حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
فوری/انتشار جدول اولیه مبلغ همسان سازی حقوق بازنشستگان | افزایش حداقل 6 میلیون تومانی حقوق بازنشستگان از این ماه
آخرین اخبار مربوط به همسان سازی حقوق بازنشستگان را در ادامه بخوانید.
علی دهقانکیا (رییس کانون کارگران بازنشسته تامیناجتماعی شهرستان تهران) با اشاره به تاخیر در واریز حقوق مهرماه، گفت: هرماه، واریز حقوق این قشر از بیستم هرماه براساس حروف الفبا آغاز میشد، اما متاسفانه هنوز حقوق این افراد واریز نشده است.
وی درباره مشکلات مربوط به تاخیر در واریز حقوق مهرماه، گفت: با توجه به اینکه قرار بود حقوق بازنشستگان از بیستم مهرماه واریز شود، انتظار داریم این پرداختها در همان زمان آغاز گردد. این تاخیر باعث استرس و نگرانی زیادی برای بازنشستگان شده است که هرروز بهدلیل عدم واریز حقوق با مشکلات بیشتری مواجه میشوند.
وی همچنین با انتقاد از عدم ثبتنام وام قرضالحسنه ۳۰ میلیون تومانی بازنشستگان تامیناجتماعی، گفت: مسولان سازمان تامین اجتماعی باید سهمیهها و اسامی قرعهکشی وام را بهطور رسمی اعلام کنند تا سهمیه هر استان مشخص شود، بهطوریکه در هر مرحله از تسهیلات قرضالحسنه، ۴۰ هزار نفر دریافتکننده تسهیلات هستند و علیرغم اینکه قرار بود ثبتنام آن آغاز شود، این موضوع به تعویق افتاده است.
وی در پایان افزود: هرچه سریعتر باید در خصوص حقوق و وام بازنشستگان تامیناجتماعی تعیینتکلیف شود تا این قشر زحمتکش از نگرانی و استرس خارج شوند و بتوانند زندگی خود را بهصورت عادی پیش ببرند.
ولی داداشی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار کرد: علیرغم تصویب قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان، بازنشستگان هنوز از مزایای این قانون بهرهمند نشدهاند و اجرای آن به تأخیر افتاده است.
داداشی افزود: دولت با توجه به برنامه توسعه هفتم باید در سه سال آینده، تفاوت حقوق بازنشستگان با شاغلین را حداقل به ۲۰ درصد برساند. به دلیل مشکلات اجرایی، از جمله شهادت رئیسجمهور و کمبود منابع مالی، روند اجرای این قانون کند پیش رفته است.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: مجلس پیگیر این موضوع است و نظارت خود را بر دستگاههای متولی و وزارت کار ادامه خواهد داد تا حق بازنشستگان بر اساس قانون برنامه هفتم احقاق شود.
داداشی ادامه داد: دولت باید هر ساله در لایحه بودجه خود، افزایش درصدی برای حقوق بازنشستگان پیشبینی کند تا در طول سه سال به هدف تعیینشده برسد. برخی از شرکتهای زیرمجموعه صندوق های بازنشستگی از بهرهوری کافی برخوردار نیستند و حتی برخی از آنها ورشکستهاند.
غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، در اظهاراتی درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان اعلام کرد که طبق محاسبات، هر بازنشسته به طور متوسط باید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به حقوق خود اضافه کند. این در حالی است که بسیاری از بازنشستگان این رقم را زیر شش تا هفت میلیون تومان میدانند.
این اظهارات شوکی بزرگ به بازنشستگان کشور وارد کرد و باعث شد تا بسیاری از آنها در تماس با رسانه ها به شدت به این موضوع اعتراض کنند. بازنشستگان ابراز نگرانی کردند که دولت سیزدهم آنها را فریب داده است و به دنبال روشن شدن وضعیت حقوق خود هستند.
سوالی که در این میان مطرح میشود، این است که چرا مسئولین با بازنشستگان صادقانه سخن نمیگویند و تکلیف این قشر زحمتکش را روشن نمیکنند؟ این موضوع نیازمند توجه و پاسخگویی جدی از سوی مسئولان است تا اعتماد بازنشستگان به نظام تامین اجتماعی و دولت حفظ شود.
همسان سازی حقوق بازنشستگان از مطالبات ویژه این قشر عزیز است که همواره در سالهای گذشته قول های مختلفی برای همسان سازی داده شده است.حالا اما همسان سازی در دولت مصوب اما چالش های زیادی در مجلس دارد.
غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان، گفت: ما نباید منافع مردم، کارکنان و بازنشستگان را بین چالش دولت و مجلس قرار دهیم و این ظلم به مردم است و ایراد دارد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اختلاف نظر، اختلاف برداشت و اشتباه محاسباتی مربوط به همسان سازی بازنشستگان صورت گرفته که موجب شده دولت و مجلس اختلاف نظر پیدا کنند، ادامه داد: در برداشت از قانون که حکم حقوقی بازنشستگان چگونه زده شود و میزان منبع که در بودجه پیش بینی شده برای این کار اختلاف نظر وجود دارد.
این موضوع در مجلس مطرح شد و رئیس سازمان برنامه و بودجه مطالبی را ارائه و رئیس مجلس نیز مطالبی را بیان کرد، توقع مردم نیز مشخص است.
وی با تاکید بر اینکه قانون گفته است که حقوق ۲ میلیون ۷۰۰ هزار نفر بازنشسته صندوق کشوری و لشگری و چند میلیون نفر در صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی همسان سازی شود و برای این کار منابعی پیش بینی شده است، عنوان کرد: به تامین اجتماعی گفته اند منابع را در اختیار سازمان قرار دهد که نتوانست منابع را تامین کند، صندوق بازنشستگی نیز با استفاده از روشی که دولت عمل کرده است کسری دارد.
دولت قبل تصمیم گرفت علی الحساب به هر نفر یک میلیون تومان پرداخت کند، درحال حاضر قصد دارند احکام حقوقی را صادر کنند اما گفته میشود که منابع کافی نیست و از نظر حساب و کتاب حرف دولت درست است و باید کسری برطرف شود.
تاجگردون با اشاره به اینکه رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که نباید بر خلاف قانون اقدامی صورت بگیرد، افزود: باید پذیرفت حدود۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار نفر از حدود ۲ میلیون ۷۰۰ هزار نفر بازنشسته صندوق کشوری و لشگری، مشمول دریافت یک میلیون تومان علی الحساب نمیشدند اما دولت از ابتدای سال به آنها پرداخت داشته است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت لایحهای ارائه نکرد، دولت باید لایحه خود را ارائه کند هیات رئیسه میتواند آن را بپذیرد یا نپذیرد افزود: مذاکراتی برای اینکه چه کارهایی باید انجام شود صورت گرفته است، که مشخص شود آیا اجرای قانون نیاز به لایحه، اصلاحیه یا متمم دارد یا خیر. این تصمیم ساده ای نیست و باید برای آن تصمیم گیری شود.
تاجگردون با تاکید بر اینکه در تصمیم گیری ها باید تکلیف حدود ۵۰۰ هزار نفری که برخلاف قانون یک میلیون تومان علی الحساب دریافت کرده اند نیز مشخص شود که آیا پول را برگردانند یا پرداخت قطع شود، ادامه داد: پیشنهاداتی در این خصوص مطرح کرده ایم که این مبلغ نه بازگردانده شود و نه پرداخت را قطع کنیم، اگر حق آنها نبوده در ضریب سنوات بعدی اصلاح شود یا قانون گذار سال آینده برای آن فکری کند. وی با بیان اینکه اگر در نحوه نگارش حکم سازمان امور استخدامی مشکل دارد، این موضوع را به ما اعلام کنند تا در مجلس آن را اصلاح کنیم یا در سران قوا برای آن تصمیم گیری شود، تصریح کرد: مشکل دیگری که در این مسیر وجود دارد کمبود منابع است. از ۵۰ هزار میلیارد تومان ۳۲ هزار میلیارد تومان خرج پرداخت یک میلیون تومان علی الحساب شده و ۱۸ هزار میلیارد تومان باقی مانده برای احکام بازنشستگان کافی نیست و بازنشستگان تامین اجتماعی مشکل خاص خود را دارند.
تاجگردون ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی نیز مشکل مشابهی دارد که حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان در قانون پیش بینی شده تا با انتقال سهام آن را تبدیل به ریال کنند و همسان سازی را برای بازنشستگان خود انجام دهند که نتوانسته اند آن را تامین کنند، دولت باید اقدام به تادیه بدهی نماید و مجوزات لازم را در اختیار دارد.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی اعلام میکنند که نقدینگی ندارند این مربوط به رابطه آنها با دولت است تا نحوه تامین نقدینگی را مشخص کنند، گفت: بر اساس اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مقرر شده است دولت برای تامین اجتماعی ۸ هزار میلیارد تومان نقدینگی تامین کند تا همسان سازی را پرداخت کند. درحال حاضر ماهانه ۳ هزار میلیارد تومان برای پرداخت کمبود دارند.