تمام عمر اشتباه پیاز خرد می کردیم | فوت کوزه گری خرد کردن پیاز کهد تا حالا کسی بهت نگفته

الف- مقداری سرکه را روی تخته برش خود بریزید. اسید موجود در سرکه آنزیم را تا حدودی غیرفعال می‌کند. ب – پیاز را در آب‌نمک خیسانده و سپس خرد کنید. فراموش نکنید که این کار نیز طعم پیاز را تا حدی تغییر می‌دهد.

کدخبر : 20927
سایت سرگرمی روز :

پیاز از لایه هایی چندگانه تشکیل شده است؛ لایه بیرونی (پوست قهوه ای آن) لایه های دیگر (لایه های سفید و آبدار خوردنی) و انتهای پیاز (کرکین یا همان ریشه پیاز).

زمانی که ریشه های پیاز را می برید، آنزیمی آزاد می شود که واکنش این آنزیم در سایر لایه های پیاز تولید گاز می کند. هنگامی که این گاز با آب پیاز مخلوط می شوند نوعی اسید را به وجود می آورد. اگر شما هم هنگام خرد کردن پیاز دچار مشکل هستید به مواردی که برایتان آماده کرده ایم توجه فرمایید:

روشهای موثر در خرد کردن پیاز بدون اشک ریختن

1- از چاقوی بسیار تیز هنگام خرد کردن استفاده کنید.

آنزیم ها هنگام خرد شدن آزاد می شوند و بهتر است از یک چاقوی تیز تا از چاقوی معمولی استفاده کرده تا باعث له شدن پیاز نشود؛ در این حالت آنزیم کمتری نیز تولید می شود. ضمن اینکه با استفاده از چاقوی تیز کارتان سریع تر انجام می شود.

 

2- قبل از خرد کردن، پیاز را به مدت 10 – 15 دقیقه در فریزر قرار دهید

این عمل باعث کاهش آزاد شدن آنزیم اسید در هوا شده و البته هیچ تأثیری بر طعم و بوی آن ندارد. برای این کار می توان از یخچال معمولی نیز استفاده کرد، اما یادتان باشد پیاز را نزدیک سیب یا سیب زمینی (به مدت طولانی) قرار ندهید؛ (حداکثر 20 دقیقه) زیرا باعث ایجاد رایحه بدی در یخچال می شود.

3- پیاز را در آب خرد کنید.

این روش مؤثر اما کمی مشکل، چرا که تکه های پیاز در آب پخش می شوند مگر اینکه آن ها را به طور دقیق کنار هم قرار داده و خرد کنید.

پیشنهاد دیگری برخی افراد توصیه می کنند، خرد کردن زیر شیر آب انجام دهید اما ممکن است باعث از هم پاشیدن تکه های پیاز شود. (جدای از هم پاشیدن پیاز، آب زیادی هم به هدر می رود).

4- یک تکه نان در دهان خود قرار دهید.

افراد زیادی می گویند، عمل جوییدن(به خصوص یک تکه نان) هنگام خرد کردن پیاز کمک بسیاری به جلوگیری از اشک ریختن می کند. نان را به آرامی بجوید. یا قسمت کوچکی از نان را از دهان خود بیرون نگه دارید؛ این کار باعث ایجاد بزاق شده که البته شاید باب طبع شما نباشد، اما دیگر از اشک خبری نیست.

5- پیاز را نزدیک بخار خرد کنید.

خرد کردن کنار بخار آب کتری یا قابلمه نیز ترفند جالبی است. بخار آب، گاز خارج شده از پیاز را جذب می کند.

6- پیاز را در آب غوطه ور سازید.

ماهیت آنزیم پیاز در آب تغییر می کند. البته یادتان باشد که با این کار باعث از دست دادن مقدار اندکی از تندی پیاز و لغزنده شدن از حد نرمال می شود. اگر با پیازی که کمی نرم شده مشکلی ندارید، این روش را امتحان کنید.

7- -قرار دادن چوب کبریت در دهان

قرار دادن چند عدد چوب کبریت در دهان به گونه ای که سر جیوه ای آن بیرون باشد. یک راه حل مناسب و امتحان شده برای جلوگیری از سرازیر شدن اشک چشم هنگام خرد شدن پیاز است.

8- پیاز با نوک چاقو برش ندهید.

از آنجا که ساختار داخلی پیاز به صورت حلقه ای است، استفاده از بدنه چاقو (به جای نوک آن) از پاشیده شدن آب پیاز به چشم جلوگیری می کند. البته این را نیز در نظر داشته باشید که هر جریان هوا در اطراف شما می تواند گاز پیاز را به سمت تان هدایت کند، بنابراین حواستان به جهت وزش باد نیز باشد. از پنکه استفاده کنید و آن را در زاویه مناسب قرار دهید.

9- هنگام خرد کردن پیاز سوت بزنید.

سوت زدن باعث ایجاد جریان هوا در مقابل صورت شما می شود. با این کار باز هم از رسیدن گاز پیاز به چشم خود جلوگیری کرده و هر تعداد که می خواهید پیاز خرد کنید.

10- از عینک های کیپ و یا ماسک استفاده کنید.

اگر عینک شنا یا آزمایشگاهی اندازه صورت خود دارید، استفاده از آن ها یکی از بهترین راه های پیشنهادی برای خرد کردن پیاز است چرا که آنزیم ها راهی برای نزدیک شدن به چشم شما ندارند. اگر عینک تان مناسب صورت شما نباشد تا پایان کار اشک می ریزید.

11- جویدن آدامس هنگام خرد کردن پیاز

یک راه دیگر برای جلوگیری از ریزش اشک هنگام خردکردن پیاز، جویدن آدامس است.سعی کنید همزمان با خرد کردن پیاز به جویدن ادامه دهید.شاید انجام همزمان خردکردن پیاز و جویدن آدامس کمیر سخت باشد. چون تمرکز بر روی خرد کردن پیاز باعث فراموش کردن در جویدن آدامس میشود.

12- خرد کردن پیاز را کنار هود قوی، هواکش و یا کنار پنجره انجام دهید.

دلیل این کار دور کردن گاز پیاز از چشمان شماست. خرد کردن پیاز را بروی اجاق گاز و زیر هود یا هواکش قوی، کنار پنجره و یا در بیرون از فضای بسته انجام دهید. از هوای آزاد هم لذت خواهید برد.

13- از لنز استفاده کنید.

با این کار مانعی بین چشم و گازهای آزاد شده قرار می دهد و به راحتی می توانید به کار خود ادامه دهید. اگر بین استفاده از عینک و لنز مردد هستید، حتماً لنز را انتخاب کنید.

14- از محلول های اسیدی استفاده کنید.

محلول های نمکی و اسیدی می توانند ماهیت آنزیم ها را تغییر دهند. به این دو روش ساده برای ساخت این نوع محلول های توجه کنید:

1. مقداری سرکه را روی تخته برش خود بریزید. اسید موجود در سرکه آنزیم را تا حدودی غیرفعال می کند.

2. پیاز را در آب نمک خیسانده و سپس خرد کنید.

فراموش نکنید که این کار نیز طعم پیاز را تا حدی تغییر می دهد.

15- از راه دهان تنفس کنید و زبان خود را کمی بیرون نگه دارید.

زبان شما مرطوب است و این کار باعث حرکت گاز از روی زبانتان می شود. این عمل مجرای اشکی را می بندد و در نتیجه اشکی بیرون نمی آید. از بینی تنفس کنید، عصب بویایی شما تحریک شده و بلافاصله اشک جاری می شود.

16- جدا کردن ریشه و مرکز پیاز

قسمت پایینی پیاز دقیقا جایی است که باعث گریه کردن موقع خرد کردن پیاز می شود. چون تمام گوگرد در قسمت ریشه پیاز است و هنگامی که این گوگرد در هوا آزاد میشود به چشم می رسد و با اشک داخل چشم ترکیب می شود و تشکیل اسید سولفوریک می دهد که باعث ریزش اشک و گریه کردن می شود. بنابراین می توانید ابتدا قسمت ریشه و مرکز پیاز را به صورت یک مخروط از وسط پیاز خارج کنید و قسمت باقیمانده را براحتی خرد کنید.

مغز پیاز حاوی بیشترین مقدار آنزیمی است که باعث تندی پیاز میشود. اگر قبل از خورد کردن از ته پیاز با یک چاقوی تیز و نازک مغز آنرا درآورید و بقیه پیاز را خورد کنید چشم هایتان کمتر میسوزد. در ضمن مغز پیازها را دور نیاندازید و آنها را برای خوردن پیاز خام همراه غذا که بسیار هم مفید میباشد کنار بگذارید.

17- از روش شمع استفاده کنید.

قبل از خرد کردن پیاز، شمعی را نزدیک تخته خردکن روشن کنید. گازهای آزاد شده هنگام خرد کردن به سمت شعله شمع کشیده می شوند. اگرچه این راه نیز بهترین گزینه نیست و بسیاری می گویند این کار تنها باعث ایجاد رایحه (اگر شمع معطر دارید) می شود اما حداقل آشپزخانه تان خوش بو می شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: