کمبود این ویتامین باعث سکته مغزی می شود | مواد خونگی که از سکته مغزی جلوگیری می کنند

کمبود ویتامین B۱۲ یکی از عوامل کمتر شناخته‌شده‌ای است که می‌تواند در افزایش خطر سکته مغزی نقش داشته باشد.

کدخبر : 20909
سایت سرگرمی روز :

ویتامین B۱۲ یک ماده مغذی مهم است که در برخی مواد غذایی یافت می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که دریافت ناکافی ویتامین B۱۲ می‌تواند منجر به سکته مغزی در سنین مختلف، حتی در کودکان شود.

ارتباط بین کمبود ویتامین B۱۲ و سکته مغزی شامل یک فرآیند چند مرحله‌ای است. کمبودهای غذایی ویتامین B۱۲ باعث افزایش ماده شیمیایی به نام هموسیستئین می‌شود. هموسیستئین بیش از حد در بدن، دو مشکل اساسی را ایجاد می‌کند. یکی از این مشکلات التهاب رگ‌های خونی و مشکل دیگر فرآیندی به نام استرس اکسیداتیو است.

التهاب یکی از عوامل اصلی سکته است و اگر با کمبود ویتامین B۱۲ همراه باشد، منجر به آسیب به رگ‌های خونی و رسوب مواد اضافی داخل رگ‌ها می‌شود. این تجمع در نهایت می‌تواند منجر به قطع جریان خون طبیعی در مغز شود که همان سکته مغزی است. پیامد دیگر، آسیب اکسیداتیو نامیده می‌شود که به رگ‌های خونی آسیب می‌زند و منجر به لخته شدن خون می‌شود.

بنابراین، کمبود ویتامین B۱۲ می‌تواند مقصر مجموعه‌ای از رویدادهای فیزیولوژیکی سکته مغزی باشد.

مصرف میوه های مفید برای سکته مغزی نقش مهمی در کاهش خطر سکته مغزی دارد و در مراقبت از بیمار سکته مغزی موثر است. برخی از میوه‌ها به خاطر ویتامین‌، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ و فیبر غذایی بالایی که دارند، به‌عنوان نیرویی قدرتمند برای حفظ سلامت مغز و جلوگیری از سکته مغزی شناخته شده‌اند. مصرف برخی از میوه‌ها علاوه بر اینکه برای سلامت مغز مفید است با کاهش فشار خون ریسک سکته مغزی را پایین می‌آورد:

پرتقال

توت‌ها، توت سیاه و توت قرمز

موز

آووکادو

خرما

زردآلو

سیب

بهتر است به جای تمرکز روی یک نوع میوه، تنوع را در مصرف میوه‌ها حفظ کنید و از میوه‌های مختلف سالم و مفید برای سلامت مغز و کاهش خطر سکته مغزی استفاده کنید. همچنین، داشتن رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم برای حفظ سلامت عمومی بدن و کاهش خطر سکته مغزی بسیار مهم است و به کاهش علائم سکته مغزی کمک می‌کند.

۱. سکته مغزی و موز

موز از جمله میوه های مفید برای سکته مغزی و میوه سالم و مفیدی است که به کاهش خطر سکته مغزی کمک می‌کند. موز حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که نقش مهمی در کنترل فشار خون دارد. فشار خون بالا یکی از عوامل خطر سکته مغزی است، بنابراین مصرف موز می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند و خطر سکته مغزی را کاهش دهد.

به‌علاوه اینکه فیبر موجود در موز با بهبود گوارش، کنترل قند خون و کاهش میزان کلسترول نقش مهمی در کاهش خطر بروز سکته مغزی ایفا می‌کند.

‌۲. آب انار و سکته مغزی

آب انار حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی مانند پنتاژلیتین و اسید الاگیک است که در کاهش آسیب‌های اکسیداتیو و التهابات عروقی نقش مهمی ایفا می‌کنند و با کاهش رسوب چربی در دیواره عروق و افزایش جریان خون، خطر سکته مغزی را پایین می‌آورند. فلاونوئیدهای موجود در انار خواص ضد التهابی و ضد اکسیدانی دارند که به بهبود عملکرد عروق خونی و کاهش خطر سکته مغزی کمک می‌کنند. گاهی علت سکته مغزی بیماری زمینه‌ای مانند فشار خون بالا یا کلسترول بالا است.

مصرف میوه در کنترل علائم سکته مغزی تاثیر دارد.

بهتر است به جای تمرکز روی یک نوع میوه، تنوع را در مصرف میوه‌ها حفظ کنید.

۳. سرکه سیب و سکته مغزی

تا کنون تحقیقات علمی کافی درباره ارتباط مستقیم فواید سرکه سیب با سکته مغزی انجام نشده است. به طور کلی، مصرف مقدار مناسبی از سرکه سیب می‌تواند فشار خون را کنترل کند و میزان کلسترول که عامل خطر سکته مغزی است را کاهش دهد.

مصرف سرکه سیب به کنترل سطح قند خون و بهبود مقاومت به انسولین کمک کرده و برای مقابله با سکته مغزی مفید است. مراقب باشید که مصرف بیش از حد سرکه سیب ممکن است به مشکلات گوارشی مانند سوهاضمه یا آسیب به مینای دندان منجر شود.

۴. آب سیب و سکته مغزی

مصرف آب سیب به عنوان رژیم غذایی سالم و متنوع برای سلامت عمومی و کاهش خطر سکته مغزی مفید است. از مزایای مصرف آب سیب می‌توان به هیدراسیون و تسهیل عملکرد قلب، کاهش کلسترول خون، و کاهش آسیب‌های اکسیداتیو و التهابات عروقی اشاره کرد که از بروز سکته مغزی جلوگیری می‌کند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: