این صیفی نارنجی رنگ کلی خواص بی نظیر دارد
خواص هویج بیشتر از آن چیزی است که فکرش را میکنید! هویج منبع خوبی از بتاکاروتن، فیبر، ویتامین K1، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها است که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی از سلامت کلی بدن شما حمایت میکند.
هویج یک سبزی ریشهای است که اغلب ادعا میشود غذایی سالم و کامل است. همچنین هویج یک غذای مناسب برای کاهش وزن است که با کاهش سطح کلسترول و بهبود سلامت چشم مرتبط است. علاوه بر این، آنتی اکسیدانهای کاروتن آنها با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است.
هویج در رنگهای مختلفی از جمله زرد، سفید، نارنجی، قرمز و بنفش یافت میشود. هویج نارنجی رنگ روشن خود را از بتا کاروتن، آنتی اکسیدانی که بدن شما به ویتامین A تبدیل میکند، میگیرد. این مقاله هر آنچه را که باید در مورد هویج بدانید به شما میگوید.
هویج عمدتاً از آب و کربوهیدرات تشکیل شده و از نظر شاخص گلیسمی (GI) رتبه پایینی دارد. شاخص گلیسمی معیاریست برای اینکه سرعت افزایش قند خون بعد از مصرف غذا را نشان میدهد. خوردن غذاهای کم گلیسمی با فواید سلامتی متعددی مرتبط است و به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
بخشی از خواص هویج به دلیل فیبر بالای آن است.
هویج دارای ترکیبات گیاهی بسیاری از جمله کاروتنوئیدها است. اینها موادی با فعالیت آنتی اکسیدانی قوی هستند که با بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها، از جمله بیماری قلبی، بیماریهای دژنراتیو مختلف و انواع خاصی از سرطان مرتبط هستند.
بتا کاروتن موجود در هویج، میتواند در بدن شما به ویتامین A تبدیل شود. خوردن چربی با هویج میتواند به جذب بیشتر بتاکاروتن کمک کند. هویج نارنجی دارای بتاکاروتن بسیار بالایی است. اگر هویج پخته شده باشد، جذب بهتری دارد.
آلفا کاروتن یک آنتی اکسیدان است که مانند بتا کاروتن تا حدودی در بدن شما به ویتامین A تبدیل میشود.
لوتئین نیز یکی از رایجترین آنتی اکسیدانهاست که عمدتاً در هویج زرد و نارنجی یافت میشود و برای سلامت چشم مهم است.
لیکوپن نیز یک آنتی اکسیدان قرمز روشن است که در بسیاری از میوهها و سبزیجات قرمز رنگ، از جمله هویج قرمز و بنفش یافت میشود و ممکن است خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی را کاهش دهد.
آنتوسیانینها آنتی اکسیدانهای قوی هستند که در هویج تیره رنگ یافت میشوند.
خواص هویج برای سلامتی
انواع هویج دارای فواید زیر برای سلامتی هستند:
کاهش خطر ابتلا به سرطان
رژیمهای غذایی غنی از کاروتنوئیدها ممکن است به محافظت در برابر چندین نوع سرطان کمک کند. این شامل سرطان پروستات، روده بزرگ و معده است. زنانی که سطوح کاروتنوئیدها در گردش خون آنها بالاست نیز کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.
خواص هویج برای کاهش وزن
به عنوان یک غذای کم کالری، هویج میتواند سیری را افزایش و کالری دریافتی را در وعدههای بعدی کاهش دهد. به همین دلیل، میتواند مکمل مفیدی برای رژیم کاهش وزن موثر باشند.
کاهش کلسترول خون
کلسترول خون بالا یک عامل خطر شناخته شده برای بیماری قلبی است و یکی از خواص هویج کاهش سطح کلسترول است. از این سبزی میتوانید برای کاهش کلسترول خونتان بهره ببرید.
خواص هویج برای سلامت چشم
افرادی که سطح ویتامین A پایینی دارند بیشتر احتمال دارد شب کوری را تجربه کنند، وضعیتی که ممکن است با خوردن هویج یا سایر غذاهای غنی از ویتامین A یا کاروتنوئیدها کاهش یابد. کاروتنوئیدها همچنین ممکن است خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن را کاهش دهند.
خواص هویج برای سلامت چشم بسیار مفید و موثر است.
خواص هویج ارگانیک در مقابل هویج معمولی
کشاورزی ارگانیک از روشهای طبیعی برای رشد محصول استفاده میکند. مطالعاتی که هویجهای ارگانیک و معمولی را با هم مقایسه کردند، تفاوتی در میزان کاروتنوئیدها یا محتوای آنتی اکسیدانی و کیفیت آنها پیدا نکردند.
با این حال، هویج های معمولی دارای بقایای آفت کش هستند. اثرات بلند مدت مصرف آفتکشهای درجه پایین بر سلامتی مشخص نیست، اما برخی از دانشمندان نگرانیهایی را ابراز کردهاند.
نکاتی درباره خواص هویج
شاید برایتان جالب باشد که خواص هویج تا این اندازه زیاد باشد:
طبع هویج گرم و تر است.
هویج بازکننده گرفتگیها و انسداد کبد است.
هویج ملین است. قبل از غذا دو عدد هویج آبپز میل شود.
هویج مقوی معده است بهتر است همراه برنج هویج هم پخته شود به شرط آن که برنج صافی نباشد.
تقویتکننده نیروی جنسی و زیادکننده اسپرم است.
هویج به هضم غذا کمک میکند.
گرم مزاجان اگر هویج را با گوشت بپزند و بخورند بهتر است.
کسانی که به بیماری گوارشی مبتلا هستند باید کمتر از هویج خام استفاده کنند.
در رژیم سنگ کلیه به شما پیشنهاد میشود که ٤ گرم تخم هویج و ٤ گرم تخم شلغم را داخل تربی که خالی کردهاند ریخته سپس سر ترب را بسته در ظرفی قرار داده، در آتش یا فر بگذارند تا پخته شود. آن گاه آن را میل کنند این خوراکی همچنین برای رفع سختی ادرار به کار میرود.
طبع هویج گرم و تر است.
کسانی که کم خون هستند صبح ناشتا یک لیوان آب هویج با کمی عسل میل کنند.
هویج کاهش دهنده انواع سرطان است مخصوصا سرطانهای ریه و لوزالمعده.
هویج خام باعث کاهش کلسترول خون میشود به شرط آن که با صبحانه هویج میل کنید.
خوردن هویج پخته موجب کاهش ابتلا به سرطان کولون میشود.
برای پختن هویج بیش از ١٥ دقیقه زمان نگذارید، اگر بخارپز بشود خیلی بهتر است.
برای تقویت و رشد بدن و درمان نرمی استخوان به بچهها هویج رنده شده با لیموترش بدهید.
اگر هر صبح ناشتا یک لیوان آب هویج میل کنید موجب بازشدن رنگ چهره شما میشود.
برای درمان یرقان صبح ناشتا آب هویج بخورید.
ماسک هویج باعث بازشدن رنگ چهره میشود و پوستهای شل را سفت میکند.
خوردن هویج برای درمان یبوست و مشکلات روده مفید است.
خوردن هویج برای کسانی که مبتلا به بیماری قند هستند، مفید است.
کسانی که فشار خون دارند، خوردن هویج را فراموش نکنند.
هویج بازکننده رگها است.
کسانی که سوخت و ساز بدن آنها خوب نیست کمتر هویج مصرف کنند زیرا مصرف آن به خاطر وجود اسید اگزالیک باعث تشکیل سنگ کلیه میشود.
مصرف هویج در صبح ناشتا برای درمان نقرس، دردهای رماتیسمی و مفصلی بسیار مفید است.
خوردن هویج با شیر و کمی عسل برای درمان ترشحات مجاری تنفسی مفید است.
سعی کنید همیشه آب هویج تازه بگیرید.
کسانی که آسم دارند صبح ناشتا آب هویج با شیر میل کنند.
آب هویج را تازه میل کنید و نگذارید طولانی مدت بماند.