با این میوه چشم هایی همچون عقاب و حافظه ای مثل ساعت داشته باشید

آلبالو، یکی از میوه‌های محبوب تابستانی است که طعم نسبتا ترش آن احساس خوشایندی ایجاد می‌کند. معمولا علاوه بر خوردن آلبالو به‌عنوان میوه تازه، مربا و شربت آن نیز کاربرد فراوانی دارد.

کدخبر : 4749
سایت سرگرمی روز :

آلبالو، یکی از میوه‌های محبوب تابستانی است که طعم نسبتا ترش آن احساس خوشایندی ایجاد می‌کند. معمولا علاوه بر خوردن آلبالو به‌عنوان میوه تازه، مربا و شربت آن نیز کاربرد فراوانی دارد.

یکی دیگر از روش‌های مصرف این میوه، تهیه آب آلبالو است و معمولا به افرادی توصیه می‌شود که غلظت خون دارند. اما این نوشیدنی که حاوی املاحی مانند کلسیم و پتاسیم است، فواید دیگری بر سلامت بدن دارد و اهمیت گنجاندن آن در رژیم غذایی را می‌رساند.

در ادامه این مطلب به ۶ مورد از فواید عادت به نوشیدن آب آلبالو اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از: 

۱. کاهش علائم نقرس

نقرس یکی از بیماری‌های التهابی مفاصل است که با درد، تورم و قرمزی همراه است. براساس مطالعه‌ای که در مورد این بیماری انجام شده، افراد مبتلا به نقرس که آلبالو یا عصاره آن را مصرف می‌کنند با کاهش دوره‌های عود بیماری مواجه هستند. البته نوشیدن آب آلبالو به تسکین درد‌های آرتروز نیز کمک می‌کند. به‌گفته محققان این تاثیر ناشی از آنتوسیانین­های موجود در آلبالو است. آنتوسیانین‌ها ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هستند که به پیشگیری از بروز آسیب‌های سلولی ناشی از عملکرد رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. 

۲. تقویت سیستم ایمنی بدن

آنتوسیانین‌ها خواص ضدمیکروبی نیز دارند که در نتیجه با میکروب‌های بیماری‌زا مقابله می‌کنند. بعضی از مطالعات حاکی از آن است که آنتوسیانین‌های آلبالو می‌تواند با پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی در تقویت سیستم ایمنی موثر باشد. 

۳. بهبود بینایی

نتایج بعضی از مطالعات حاکی از آن است که آنتوسیانین‌های آلبالو تاثیرات مثبتی بر افراد مبتلا به گلوکوم یا آب سیاه دارد، زیرا این بیماری در نتیجه افزایش فشار چشم ایجاد می‌شود. همچنین پس از دریافت درمان‌های بر پایه آنتوسیانین‌ها تا حدی بینایی افراد بهبود پیدا می‌کند. 

۴. بهبود عملکرد تنفس پس از ورزش

بعضی افراد پس از انجام تمرینات ورزشی دچار التهاب در مجاری تنفسی می‌شوند. بررسی‌ها در این زمینه نشان داده اند که مصرف آب آلبالو پس از دو ماراتن در پیشگیری از بروز علائم التهاب موثر است. 

۵. تقویت حافظه کوتاه مدت

نوشیدن آب آلبالو به تقویت حافظه کوتاه‌مدت سالمندانی که مبتلا به ضعف خفیف حافظه هستند، کمک می‌کند. برای دستیابی به این نتایج، محققان توصیه کردند سالمندان برای بهبود حافظه کوتاه مدت هر روز و به مدت ۱۲ هفته آب آلبالو بنوشند و تاثیرات این نوشیدنی پس از این مدت، چشمگیر بوده است. 

۶. بهبود کیفیت خواب

نوشیدن آب آلبالو در بهبود کیفیت و مدت خواب افرادی که از کم‌خوابی رنج می‌برند، موثر است. آب آلبالو مقدار ملاتونین را در بدن افزایش می‌دهد که در تنظیم خواب نقش دارد.

خواص نوشیدن آب آلبالو :

آب آلبالو به داشتن خواب راحت کمک می کند

آلبالو حاوی مقادیر قابل توجهی از ملاتونین هستند که در درمان بی خوابی سودمند است و همچنین به حفظ مفاصل سالم کمک می کند. بنابراین افرادی که اختلال خواب دارند می توانند آلبالو را در رژیم غذایی خود بگنجانند چون به تنظیم چرخه خواب کمک می کند.

درمان بی خوابی با آب آلبالو

آب آلبالو، از نوشیدنی های ترش و خوشمزه ای است که نمی توان مقاومتی در برابر نوشیدن آن داشت. شاید بسیاری از دوستداران این نوشیدنی سالم نمی دانند که مصرف آن علاوه بر مقابله با التهاب و پیشگیری از بیماری های قلب، بر مدت و کیفیت خوابشان نیز می افزاید. طبق نتایج حاصل از پژوهش های اخیر اگر افراد سالمند روزی دو لیوان آب آلبالو بنوشند، می توانند 90 دقیقه به ساعات خواب شبانه خود اضافه کنند.

محققان برای انجام این آزمایش افراد سالمندی را که از بی خوابی رنج می بردند، انتخاب کرده، و نوشیدن آب آلبالو را در برنامه غذایی آنها قرار دادند تا طی انجام آزمایش، میزان خواب شبانه آنها را اندازه گیری کنند .

شرکت کنندگان در مرحله نخست باید به مدت دو هفته هر روز دو لیوان آب آلبالو می نوشیدند. در مرحله بعد کهآن نیز شامل یک دوره دو هفته ای بود ، شرکت کنندگان نباید این آب میوه را مصرف می کردند.

در مرحله سوم و پایانی آزمایش، به این افراد گفته شده بود باید به مدت دو هفته دیگر مطابق همان برنامه مرحله اول آب آلبالو بنوشند، اما در این مرحله به جای آب آلبالو، نوشیدنی سالم دیگری با ظاهر و طعم آب آلبالو را به آنها دادند که آب آلبالو نبود. در پایان مشخص شد که در دوره مصرف آب آلبالوی واقعی، ساعات خواب شبانه این افراد نسبت به دوره های دیگر به طور میانگین 84 دقیقه افزایش یافته بود.

از نظر محققان آب آلبالو یکی از منابع طبیعی برای تامین هورمون تنظیم سیکل خواب و بیداری بدن، یعنی ملاتونین است. رنگدانه های یاقوتی موجود در آب آلبالو، حاوی آنزیمی است که باعث کاهش التهاب می شود و سیکل خواب و بیداری بدن را در وضعیت مطلوبی قرار خواهد داد.اگر میزان این ترکیبات رنگی در آلبالویی که آب آن را می گیرند بیشتر باشد، کیفیت خواب نیز بیشتر خواهد بود.

از بیماری آلزایمر جلوگیری می کند:

مشخص شده است که ترکیب آلبالو در رژیم غذایی می تواند به فرد کمک کند تا با نشانه های بیماری آلزایمر دست و پنجه نرم کند. بسیاری از پزشکان آلبالو را برای افرادی که مبتلا به آلزایمر هستند توصیه کرده اند. این به خاطر حضور مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است.

خطر سکته را کاهش می دهد:

گنجاندن آلبالو در رژیم غذایی می تواند به جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک کند این به خاطر حضور آنتو سیانین است که به آلبالو رنگ قرمز می دهد. آنتو سیانین به فعال کردن کمک می کند که ژن های مسئول برای متابولیسم چربی و گلوکز را تنظیم می کند و قند خون و کلسترول را تنظیم می کند.

به پیش گیری از سرطان کمک می کند:

آلبالوهای شیرین شامل ویتامین ث، آنتوسیانین و کاروتنوئید هستند که به جلوگیری از انواع خاصی از سرطان کمک می کنند. آلبالو شیرین منبع خوبی از سیانیدین هستند، که در درجه اول مسئول پیش گیری از سرطان است. آنتوسیانین به دستگیری چرخه سلولی و آپوپتوز کمک می کند. سیانیدین تمایز سلول ها را ترویج می دهد و خطرات سلول های سالم را کاهش می دهد که به سلول های سرطانی تبدیل می شوند.

نقرس را درمان و از التهاب جلوگیری می کند:

نقرس زمانی اتفاق می افتد که غلظت اسید اوریک در بدن به وجود می آید. اسید اوریک کریستال ها را در مفاصل رسوب و منجر به ورم و التهاب می شود و باعث جلوگیری از این بیماری با تنظیم فرآیندهای متابولیک که میزان اسید اوریک را در خون کنترل می کند می شود.

به کاهش درد ماهیچه کمک می کند:

عصاره آلبالو به کاهش درد ماهیچه ها بعد از ورزش کمک می کند. آن هایی که ورزش و تمرینات سخت انجام می دهند می توانند عصاره آلبالو را در رژیم غذایی خود داشته باشند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • لیلا قاسمی
    0

    نتونستم وارد بشم