالات بازیابی حافظه ناشی از الکل نشان داد و ممکن است تا حدودی به بهبود ظرفیت یادگیری کمک کند.
مطابق با گزارشهای فوق، عناب دارای اثرات ترمیمکنندهای بر حافظه و اختلال یادگیری ناشی از ضایعه الکتریکی دو طرفه هسته بازالیس Meynert در موشهای صحرایی است.