بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
فوری/دستور جدید مجلس برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری | خبر خوش برای بازنشستگان لشگری و کشوری
نمایندگان مجلس سازوکار متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری را در کنار نحوه تأمین منابع آن، مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز(شنبه، 17 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به بخش هزینهای لایحه بودجه سال 1404 کل کشور، به بررسی بند (خ) تبصره (1) ماده واحده این لایحه در حوزه مالیات و عوارض پرداختند و آن را به تصویب رساندند.
در بخش درآمدی و هزینه ای بند خ تبصره یک ماده واحده این لایحه آمده است؛ در سال 1404 نرخ مالیات بر ارزشافزوده موضوع ماده (۷) و نرخ مالیات بر ارزش افزوده و جریمه موضوع بند (ب) ماده (26) قانون مالیات بر ارزش افزوده به میزان یک واحد درصد بهعنوان سهم دولت افزایش مییابد تا کل نرخ مالیات بر ارزش افزوده برابر (10) واحد درصد گردد و صرف متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و صندوق بازنشستگی فولاد موضوع جزء (1) بند (ر) ماده 28 قانون برنامه هفتم توسعه شود
علی بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درخصوص حداقل حقوق بازنشستگان و پاداش پایان خدمت آنان پاسخ میدهد
بازنشستگان کشورمان منتظرند تا حقوقشان بر اساس قانون جدید و با توجه به تورم و افزایش هزینههای زندگی، زودتر اصلاح شود.
عسگر فریاد، نماینده بازنشستگان کشوری در نشستهای متناسبسازی، اعلام کرد که جداول اصلاحی حقوق بازنشستگان تهیه و به تأیید صندوق بازنشستگی کشوری رسیده است. او افزود که این جداول مورد تأیید سازمان برنامه و بودجه نیز قرار گرفته و این سازمان با اصلاح متناسبسازی موافق است. به گفته فریاد، برای جبران کمبود اعتبار در این فرآیند، ۲۰ هزار میلیارد تومان اختصاص داده شده است.
بعد از برگزاری چندین نشست تخصصی در سازمان برنامه و بودجه و با حضور مقامات صندوق بازنشستگی، بازنشستگان کشوری امیدوارند که اصلاحات متناسبسازی و صدور احکام جدید حقوقی قبل از پایان آذر ماه اجرایی شود.
به گفته این نماینده صنفی، با توجه به موافقت تمامی مقامات مربوطه با اصلاحات انجامشده، انتظار میرود که این فرآیند هرچه سریعتر به نتیجه برسد و دیگر هیچگونه تأخیری در صدور احکام حقوقی جدید وجود نداشته باشد.
نتیجهگیری: اصلاحات متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری در حال انجام است و طبق برنامهریزیها، قرار است این تغییرات قبل از پایان آذر ماه اجرایی شود.
نایب رییس مجلس در نشست اعضای جامعه اسلامی اصناف و بازاریان اردبیل با بیان اینکه ۷۰ همت برای همسانسازی حقوق بازنشستگان تخصیص یافته است، گفت: متاسفانه در آغاز دولت چهاردهم اطلاعات غلط به رییسجمهور داده شده و تاخیر به وجود آمده در اجرای این قانون به همین خاطر است.
سازمان برنامه و بودجه در مورد متناسبسازی حقوق بازنشستگان اطلاعیه جدید صادر کرد.
سازمان برنامه و بودجه کشور با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که این سازمان طی نامهای به مجلس ضمن تشریح فرایند متناسبسازی حقوق بازنشستگان و پیشنهاد گزینههای مختلف، اطلاع داده که هزینهکرد مازاد بر مبلغ ۵۰ همت بابت این موضوع در سال ۱۴۰۳ و اجرای هر کدام از گزینههای پیشنهادی، نیاز به مجوز قانونی و تامین منابع دارد.
پس از نامه ابلاغی رئیس مجلس، سازمانهای امور استخدامی و برنامه بودجه یک هفته مهلت دارند که دو ایراد وارد شده بر آییننامه متناسبسازی را رفع کنند.
-نهم آذرماه- علی نیکزاد، نایب رییس مجلس در نشست اعضای جامعه اسلامی اصناف و بازاریان اردبیل با بیان اینکه ۷۰ همت برای همسانسازی حقوق بازنشستگان تخصیص یافته است، گفت: متاسفانه در آغاز دولت چهاردهم اطلاعات غلط به رییسجمهور داده شده و تاخیر به وجود آمده در اجرای این قانون به همین خاطر است.
از همین رو، روابط عمومی، امور بینالملل و مدیریت دانش سازمان برنامه و بودجه کشور اطلاعیهای خطاب به مجلس شورای اسلامی نوشت و با اشاره به صحبتهای علی نیکزاد، توضیحاتی در این خصوص ارائه کرده است. در این اطلاعیه آمده است:« ۱. با توجه به مفاد جزء (۱) بند (ر) ماده (۲۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت، مقرر شده است که حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و صندوق فولاد، طی سه سال به ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه برسد.
۲. در بند (ر) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ نیز مقرر شده یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه شده و صرف متناسبسازی حقوق بازنشستگان مندرج در بند ۱ فوق شود.
۳. ردیف هزینهای متناظر با یک درصد افزایش مزبور با شماره ۶۳-۵۵۰۰۰۰ با عنوان "متناسبسازی حقوق بازنشستگان" فقط به مبلغ ۵۰ همت در جدول شماره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ منظور شده است.
۴. برای اجرای قانون در چارچوب مصوبات هیئت تطبیق، به مبلغ ۷۵ همت منابع نیاز است.
۵. همانطور که اشاره شد، رقم مندرج در ردیف قانونی، فقط ۵۰ همت است.
۶. سازمان برنامه و بودجه کشور به استناد بندهای (ت) و (ج) ماده (۱۸) قانون برنامه هفتم، اجازه هزینه و صرف منابع مازاد بر آنچه (۵۰ همت) در قالب ردیف ۶۳-۵۵۰۰۰۰ قانون بودجه ۱۴۰۳ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده است را ندارد.
۷. سازمان برنامه و بودجه کشور طی نامهای به مجلس محترم شورای اسلامی، ضمن تشریح کامل فرایند متناسبسازی حقوق بازنشستگان و پیشنهاد گزینههای مختلف، اظهار نموده که هزینهکرد مازاد بر مبلغ ۵۰ همت بابت این موضوع در سال اول (۱۴۰۳) و اجرای هر کدام از گزینههای پیشنهادی، نیاز به مجوز قانونی و تأمین منابع دارد.
۸. شایان ذکر است تمامی موارد مذکور، عیناً به طور شفاف و دقیق به استحضار ریاست محترم جمهوری نیز رسیده است.
بدیهی است به محض ابلاغ مجوزهای قانونی و تأمین منابع برای سال جاری و متناسب آن برای سال آینده، مطابق قانون عمل خواهد شد.»