اگر یارانه هنوز برایتان واریز نشده بخوانید | روش های دریافت یارانه نقدی دولت در دهک بندی جدید
اگر نگران این هستید که یارانه شما حذف شود این مطلب را بخوانید.
طبق اعلام سازمان هدفمندسازی یارانهها قرار است به زودی تغییراتی در دهکبندی درآمدی خانوارها که مبنای واریز یارانه نقدی است ایجاد شود و ممکن است یارانه نقدی دهکهای ۸، ۹ و ۱۰ در آینده ای نزدیک قطع خواهد شد.
مسعود پزشکیان، رئیس دولت نیز اعلام کرده که دولت در تلاش است کاری کند تا منابع هدفمندسازی یارانهها به دست مصرفکننده نهایی برسد و این به معنای تلاش دولت برای حذف یارانه نقدی افراد پردرآمد و اختصاص دادن منابع آن به افراد کم درآمد است.
یارانه افراد کم درآمد قطع نخواهد شد اما ممکن است یک خانوار کم درآمد به دلایل مختلفی در دهکهای ۸ تا ۱۰ قرار بگیرد و یارانه آن حذف شود.
از این رو برای جلوگیری از قطع یارانه نقدی لازم است ۳ اقدام ضروری را در اولین فرصت انجام دهید:
۱. یارانه فرزندانی که ازدواج کردهاند را جدا کنید تا درآمد فرزندان با سرپرست خانوار تجمیع نشود.
۲. اگر خودرویی فروختهاید که انتقال سند انجام ندادهاید هر چه سریعتر انتقال سند را انجام دهید.
۳. اگر دستگاه کارتخوانی دارید که از آن استفاده نمیکنید غیر فعالش کنید و یا اگر دستگاه در دست شخص دیگری است حتما آن را پس بگیرید.
افراد معترض به قطع یارانه معیشتی که به تازگی یارانه دریافت نکردهاند یا در سالهای قبل یارانهشان به هردلیلی قطع و حذف شده است، حالا میتوانند به سایت my.gov.ir مراجعه کرده و اقدام به ثبتنام کنند. همچنین استعلام یارانه معیشتی با کدملی نیز در همین سایت انجام میشود.
اما افرادی که بعد از مشخص شدن دهک درآمدی خود متوجه شدند جزو دهکهای هشتم تا دهم درآمدی هستند و نسبت به این دهکبندی اعتراض دارند، لازم است به سایت hemaya.tmcls.gov.ir مراجعه کرده و اعتراض خود را در این راستا اعلام کنند. لازم به ذکر است که برای استعلام یارانه معیشتی با کدملی هم نیاز به مراجعه به همین سایت میباشد.
بعد از ورود به سایت hemaya.tmcls.gov.ir با وارد کردن شماره تلفن و کدملی سرپرست خانوار در سامانه و زدن گزینه «درخواست بررسی» ، درخواست شما برای بررسی دهک درآمدی ارسال خواهد شد.
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه میگوید که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نمایندگان مجلس بهدنبال حذف یارانه پردرآمدها و تخصیص اعتبارات آن در قالب کالابرگ هستند که در صورت تایید شورای نگهبان و ابلاغ دولت اجرا خواهد شد.
طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه در برنامه رادیو اقتصاد گفت: طرح کالابرگ آن طور که در سال ۱۴۰۲اجرا شد، عنوان شده بود که در کنار یارانه نقدی دولت کالابرگ الکترونیک اجرا شود. اما در سال ۱۴۰۲ با توجه به اینکه منابع اضافهتری از مبلغ یارانه نقدی برای کالابرگ الکترونیک لحاظ نشده بود، طرح کالابرگ الکترونیک انجام شد و با طرح های تشویقی و فجرانه عنوان شد که افراد دهک های یک تا ۷ توانستند از طرح کالابرگ استفاده کنند.
حسینی ادامه داد: حذف یارانه پردرآمدها ۵ شاخصه اصلی از قبیل املاک، خودرو از مبلغی بالاتر باشد، درآمدافراد در این موارد ذکر شده است که بدلیل آنکه ۳ آبان به وزارت تعاون ابلاغ شد، تاکنون اجرا نشده است و اینکه تا پایان سال اجرا شود یا خیر، وظیفه این وزارتخانه است.
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه افزود:در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیشنهاد شده بود که اگر افرادی تقاضای دریافت یارانه بصورت کالابرگالکترونیکی دارند می توانند با سازوکاری که سازمان هدفمندی مشخص می کند، درخواست خود را ثبت و یارانه دریافت کنند. اما در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نمایندگان مجلس بهدنبال حذف یارانه دهک های ۸ و ۹ و برخی افراد دهک ۱۰ یارانه بگیر هستند تا منابع حذف یارانه این دهک ها بهصورت کالابرگ به افراد دیگر جامعه تخصیص داده شود.
او ادامه داد که حال اگر پیشنهاد نمایندگان مجلس به تایید شورای نگهبان و ابلاغ دولت برسد، وزارت کار مکلف می شود افراد پردرآمد شناسایی و از محل حذف منابع، کالابرگ را اجرا کند.
در آذر ماه ۱۴۰۳ برخی افراد برخلاف روال همیشگی یارانه نقدی دریافت نکردند که سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها یکی از دلایل عدم واریز یارانه برای برخی افراد را تغییرات دهکبندی اعلام کرد. با توجه به این موضوع، تغییر دهکبندی در حال حاضر در جریان است و این احتمال وجود دارد که افرادی وارد لیست یارانه بگیران شوند و افرادی دیگر از این لیست خارج و یارانه نقدی آنها قطع شود.
در صورتی که در هر مرحله از وسعسنجی افرادی از دهک ۸، ۹ و ۱۰ خارج شده و به دهکهای پایینتر بروند، دقیقا معادل تعداد همان افراد از دهکهای پایینتر به دهکهای مذکور اضافه خواهد شد.
نوروزی سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانهها 11 دی ماه تصریح کرد که هر تصمیمی در قالب قوانین برنامه و بودجه باید بار مالی آن به طور دقیق محاسبه شود.
سرپرست سازمان هدفمندی یارانهها به تازگی اعلام کرده که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درصدد حذف یارانه نقدی دهکهای هشتم تا دهم است.
از سویی سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها نیز ماه گذشته اعلام کرد که برخی افراد به دلیل تغییر دهکبندیها یارانه دریافت نکردهاند.
اما چگونه میتوان از دهکبندی درآمدی خانوار استعلام گرفت و نحوه اعتراض به آن چگونه است؟
استعلام دهکبندی یارانه خانوارها
۱. استعلام از طریق سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه حمایت به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir، آخرین وضعیت دهکبندی خود را مشاهده کنند. این سامانه امکان بررسی و پیگیری واریز یارانه معیشتی را نیز فراهم میکند.
۲. استعلام از طریق شماره تماس گویا
برای استفاده از این روش، متقاضیان باید با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند. سپس کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن خود را وارد کنند تا اطلاعات مربوط به دهک خانوار خود را دریافت کنند.
۳. شماره گیری توسط کد دستوری
در روش سوم نیز، میتوانید با شماره گیری یک کد دستوری با تلفن همراه خود، از وضعیت دهکبندی خود مطلع شوید. با شمارهای که به نام خودتان است، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را شماره گیری کنید و از دهک خانوار خود، مطلع شوید.
روش اعتراض به دهک بندی یارانه
سایت اعتراض به یارانه معیشتی که از سوی ستاد هدفمندی یارانهها معرفی شده است همان سایت وزارت کار و رفاه اجتماعی است. افراد معترض به قطع یارانه معیشتی که به تازگی یارانه دریافت نکردهاند یا در سالهای قبل یارانهشان به هردلیلی قطع و حذف شده است، حالا میتوانند به سایت my.gov.ir مراجعه کرده و اقدام به ثبتنام کنند. همچنین استعلام یارانه معیشتی با کدملی نیز در همین سایت انجام میشود.
اما افرادی که بعد از مشخص شدن دهک درآمدی خود متوجه شدند جزو دهکهای هشتم تا دهم درآمدی هستند و نسبت به این دهکبندی اعتراض دارند، لازم است به سایت hemaya.tmcls.gov.ir مراجعه کرده و اعتراض خود را در این راستا اعلام کنند. لازم به ذکر است که برای استعلام یارانه معیشتی با کدملی هم نیاز به مراجعه به همین سایت میباشد.
بعد از ورود به سایت hemaya.tmcls.gov.ir با وارد کردن شماره تلفن و کدملی سرپرست خانوار در سامانه و زدن گزینه «درخواست بررسی» ، درخواست شما برای بررسی دهک درآمدی ارسال خواهد شد.
یارانه کدام دهک ها حذف می شود؟
خانوارهایی که واجد هر یک از شرایط زیر باشند با رعایت ملاحظات اجتماعی و به صورت تدریجی غیر مشمول حمایت دولت تلقی می شوند:
۱- خانوارهای دارای املاک و مستغلات از جمله (باغ ویلاهای مجلل و لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از سیصد و پنجاه میلیارد (۰۰۰'۰۰۰'۰۰۰'۳۵۰ ریال)
۲. خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق کابین دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش سی میلیارد ریال
تبصره - برای خانوارهای بیش از پنج نفر به ازای هر نفر افزایش مبلغ یکصد و بیست و پنج میلیون (۰۰۰،۰۰۰ ۱۲۵) ریال به مبلغ مذکور در ردیف پنجم جدول فوق اضافه می شود.
۳. ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه
۴. خانوارهایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله دارند.
سامانه حمایت (سایت استعلام دهک بندی یارانه خانوار) با قابلیت دسترسی آسان و کاربری راحت این امکان را برای افراد فراهم نموده تا به راحتی بتوانند به پیگیری و بررسی یارانه معیشتی خود اقدام کنند، تنها با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار و طی کردن مراحل ثبت نام، تمامی اطلاعات مربوط به یارانه معیشتی و نحوه دهک بندی یارانه قابل مشاهده خواهد بود
مراحل استعلام دهک بندی یارانه خانوار از طریق سامانه حمایت چیست؟
مراجعه به سایت hemayat.mcls.gov
وارد شدن به قسمت (ورود به سامانه)
مشاهده پنجره ورود به سامانه حمایت معیشتی
وارد کردن اطلاعات از جمله کد ملی سرپرست خانوار و نیز در کادر دوم شماره حساب واریز یارانه
نحوه استعلام دهک بندی یارانه از طریق تلفن گویا چگونه است؟
برای استعلام دهک بندی یارانه همچنین می توانید از طریق شماره تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ اقدام کنین. به این شکل که بعد از تماس می بایست کد ملی سرپرست خانوار و همچنین شماره تلفن همراه سرپرست را وارد نمائید، سپس دهک که در آن قرار دارید به شما اعلام می گردد.
روزهای زوج: سرپرست های خانواری که رقم سمت راست کد ملی آنها زوج است.
روزهای فرد: سرپرست های خانواری که رقم سمت راست کد ملی آنها فرد است.