صدور احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری و فرهنگیان | پرداخت مابهالتفاوت بازنشستگان در راه است
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد: احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری و فرهنگیان، با اعمال افزایش ۲۰ درصدی سالانه و مرحله دوم همسانسازی ۳۰ درصدی صادر و در سامانه مربوطه بارگذاری شده است. مابهالتفاوت حقوق نیز به زودی پرداخت خواهد شد.
حجت میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، از صدور احکام جدید حقوق بازنشستگان و فرهنگیان بازنشسته خبر داد.
این احکام که بر اساس افزایش سالانه ۲۰ درصدی و همچنین ۳۰ درصد دومین مرحله همسانسازی حقوق صادر شدهاند، اکنون در سامانه مربوطه در دسترس بازنشستگان قرار گرفته است.
میرزایی اعلام کرد که فرآیند صدور این احکام تنها دو روز پس از ابلاغ دستورالعمل همسانسازی انجام شده؛ موضوعی که وی از آن بهعنوان یک رکورد بیسابقه در سرعت اجرایی شدن یاد کرد.
وی در حاشیه سفر خود به استان فارس، با اشاره به چالشهای موجود به دلیل تأخیر در ابلاغ بودجه و تعطیلات فروردینماه، تأکید کرد: باوجود این موانع، صدور احکام بدون معطلی انجام شده است.
بازنشستگان کشوری و فرهنگیان بازنشسته میتوانند با مراجعه به سامانه صندوق بازنشستگی کشوری، احکام جدید حقوق خود را مشاهده و در صورت نیاز چاپ کنند. همچنین مابهالتفاوت حقوق اصلاحشده بهزودی به حساب این افراد واریز خواهد شد.
هنوز تاریخ دقیق پرداخت مابهالتفاوت اعلام نشده است و این موضوع نیازمند پیگیریهای بعدی از سوی صندوق میباشد.
در بخش دیگری از این سفر استانی، میرزایی از شرکت کشت و صنعت و دامپروری پگاه فارس و کارخانه خوراک دام و طیور بازدید کرد. او بر نقش کلیدی این صنایع در تقویت اقتصاد کشور تأکید نمود.
همچنین پروژه گازرسانی به کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان مجتمع طیور فارس، با حضور مدیرعامل صندوق، به بهرهبرداری رسید.
تحلیل و نتیجهگیری:
صدور سریع احکام جدید حقوق بازنشستگان و فرهنگیان، نشانهای مثبت از اولویتدهی به معیشت این قشر زحمتکش است.
در سالهای اخیر، یکی از مطالبات جدی بازنشستگان، اجرای دقیق و بهموقع همسانسازی حقوقها بوده که به دلایل مختلفی از جمله کمبود منابع مالی یا تأخیرهای اداری، با چالش روبهرو میشد.
با این حال، اقدام اخیر صندوق بازنشستگی کشوری، به ویژه در شرایط سخت اقتصادی و تورمی کشور، میتواند تا حدی باعث افزایش رضایت بازنشستگان شود.
مقایسه این روند با سالهای گذشته نشان میدهد که سرعت عمل بالاتر رفته؛ هرچند همچنان پرداخت مابهالتفاوت و میزان اثر واقعی آن بر قدرت خرید بازنشستگان، نیاز به ارزیابی دقیقتر دارد
آغاز قرارداد جدید بیمه تکمیلی درمان صندوق بازنشستگی کشوری
قرارداد جدید بیمه تکمیلی درمان صندوق بازنشستگی کشوری از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۴ با هدف افزایش کیفیت خدمات درمانی و کاهش هزینههای درمان برای بازنشستگان آغاز شد. این قرارداد که به مدت یکسال و با همکاری شرکت بیمه دانا منعقد شده، در مقایسه با سال گذشته با رشد قابل توجه تعهدات، کاهش فرانشیز و حذف برخی محدودیتهای دورهای همراه است.
قرارداد جدید بیمه تکمیلی درمان صندوق بازنشستگی کشوری از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۴ با هدف افزایش کیفیت خدمات درمانی و کاهش هزینههای درمان برای بازنشستگان آغاز شد. این قرارداد که به مدت یکسال و با همکاری شرکت بیمه دانا منعقد شده، در مقایسه با سال گذشته با رشد قابل توجه تعهدات، کاهش فرانشیز و حذف برخی محدودیتهای دورهای همراه است.
در این قرارداد، سهم سرانه ماهانه برای هر نفر ۷۱۰ هزار تومان تعیین شده که از این مبلغ، ۲۳۴ هزار و ۳۰۰ تومان توسط بازنشسته پرداخت میشود و سهم مابقی (۴۷۵ هزار و ۷۰۰ تومان) بر عهده صندوق بازنشستگی کشوری خواهد بود. این قرارداد بهصورت سرانهای و کاملاً اختیاری است. بازنشستگانی که تمایلی به استفاده از این خدمت ندارند یا تحت پوشش بیمه تکمیلی دیگری از سوی دستگاه خود هستند، میتوانند از ثبتنام در این طرح خودداری کنند یا به صورت همزمان از هر دو بیمه استفاده نمایند.
لازم به ذکر است که قرارداد بیمه تکمیلی درمان برای بازنشستگانی که در سال گذشته تحت پوشش بیمه ملت بودند به صورت خودکار به شرکت بیمه دانا منتقل شده و برای این عزیزان نیازی به ثبت نام یا اقدام جدیدی نیست.
برای مدیریت عضویت در بیمه تکمیلی، سامانه حذف و اضافه در درگاه خدمات الکترونیک صندوق بازنشستگی کشوری به نشانی https://eservices.cspf.ir فعال شده و بازنشستگان میتوانند تا ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ نسبت به حذف یا اضافه کردن خود یا افراد تحت تکفل اقدام نمایند.
با توجه به تعویق در امضای نهایی قرارداد، ارائه خدمات آنلاین در مراکز درمانی طرف قرارداد از تاریخ اول اردیبهشت ۱۴۰۴ آغاز شده است. خدمات ارائهشده در روزهای اول و دوم اردیبهشت نیز بهصورت خسارتی محاسبه میشود و اسناد این دو روز مشمول بیمه تکمیلی درمان خواهد بود. همچنین ترخیصهای بیمارستانی مربوط به بستریشدگان تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۴، در تعهد شرکت بیمه ملت بوده و از اول اردیبهشت 1404 به بعد، در تعهد شرکت بیمه دانا خواهد بود. بنابراین، تاریخ بستری و مراجعه به مراکز درمانی، ملاک استفاده از خدمات در هر قرارداد خواهد بود.
در قرارداد جدید، تعهدات درمانی در بسیاری از بخشها تا بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته و میزان فرانشیز از ۲۰ درصد به ۱۰ درصد کاهش یافته است. همچنین در برخی خدمات مانند عینک، عصا، ویلچر، سمعک و دندان مصنوعی، فرانشیز بهطور کامل حذف و محدودیت استفاده از آن (3 تا 5 سال)، برداشته شده است.
شرکت بیمه دانا با در اختیار داشتن ۱۲ هزار مرکز درمانی طرف قرارداد در سطح کشور شامل بیمارستانها، درمانگاهها، مراکز تصویربرداری، آزمایشگاهها و داروخانهها، بستر گستردهای را برای ارائه خدمات درمانی به بازنشستگان فراهم کرده است. همچنین تعداد زیادی شعبه و نمایندگی فعال شرکت بیمه دانا در شهرهای مختلف پاسخگوی نیازهای مراجعین خواهند بود.