متقاضیان و خریداران مسکن ملی سورپرایز شدند | افزایش رقم وام مسکن ملی در دستورکار
عضو انجمن انبوهسازان مسکن گفت: تسهیلات ساخت کنونی با توجه به افزایش هزینهها جوابگو نیست و باعث شده قیمت تمام شده واحدها افزایشی و به بیش از ۲ میلیارد تومان برسد.
سعادتنژاد، عضو هیئتمدیره انجمن انبوهسازان استان تهران، با اشاره به اینکه افزایش بیرویه هزینههای ساخت و عدم پیشبینی بسیاری از مخارج در قراردادهای اولیه زمینه ساز افزایش قیمت تمام شده واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن می شود گفت:پرداخت تسهیلات ساخت و همچنین برنامه ریزی برای افزایش آن زمینه ساز بهبود روند ساخت می شود.
سعادتنژاد همچنین درباره وضعیت پروژههای مسکن اقدام و نهضت ملی، اعلام کرد:در زمان واگذاری زمینها برای این پروژهها، بسیاری از قراردادها با قیمت متری ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا حداکثر ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بابت ساخت بسته شد، آن هم در شرایطی که نرخ ارز در شرایط ثبات قیمتی به سر میبرد.
وی با بیان اینکه متأسفانه، پرداختهای دولتی و وامها به انبوهسازان با تأخیرهای فراوان همراه شد و تزریق منابع مالی و آورده مردم بسیار کند پیش رفت گفت: همین موضوع باعث شد پروژهها با سرعت بسیار پایین جلو برود و بسیاری از ساختمانها نیمهکاره بمانند.
به گفته سعادتنژاد، رقمهای اعلامشده در قراردادها واقعی نبوده و بخشهایی از ساخت مانند آسانسور، شیرآلات، کابینت، انشعابات، محوطهسازی وهزینه های جواز و دریافت وام وو پایانکار و مالیات در آن لحاظ نشده است.
او تأکید کرد:با شرایط فعلی، حتی ساخت واحدهایی با کیفیت مسکن مهر هم متری ۲۵ میلیون تومان تمام میشود؛ یعنی برای یک واحد ۱۰۰ متری، باید حداقل ۲.۵ میلیارد هزینه کردو این هزینه بدون احتساب انشعابات و محوطهسازی و هزینه های دریافت وام است.
عضو انجمن انبوهسازان با بیان اینکه در برخی از شهرها مسکن مهر به دلیل کیفیت پایین تخریب شده، ادامه داد: «اگر بخواهیم همان کیفیت ضعیف را هم بسازیم، با قیمتهای امروز، هزینه هر متر ساخت سر به فلک کشیده است. این یعنی وعده خانهدار شدن با ۵۰۰ یا حتی ۱میلیارد تومان، رویایی دور از دسترس است.
او با بیان اینکه پیش بینی می شود بدون توقف روند تورم و با شرایط فعلی پرداختهای نقدی، آوردهای کمتر از ۲.۵ میلیارد تومان عملاً غیرممکن است گفت: این واحدها حتی با تسهیلات ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومانی هم قابل دستیابی نیستند بنابراین باید تدابیر لازم برای افزایش میزان تسهیلات ساخت در دستور کار قرار گیرد.
سعادت نژاد اظهار کرد: در صورتی که وضعیت تزریق منابع، قیمت مصالح و بروکراسی صدور مجوزها همینگونه ادامه پیدا کند، نهتنها این پروژهها به سرانجام نمیرسند.
وی با بیان اینکه بسیاری با وعده خانهدار شدن، داراییهای محدود خود را در این پروژهها سرمایهگذاری کردهاند گفت: متاسفانه بانکها نیزمقداری از منابع خود رادر این پروژه ها تزریق کردند و تازمانی که مردم در این ساختمانها ساکن نشوند قسط های خود را پرداخت نمی کنند و عملا بانکها با کسری منابع مواجه می گردد .
مدیر عامل شرکت عمران سهند از افتتاح ۱۰۰۰ واحد مسکن ملی در شهر جدید سهند در خرداد ماه خبر داد.
فرهاد سعیدی گفت: ۱۰۰۰ واحد مسکونی از پروژههای مسکن ملی در شهر جدید سهند با پیشرفت فیزیکی بیش از ۸۵ درصد آماده تحویل است که برنامهریزی برای افتتاح این واحدها در خرداد ماه انجام شده است.
وی با اشاره به پروژههای چشمه، بهار، سلوی، یلدای یک، صنوبر، بهارستان، نگارستان، شمس، آوین و شهید تجلایی از متقاضیان خواست آورده مالی خود را به سرعت تکمیل کنند تا فرآیند تحویل واحدها به موقع انجام شود.
سعیدی افزود: شهر جدید سهند به عنوان قطب اجرای نهضت ملی مسکن در استان میزبان بیش از ۲۶ هزار واحد مسکونی در دست اجراست که تاکنون دو فاز از این پروژهها به بهرهبرداری رسیده و فاز سوم نیز در راه است.
مدیر عامل شرکت عمران سهند تاکید کرد: تأخیر متقاضیان در تکمیل آورده مالی ممکن است موجب به تعویق افتادن تحویل واحدها شود بنابراین همکاری به موقع آنها ضروری است.