بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان

فوری/عزم جدی مجلس برای افزایش دوباره حقوق بازنشستگان | تشکیل کمیته ویژه برای تعیین عدد جدید افزایش حقوق بازنشستگان

عبدالوحید فیاضی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: طی جلسه ای که با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتیم، اختلاف نظرهایی در خصوص پاداش و حقوق بازنشستگان وجود داشت که برای رفع این اختلاف نظرها مقرر شد، تا یک کمیته ای تشکیل شود و به بررسی این موضوع بپردازد.

کدخبر : 24539
سایت سرگرمی روز :

عبدالوحید فیاضی نماینده مجلس شورای اسلامی در مورد همسان سازی حقوق بازنشستگان،گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات فناوری مجلس دوازدهم پیگیر موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی بوده است، اما در جلسه‌ای که با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد به طور جدی بحث و بررسی‌هایی در مورد پاداش بازنشستگان سال ۱۴۰۰ صورت گرفت.

نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم افزود: طی جلسه ای که با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتیم، اختلاف نظرهایی در خصوص پاداش و حقوق بازنشستگان وجود داشت که برای رفع این اختلاف نظرها مقرر شد، تا یک کمیته ای تشکیل شود و به بررسی این موضوع بپردازد.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم افزود: این کمیته باید عددی مناسب برای حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ تعیین کند و نتیجه خود را به کمیسیون تلفیق ارائه دهد تا اعضای کمیسیون تلفیق، همراه با نمایندگان سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان وزارت آموزش و پرورش، این موضوع را پیگیری کرده و گزارش خود را ارائه دهند و تصمیمات لازم اتخاذ شود.

وی با بیان اینکه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به صورت ناقص اجرایی شده و بدون متولی بوده است،یادآور شد: اختلاف نظرهایی در خصوص پاداش و حقوق بازنشستگان در این جلسه با رئیس سازمان برنامه و بودجه وجود داشت که مقرر شد، یک کمیته‌ تشکیل شود تا عددی که در سال ۱۴۰۴ برای بازنشستگان در نظر می گیرند، در این کمیته بررسی شود و این موضوع توسط اعضای کمیسیون تلفیق و نمایندگان سازمان برنامه و بودجه و آموزش و پرورش پیگیری و گزارش آن ارائه خواهد شد.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه بحث پاداش بازنشستگان و همچنین رتبه‌بندی برای ۴۸ هزار نفر از شاغلین در سال ۱۴۰۰ هنوز اجرایی نشده و در حال بررسی است،گفت:در واقع باید توجه داشته باشیم که پاداش بازنشستگان و رتبه‌بندی شاغلین دو مسئله مهم و حیاتی است که اجرای این موارد، نیاز به تصمیمات و سیاست‌های اصولی و منطقی از سوی دولت دارد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به این سوال که آیا ردیف خاصی برای بازنشستگان در نیمه دوم سال جاری اختصاص می‌گیرد؟ گفت: تلاش بر این است که برای بازنشستگان در نیمه دوم سال جاری ردیف خاصی از اعتبارات بودجه‌ای در نظر بگیریم، هدف ما این است که همه بازنشستگان به طور عادلانه از امکانات لازم برخوردار باشند.

فیاضی در مورد پیشنهاد منابع خاص برای همسان سازی حقوق بازنشستگان خاطرنشان کرد: در واقع این مسئله جزو پیشنهادات دولت است، اما کمیته باید منابع و مصارف آن را بررسی کند چرا که دولت عددهای پایین تری قائل بوده، اما نظر کمیسیون مطابق با این تصمیم نیست.

وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی و بند (د) ماده ۶ قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی تضمین پرداخت حقوق بازنشستگی و انواع مستمری‌های قانونی بر عهده دولت است به نحوی که اصلاح ساختار صندوق‌های بازنشستگی هیچ‌گونه وقفه و خللی در اجرای این وظیفه مهم ایجاد نمی‌کند.

این موضوع هر چند در بند ع تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور نیز مورد تاکید قرار گرفته است. متأسفانه برخی اخبار نادرست درباره وضعیت آینده پرداختی‌های صندوق به بازنشستگان و بلاتکلیفی کارکنان صندوق مطرح شده که هدف از ارائه این برنامه اصلاحی را وارونه جلوه داده است. برخورداری از تأمین تضمین مستمری، بیمه تکمیلی و سایر رفاهیات بازنشستگان صندوق کشوری از محل بودجه عمومی یکی از تعهدات شفاف و قطعی دولت به بازنشستگان است.

هر چند پیش از این وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع نمایندگان بازنشستگان کشوری درباره این موضوع به صراحت و تفصیل سخن گفته است؛ با این حال از آنجایی که آرامش خیال و اطمینان بازنشستگان پیش از هر چیز اولویت ماست، بر اساس وظیفه این وزارتخانه موارد زیر را یادآوری می‌کنیم.

۱. شاکله موضوع مطروحه در لایحه بودجه اصلاح ساختار اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی است تا بهترین سودآوری با رعایت امنیت سرمایه حاصل شود.

۲. موضوع انحلال هیچ یک از صندوق‌های بازنشستگی در متن لایحه بودجه پیش‌بینی نشده است. بر این اساس صندوق بازنشستگی کشوری همچون گذشته تحت نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به فعالیت خود ادامه خواهد داد و هیچ‌گونه نگرانی از این بابت برای بازنشستگان، مستمری‌بگیران و کارکنان خدوم صندوق ایجاد نخواهد شد.

۳. در سال‌های گذشته، متأسفانه پرداخت مستمری و رفاهیات بازنشستگان تحت تأثیر نوسانات سودآوری شرکت‌های تحت پوشش صندوق بازنشستگی بوده است. تدبیر دولت چهاردهم این بوده که با تصویب قانون بودجه، پرداخت مستمری، بیمه تکمیلی و رفاهیات بازنشستگان کاملاً از سوی دولت تضمین شده و دیگر منوط به سوددهی شرکت‌های تابعه نباشد.

۴. دولت دغدغه بهبود معیشت تمامی بازنشستگان را دارد و راهکار ارائه شده در مورد جداسازی بخش اقتصادی صندوق با یک پشتوانه مطالعاتی چندساله صورت گرفته است؛ بنابراین از نگاهی سیاستی برای وزارت تعاون فرقی ندارد که شرکت‌های تابعه در صندوق یا سایر بخش‌های صندوق‌های بیمه‌ای باشند، زیرا همه آنها تحت نظارت و راهبری کلان این وزارتخانه قرار دارند.

۵. به رغم مزایای طرح مذکور و تضمین منافع بازنشستگان، تعداد معدودی که از اصلاح نظام بنگاه‌داری ضرر می‌کنند و سود‌های نامشروع‌شان به خطر می‌افتد؛ با انتشار اطلاعات نادرست می‌کوشند جامعه بازنشستگان را نگران کنند.

۶. در پایان تصریح می‌کنیم که در صورت تصویب قانون مذکور، تصمیمات مربوط به اجرای آن با مشارکت نمایندگان بازنشستگان سراسر کشور تهیه خواهد شد. از همین‌رو از این عزیزان دعوت می‌کنیم از طریق تعامل مؤثر با مسئولان و نمایندگان از روند قانونی شدن این تصمیم حمایت کرده و به اقلیتی که به دنبال منافع خویش هستند؛ فرصت تخریب این روند را ندهند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: